Európai fotóművészeti díj az Epsontól

0

Az Epson új fotóművészeti díjat hírdetett ki, amely elsősorban osztályok, munkacsopotok számára készült. A benyújtott pályaműveket 2005. október 28. és november 1. között állítják ki Kölnben, majd neves fotósokból álló zsűri választja ki a díjazottakat. Az első díjat nyerő osztály 15.000 eurót, az egyéni indulók díja 10.000 euró, valamint az összes induló közül az első 25 500-500 eurós nyereményt kap.

Sajtóközlemény:

Az Epson 2005. évi fotóművészeti díja:

Az Epson létrehozta a legújabb európai fotóművészeti díjat

Hannover, 2005. április 5. – Megismerni, kiterjeszteni és átlépni a művészet határait – ezt a mottót tűzte zászlajára az Epson Deutschland GmbH, amikor idén első ízben útjára indította az „Epson fotóművészeti díjat”. A versenyen minden olyan osztály, csapat és munkacsoport indulhat, amelynek tanmenetében szerepel a fényképészet, formatervezés vagy művészet. Ezek lehetnek teljes osztályok, de egyének is, akik tudásukat és tehetségüket egyesítve munkacsoportot hoznak létre.

A versenyen pénzjutalomban részesül a legjobb egyéni és csoportos induló, illetve komoly segítséget kaphatnak fotóművészi karrierük elindításában. Az „Epson 2005. évi fotóművészeti díj” az egyik legrangosabb fotós díj Európában. A 2005. október 28. és november 1. között a Kölnben megrendezendő, „art cologne” elnevezésű nemzetközi művészeti vásáron állítják ki a legjobb képeket, amelyeket a műértő közönség is megtekinthet. Az egyéni indulók képein kívül a legjobb csoport és a legjobb tanár felvételei is láthatók lesznek az eseményen. Az „art cologne” az „Epson 2005. évi fotóművészeti díj” támogatója.

Az elismert személyekből álló zsűri – amelynek tagjai közt található Andreas Gursky, aki jelenleg a nemzetközi szinten legelismertebb fotóművész – dönt majd a legjobban „fényképező osztályról” (díj: 15 000 euró). Emellett díjazzák a legjobb egyéni indulókat (díj: 10 000 euró) és az összes résztvevő 25 legjobb képét is (díj: 500 euró képenként). Az „art cologne” kiállításon színvonalas katalógusban is láthatóak lesznek a képek.

Henning Ohlsson, az Epson Deutschland GmbH vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: „Cégünk jelmondata: Epson = fotó. Véleményünk szerint ennek a médiumnak a középpontjában a gazdaság, a társadalom és természetesen a kultúra áll. Az „Epson fotóművészeti díj”-jal a fotós tanfolyamokon, egyetemeken, különféle intézményeken és főiskolákon készült művészi fotók teljes spektrumát szeretnénk bemutatni.”

Az „Epson 2005. évi fotóművészeti díj” nevezési határideje augusztus 31. A pályázati anyagok a következő címen igényelhetők: Epson art photo award, P.O Box 10 12 52, D – 50452 Cologne vagy e-mail-en: info@art-photo-award.com, illetve letölthetők a www.art-photo-award.com címről.