Új weboldal digitális fotósoknak

0

A digitális fényképezőgépet használók – filmes géppel dolgozó társaikkal szemben – nagy előnnyel rendelkeznek: a képeket utólag bármikor könnyen és egyszerűen átalakíthatják, újraszínezhetik, korrigálhatják. A digitális utómunkák elvégzése azonban ennél sokkal szélesebb körű és sokkal mélyebben érintheti a fotókat, kezdve az optikai hibák javításától, a keretezésen át a bonyolultabb trükkökig. Az új weboldal ezen munkálatok elsajátítását könnyítik meg, „leckéikben” részletesen olvashatunk a folyamat egyes fázisairól.

Sajtóközlemény:

Új magyar weboldal digitális fotósoknak

A napokban nyitotta meg kapuit a www.digiretus.hu címen található website, mely elsősorban azon digitális fotósokat célozza meg, akik elkészült képeiket érdekesebbé szeretnék tenni, vagy a kép meglévő hibáit kívánják javítani.

Bizonyára sok digitális fotózással foglalkozó érezte már, hogy elkészült képe megérdemelne egy kis utómunkát, ezáltal érdekesebbé téve azt, esetleg nincs megelégedve a fotó egyes tulajdonságaival (színek, kontraszt, stb.), vagy egyszerűen csak rossz beállítást használt a kép készítésénél és tévedése miatt a rosszul sikerült képet nem szeretné kidobni, hátha javítható a hiba.

A hetente frissülő és természetesen ingyenes Digiretus.hu oldalon a fényképek digitális feldolgozásával, javításával kapcsolatos tippeket és trükköket találnak a látogatók, a képszerkesztés jelenlegi szakmai standardjét jelentő Photoshop programra alapozva. Az oldal oly értelemben hiánypótló, hogy kizárólag ezzel a területtel nem foglalkozott még magyar nyelvű online weboldal és az ilyen jellegű szakirodalom is meglehetősen hiányos hazánkban.

Az oldalon közölt cikkek át kívánják fogni a digitális képszerkesztés szinte minden területét, így az egyszerű kontraszt vagy élesítési eljárásoktól kezdve a komolyabb maszkolási technikákig számtalan cikket találhat majd itt az érdeklődő. Mindezek a megfelelő nehézségi szint szerint csoportosítva és részletes lépéssorral megtámogatva kerülnek publikálásra, így akár egy kezdő felhasználó is megpróbálkozhat a haladó feladatok végigvitelével. A cikkek mellett természetesen a lépéseket bemutató példaképek is találhatók.