Újabb gazdaságos gép: ImpressCam Ideal DSC 33

0

Az ImpressCam bejelentette legújabb digitális fényképezőgépét, az Ideal DSC 33-at. A 3 Mpixeles felbontású CCD-re 3x-os átfogású, f/2,8-4,8 fényerejű zoomobjektív vetíti a képet. Az egyszeri képkészítésen kívül lehetőség van 3 képes sorozatfelvételre, vagy a memória kártya teljes kapacitásáig tartó videórögzítésre 320×240 pixeles felbontásban. Az elkészült képek a gép 16 MB-os belső memóriájába, vagy SecureDigital illetve MultiMedia kártyára menthetők, utóbbiakból maximum 512 MB-os kezel a fényképezőgép.
Az olcsó működtetés érdekében a DSC 33-at AA méretű NiMH (opcionálisan megvásárolható) akkumulátorok, vagy ceruzaelemek látják el villamos energiával.

Sajtóközlemény:

Újabb családi digitális fényképező

Az ImpressCam a nemrég bejelentett nagyfelbontású 5 és 6 MP-es digitális fényképezőgépei mellé, most egy kisebb felbontású, kedvező árfekvésű 3 MP-es gazdaságos családi fényképezőgépet jelentett be a közelgő Húsvétra való tekintettel. Az Ideal DSC 33 kategóriájában a magasabb igények kielégítésére készült. A mindössze 190 gramm tömegű kis gép családi fotók, portrék, épületfotók, csendéletek, vakuval készített közelebbi képek, közelképek (makrók) és állványról 7 másodpercig történő expozíciós idővel éjszakai képek készítésére is alkalmas. Az elkészült képekről kiváló fotó minőségben akár 20×27 cm-es nagyítások készíthetők.

A fényképezőgép szép rajzú zoom optikája kategóriájában szokatlanul széles, 70 fokos látószögtől indul. Ez a belső térben készülő családi képek esetén fontos. A közelképeken mm-enként akár 29 pixel felbontásra képes. Így fotópapíron az eredeti kis tárgy több mint 3-szoros nagyítása hozható létre. Az ugyancsak 3x-os zoom a tele állásában 23,5 fokos, amivel már szép portrék, tárgyfotók, távolabbi épületrészlet képek készülhetnek.

A gép rövid sorozat felvételekre is képes. Többféle program automatikával, különböző fénymérési beállításokkal, fekete/fehér vagy szépia „művészfotó” lehetőséggel, időben nem korlátozott videó, valamint hangjegyzet felvételi képességgel is rendelkezik. Fejlett képfeldolgozó processzorával képkeménység, fehéregyensúly, képtömörítési minőség és még sok egyéb dolog állítható. A géphez tartozik még a részletes magyar nyelvű kézikönyvön felül a Photo Impression képfeldolgozó szoftver, csuklószíj, USB számítógép kábel és egy övre csatolható táska is. Mindehhez az első magyar digitális fényképezőgép márka meglepően kellemes, bruttó 31.990,- forintos árat szabott.