7 Mpixeles ultrakompakt: Casio Exilim EX-Z750

0

A Casio Exilim sorozat legfrissebb tagja nem kevesebb, mint 7 millió képpont felbontású. Az 1/1,8″ tokozott méretű CCD 7,2 millió pixeles, legnagyobb felbontásban így 3072×2304 méretű fotókat készíthetünk.
A fényképezőgép optikája a Pentax által kidolgozott elcsúszó rendszerű, így kikapcsolt állapotban kevesebb helyet igényel. A 7 (köztük egy aszférikus) lencsetagot 6 csoportban tartalmazó objektív fényereje nagylátószögnél f/2,8, tele állásban f/5,1. A blende méretét a fotós is megadhatja kézi üzemmódban, két érték közül választva.
Videófelvételt akár 640×480 pixeles felbontásban 30 kép/mp frissítéssel is készíthetünk, ez esetben normál, vagy HQ tömörítés közül is választhatunk. A mozgóképek MPEG4 AVI formátumban kerülnek elmentésre, gyors memóriakártya esetén akár a teljes kapacitást megtölthetjük folyamatos videóval. Past Movie üzemmódban az exponáló gomb lenyomása előtt már elkezdődik a mozgókép rögzítése, igaz, csak a gép átmeneti tárolójába. Az átmeneti tárolóban mindig az előző 5 másodperc kép- és hanganyaga található. az exponáló gomb lenyomásakor kezdődik a videofolyam kártyára írása, így az exp. gomb lenyomása előtti 5 másodpecet is a kártyára írhatjuk (ennek előfeltétele természetesen az, hogy az exp. gomb lenyomása előtt legalább 5 mp-cel már Past Movie üzemmódban kell lennünk).
A képek áttöltését nagy sebességű, High-Speed USB2.0 kapcsolaton keresztül tehetjük meg. A Z750 energiaellátását Li-ion akkumulátor biztosítja, amely CIPA ajánlásnak megfelelő mérés alapján 325 felvételhez szükséges energiát tárol egy feltöltéssel.