60 kép Egerben a Fotózz!hu-ról

0

2005. április 11-14-ig volt látható Egerben az Eszterházy Károly Főiskola Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett közös hallgatói és Fotozz!hu kiállítás. A Fotozz!hu adatbázisából a látogatók a szerzők engedélyével 60 képet tekinthettek meg. A hallgatók a kiállításra egy 1,5 hónapja meghirdetett nyitott pályázaton keresztül nevezhették képeiket.





Az EKF GTFK Kari Napok keretében most kerül második alkalommal megrendezésre fotókiállítás, s míg az első alkalommal inkább a tartalom és a téma került előtérbe, bemutatva a főiskolások életét, addig idén a művészi készségek, kreativitás és a technikai felkészültség jelentett előnyt. Volt is miből válogatni, hiszen a kiállított 75 képet a zsűri közel 50 hallgató 300 képéből tudta kiválasztani.

A Kari Napok 23 programja közül az effektív látogatottsága ennek a kiállításnak volt a legnagyobb, hiszen a 4 nap alatt a hallgatókon túl a főiskola oktatói és dolgozói is szinte kivétel nélkül megálltak megnézni a képeket, sőt az egri lakosság és a turisták egy része is megtekintette a kiállítást. Ugyan nincs regisztrálva a látogatók száma, de egy optimista becslés szerint számuk 2000 felett volt.

„A Fotozz!hu-s alkotók képeit azért szerettük volna kiállítani, hogy a fotózásba éppen belekóstoló hallgatóknak mutassunk egy lehetőséget, egy irányvonalat a képeken keresztül, segítsünk mindenkinek túllépni a vakus karácsonyi családi képeken.” – mondta el Dojcsák Dániel az EKF GTFK HÖK elnöke.



A kiállított hallgatói és Fotozz!hu-s képek között természetesen megvolt az érezhető különbség, hiszen a Fotozz!hu-ra eddig feltett majd 40 ezer fotóból lett kiválasztva 60 remek alkotás. Sok esetben azonban a hallgatók képei is felvették a versenyt a fél-profi fotókkal. A hallgatói pályázaton győztes Horváth Orsolya (Mona) képei a legtöbb embert odaszögezték egy percre a paraván elé. A kiállítás egy jó lehetőség volt arra is, hogy az egri főiskolások megismerjék a Fotozz!hu lehetőségeit, és a közel jövőben itt fejlesszék tudásukat a fotózás terén.

A fejlődésre pedig bizonyíték lehet, amennyiben jövőre ugyanitt a hallgatók az ideinél is felkészültebben és nagyobb számban küldenek be képeket.

Horváth Orsolya (Mona) képei

Áldott állapot
Áldott állapot


Álommanó
Álommanó


Bezárva
Bezárva


Édes mosoly
Édes mosoly


Fény
Fény


Tánc
Tánc


Virág
Virág