Új A/3-as fotónyomtató: Epson Stylus Photo R1800

0

Az Epson bejelentette korábbi Stylus Photo R800-as nyomtatójának nagyobb, A/3 méretű változatát. A Stylus Photo R1800 5760×1440 dpi felbontásra képes, a finom részletek visszaadásáért a max. 1,5 pikoliteres tintacseppek felelnek, a remek színhűséget pedig nyolc tintával érik el. A gyors adattovábbítás és a platformfüggetlenség érdekében mind Hi-Speed USB2.0, mind FireWire IEEE1394 csatlakozó megtalálható a nyomtatón.
A DVD- és CD-lemezre, valamint tekercspapírra is nyomtatni képes Epson Stylus Photo R1800 ára 159000 Ft körül alakul, a boltokban áprilistól kereshetjük.



Sajtóközlemény:

Ön fényképez – a nyomtató pedig elvégzi a többi teendőt!

Az Epson A3-as méretben is nyomtatni képes fotónyomtatót mutat be

Meerbusch, 2005. március 10. Az Epson Stylus Photo R1800 a siker felé vezető út újabb állomása: A nyolc Epson UltraChrome Hi-Gloss pigmentalapú tintának és az Epson kiváló nyomtatási technológiájának köszönhetően segítségével már nagy méretben is lehet szegély nélkül nyomtatni. Az Epson Stylus Photo R1800 ugyanazokat a funkciókat nyújtja, mint a számos díjat nyert, A4-es méretig használható Epson Stylus Photo R800 nyomtató – viszont az R1800-as modell A3-as méretben is képes szegély nélküli nyomtatásra. Az Epson Stylus Photo R1800 nyomtató 2005 áprilisától lesz kapható várhatóan kb. 159.000 forintos (ajánlott bruttó végfelhasználói) áron.

Az új Epson nyomtató bármire, akár CD- és DVD-lemezekre is képes nyomtatni, legyen szó akár különálló lapokról vagy tekercspapírról, akár Velvet Fine Art vagy Water Colour Paper típusú papírról. A nyomtatóval galériákba kitehető reprodukciók is készíthetők. A finom részletezettséget és a tökéletes átmeneteket a 1,5 pl-es tintacseppek, valamint a legfeljebb 5670 x 1440 dpi-s felbontás garantálja. Mivel a nyomtató az egyes színekhez külön tintapatronokat alkalmaz, nagyon gazdaságos a használata. Csak a kifogyott tintapatronokat kell újratölteni. Emellett az Epson Stylus Photo R1800 használatakor nem kell patront cserélni, ha matt papírról fényes papírra vált át.

Gyönyörű színek – 100 évig*!
A fényességoptimalizáló funkció gondoskodik róla, hogy a kinyomtatott digitális képek fényereje megfelelő legyen. A képek fénye legalább 100* évig megmarad. Röviden: az Epson Stylus Photo R1800 nappali fényben nyújtja a sötétszoba jellemzőit.

„Az Epson Stylus Photo R800 piacra dobása után sokan kérdezték, mikor jelenünk meg egy hasonló, de A3-as méretet is kezelő nyomtatóval” – magyarázza Karsten Jahn, az Epson Deutschland marketingigazgatója. „A válasz: már itt van! Az Epson Stylus Photo R800 nyomtató által elindított minőségi forradalmat annak A3+ méretet is kezelő párja, az Epson Stylus Photo R1800 továbbviszi. Az Epson Micro Piezo tintasugaras technológia és az Epson UltraChrome Hi-Gloss pigmentalapú tinta együttesével készült képek bizonyos szempontokból még jobbak is, mint a sötétszobában készíthető képek, emellett a fotós jóval gazdagabb eszköztárból válogathat a kép elkészítése során.”

Tökéletes naplemente
Az Epson Stylus Photo R1800 nyomtatóban nyolc kiváló minőségű, kivételesen hosszú élettartamú pigmentalapú tinta található. A kék és a piros szín hozzáadásával a laborokban jól felhasználható színspektrum áll rendelkezésre. A naplemente, az őszi tájak és az idilli kék óceánok tökéletes természetességgel adhatók vissza. Az Epson fényességoptimalizáló ragyogó fényt biztosít a képek felületének, a „matt” és a „fényképfekete” színű fekete tinta pedig automatikusan gondoskodik a legjobb minőségről, legyen szó akár fényes, akár matt papírról. A fényességoptimalizáló funkció azonban csak szelektíven alkalmazható, a papír tintamentes részeire.

Üzemeltetés és berendezés? Ideális!
Az Epson Stylus Photo R1800 nem számítógépes szakértőknek, hanem fotósoknak készült – kezelése ennek megfelelően egyszerű és kényelmes. Így informatikai ismeretek nélkül is kiváló fényképek nyomtathatók. Az USB 2.0 Hi-Speed és az IEEE 1394 (FireWire) interfész tökéletes csatlakoztatást biztosít mind PC-khez, mind Macintosh számítógépekhez. A mellékelt Epson Creativity Suite szoftvercsomagnak köszönhetően nincs akadálya a kreatív tervezésnek: CD-re nyomtatáshoz az Epson Print CD program, professzionális RAW képek szerkesztéséhez pedig az Epson RAW Print program használható – az Epson Stylus Photo R1800 mindent biztosít a munkához, Önnek csak fényképeznie kell!

Főbb jellemzők – EPSON Stylus Photo R1800

  • Profi fényképnyomtató DIN A3+ méretig, valódi szegély nélküli nyomtatás
  • Nyolc Epson UltraChrome Hi-Gloss pigmentalapú tinta, mellyel kiváló minőség és extrém tartósság érhető el (cián, bíbor, sárga, piros, kék, fényképfekete, mattfekete, fényességoptimalizáló)
  • Maximális nyomtatási felbontás: 5760 x 1440 dpi optimalizálással
  • Max. 1,5 pikoliteres tintacseppek – finom részletek
  • Kivételesen széles színtartomány a kék és a piros tintának köszönhetően
  • Epson fényességoptimalizáló – magasfényű felület
  • Micro Piezo nyomtatófej tintánként 180 fúvókával – gyors nyomtatás
  • A nyolc tintapatron gazdaságos üzemeltetést biztosít
  • Rugalmasan megválasztható papírok
  • Nyomtatás különálló lapokra és tekercselt papírra
  • Nyomtatás CD- és DVD-lemezre**
  • USB 2.0 Hi-Speed és IEEE 1394 (FireWire) interfész
  • Epson Creativity Suite szoftvercsomag: Epson Print CD, Epson RAW Print, Epson Easy Photo Print, Epson File Manager, Epson Darkroom Print
  • 2005 áprilisától kapható
  • Előzetesen javasolt ára: 159.000 forint (ajánlott bruttó végfelhasználói ár)

Felhasználóbarát jótállás
Az EPSON egy év szervizben érvényesíthető jótállást biztosít, amely külön díj ellenében három év szervizben érvényesíthető vagy helyszíni jótállássá alakítható.

Felhasználóbarát forródrót
A magyar nyelvű forró drót szolgáltatás ingyenes zöldszáma: 80 014783.

*Fluoreszcens fény (beltéri használat) és üvegelőtét esetén.
Epson Premium Glossy Paper és Epson Archival Matte Paper használata esetén. Az adatokat az Epson felgyorsított tesztje alapján számítottuk ki, nem jelenti azt, hogy az Epson garantálná ezeket az időtartamokat. A becsült tartósság nem foglalja magában a szín megváltozását és magának a papírnak a tartósságát. A nyomtatási sebesség függ a használt papírtól.

**nyomtatható CD- és DVD-lemez esetén