Olcsó 4 Mpixeles: Olympus C-170

0

Az alacsony árnak persze oka van, a fényképezőgép optikája fix fókusztávolságú, kisfilmes rendszerbe átszámítva 36,7mm-es. A 3 aszférikus tagot tartalmazó, F2,8 fényerejű optika egy 1/2,5″ tokozott méretű CCD-re vetíti a képet, amelyen 4 millió pixel található.
Az automata fényképezőgép az érzékenységet ISO50 és ISO250 között választja ki. A fehér-egyensúly is automatikus, a fénymérés digitális iESP módon történik. A kész felvételek a gép 14 MB-os belső memóriájába kerülnek, vagy opcionálisan megvásárolható xD kártyára.

Az alacsony árhoz az olcsó energiaforrás is hozzá tartozik, így a gép két AA méretű ceruzaelemmel, vagy külön megvásárolható NiMH ceruzaakkumulátorral, esetleg CR-V3 Li-ion elemmel (vagy ilyen kialakítású akkumulátorral) használható.
A még januárban piacra kerülő fényképezőgép részletes adatai adatlapunkon olvasható.



SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megfizethető és felhasználóbarát négymillió pixellel

Az Olympus CAMEDIA C-170

Hamburg, 2005. január 5. – Célozzon, kattintson és élvezze az eredményt. A 4.0 millió pixeles Olympus CAMEDIA C-170-nel ez tényleg ilyen egyszerű. „Egy gomb, egy funkció” alapelven működő autófókuszos fényképezőgép problémamentesen kezelhető – a digitális fotózás világában új felhasználók számára is. A TruePic TURBO processzor és a szokásos felvételi körülményeknek megfelelő expozíció-vezérlési programok választéka, mint az éjszakai és sport üzemmód, mindenki számára nagyszerű eredményt biztosít. A 14MB-os belső memória lehetővé teszi, hogy a fényképezőgép akkor is készen álljon a felvételkészítésre, ha a memóriakártya megtelt. Az xD-Picture kártyanyílás még sokoldalúbbá teszi a készüléket, hiszen 1GB-ig bővíti a tárhelyet – fotók és filmek számára egyaránt. A rendkívül rugalmas C-170 szabványos AA méretű elemről üzemeltethető, így sohasem marad a pácban áramforrás nélkül.

A CAMEDIA C-170-ben minden megvan az egyszerű, problémamentes digitális fotózáshoz. A 4.0 millió pixeltől a TruePic TURBO processzoron, a virtuális súgó funkcióval rendelkező számos expozíció-vezérlési programon át a precíziós autófókuszos objektívig (35 mm-es megfelelője 36.7mm) lehetővé teszi első osztályú felvételek egyszerű készítését. A téma is egyszerűen közelebb hozható: A nagy felbontás és a 4x-es digitális zoom kombinációjának köszönhetően a felnagyított kép biztosan meggyőző.

A fotók a beépített 3.8cm / 1.5″ LCD monitoron jeleníthetőek meg. A képfájlokat automatikusan a fényképezőgép 14MB-os belső memóriájában vagy opcionálisan beszerezhető xD-Picture memóriakártyán tárolódnak. Az „egyszerű kezelhetőség” elvéhez hűen a fotónyomtatás sem lehetne egyszerűbb. A PictBridge támogatásnak köszönhetően a fényképezőgép egyszerűen csatlakoztatható kompatibilis nyomtatóra, mint pl. a CAMEDIA P-10, így a nyomtatáshoz nem szükséges számítógép-használat.

Ez a rendkívül kedvező árú és egyszerűen kezelhető 4.0 millió pixeles fényképezőgép a rugalmasság érdekében szabványos AA méretű elemmel működik, valamint Olympus Master 1.1 szoftver is tartozik hozzá. 2005. elejétől kerül kereskedelmi forgalomba.

CAMEDIA C-170 – fő jellemzők:

  • 4.0 millió pixel
  • 36.7mm 1:2.8 AF objektív (35mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva)
  • 4x-es digitális zoom
  • 14MB belső memória plusz xD-Picture kártyanyílás
  • 3.8cm / 1.5″ LCD monitor
  • 7 expozíció-vezérlési program (pl. éjszakai, sport, vízpart és hó)
  • TruePic TURBO támogatás
  • PictBridge kompatibilis
  • Két darab AA méretű vagy egy CRV-3 elemmel működik