Megjelent az Adobe PhotoShop CS2

0

Az Adobe bejelentette a népszerű tervező, kiadványszerkesztő és képmanipulációs programcsomagjának második kiadását. A Creative Suite 2 tartalmazza a PhotoShop CS2-t is, amelybe jópár újítást építettek, többek között új fájl tallózó panelt, új effekteket, továbbfejlesztett 16 bites képszerkesztést, gyors vörösszem-hatás csökkentést, lencsehibák korrekcióját, és sok gyártó RAW formátumának támogatását.

Sajtóközlemény:

Az Adobe a Photoshop CS2 megjelenésével tágítja a digitális fényképezés és képalkotás határait.

A Photoshop CS2 legújabb funkciói az új távlatpont szolgáltatás, a nyerskamerás munkafolyamat javítások, a testreszabható menük és az intelligens objektumok. Az Adobe Systems Incorporated (Nasdaq:ADBE) ma bejelentette az Adobe Photoshop CS2-t, a digitális képszerkesztés és -készítés professzionális alkalmazásának továbbfejlesztését. Az önálló szoftveralkalmazásként vagy az Adobe Creative Suite 2 egyik legfontosabb részeként is megvásárolható Photoshop CS2 új szintre emeli a digitális fényképezés gyakorlati teljesítményét, precizitását és irányítását és a teljes kreatív folyamatot.

„A határok kitágulnak a Photoshop CS2 hatékony jellemzőivel és egyszerűsített munkafolyamataival, amelyek a fényképészek és a kreatív szakemberek számára lélegzetelállító képek alkotásának szabadságát biztosítják” – mondja Bryan Lamkin, az Adobe digitális képalkotó és digitális videó termékeinek első alelnöke. „Az idén várhatóan forgalomba kerülő négymillió tükörreflexes digitális fényképezőgép alapján minden eddiginél több fényképész választja majd digitális sötétkamrájának a Photoshop CS2-t.”

Fejlett eszközök digitális fényképészek, grafikus és videós szakemberek számára
A Photoshop CS2 új eszközkészletet tartalmaz, többek között a továbbfejlesztett gyorsjavító ecsetet az olyan gyakori fényképészeti problémák kezelésére, mint a foltok, a vörösszem effektus, a zaj, az elmosódás és az objektívek torzítása. Az intelligens objektumokkal a felhasználók a képeket és a vektoros illusztrációkat a képminőség romlása nélkül méretezhetik és átalakíthatják, illetve beágyazott grafikáról csatolt másolatokat készíthetnek, így egyetlen szerkesztéssel többszöri ismétlődést lehet frissíteni.

A filmes, műsorszóró és videós szakemberek igényeire reagálva a Photoshop CS2 már lehetővé teszi az eredeti felülírása nélkül történő szerkesztést és a háromdimenziós leképezéshez és fejlett kompozit képalkotáshoz ideális 32 bites nagy dinamika-tartományú (HDR) képek készítését és szerkesztését. A drótvázas előnézet a televízió képernyőjén is megtekinthető az új közvetlen szolgáltatás révén.

A Photoshop CS2 elhasználók a kreativitás határait tehetik próbára az olyan új eszközökkel, mint a távlatpont és a képhajlítás. A távlatpont az unalmas grafikai és fotóretusálási feladatokat szünteti meg azzal, hogy a felhasználók a képobjektumokat a látószög megtartása mellett klónozhatják, festhetik és alakíthatják át. A termékcsomag fejlesztéshez hasonló munkafolyamatokat újra feltalálvegy igény szerinti tárolt beállítást kiválasztva vagy az egyedi vezérlőpontokat húzogatva a képhajlítással egyszerűen lehet formára hajtogatni, nyújtani, húzni, csavarni és csomagolni a képeket.

Az Adobe Bridge és az új nyerskamera jellemzők gyorsítják a képalkotási munkafolyamatokat
A Photoshop CS2 szoftverrel a digitális fényképek és képek megkeresése és feldoleddiginél egyszerűbb. A közkedvelt böngészőt az Adobe Bridge váltotta fel, amely az Adobe Creative Suite 2 szoftvereinek többnézetes fájlböngészését és problémamentes, termékfüggetlen integrációjbiztosítja. Biztosítja emellett az Adobe Stock Photos, az új képtári fényképszolgáltatás elérését is, amely szedéshez és tervezéshez kiváló minőségű, nem jogdíjas képek egy helyen történő beszerzési lehetőségét kínálja.

Az új Camera Raw 3 munkafolyamat segítségével több nyersfájl beállítását lehet egyidejűleg módosítani. Emellett a nyersfájlok JPEG, TIFF, DNG vagy PSD formátumba történő kötegelt feldolgozása a nagy Photoshop program elindítása nélkül már a háttérben történhet. Az eredeti felülírása nélkül történő vágás és a kiegyenesítés beállítási lehetőségekkel a nyersfájlokat egyszerűen lehet előkészíteni végső leadáshoz.

A Photoshop gazdag felületét egyszerűsítő feladatalapú tárolt menübeállításokkal egyszerűbben lehet megtalálni egy adott munkához a szükséges szolgáltatásokat. A felhasználók kedvenc tételeiket kiemelve testreszabott beállításokat készíthetnek maguknak, és most már eseményalapú szkripteket és időt megtakarító műveleteket is definiálhatnak, amelyek automatikusan hajtódnak végre, ha valamilyen művelet, például egy fájl mentése vagy nyomtatása azt kiváltja. A többrétegű beállítási lehetőségek gyorsítják a szerkesztést, ezáltal egy fájlban számos réteget egyidejűleg választhatunk és módosíthatunk.