Két új ultrakompakt: Kodak V530 és V550

0

Kodak EasyShare V550

A Kodak új, V-sorozatában az ultrakompakt, fémborítású gépek foglalnak helyet. Ma két fényképezőgépet jelentett be a Kodak ehhez a sorozathoz, a V530-at és a V550-et.
Mindkét modellt 5 Mpixeles felbontású CCD-vel és 3x-os zoomátfogású C-Variogon objektívvel szerelték. A gépekhez dokkoló állomás is jár a gyári csomagolásban, melyekkel egyszerűen továbbíthatjuk képeinket a számítógép felé.

A V530 hátuljára 2″-os, a V550-re pedig 2,5″ LCD került. Mindkettő 230 ezer pixel (vagyis nagy) felbontású, 170 fokban látható, tükörződésmentes bevonattal ellátott. A V530-on az LCD a hátlap közepére került, így kissé furcsa megoldás, hogy az LCD bal oldalán található a négyirányú navigálásra szolgáló kezelőszerv. Igy mindenképpen kétkezes gépnek kell felfognunk. A V550 nagyobb LCD-je miatt a navigálóbillentyűk a jobb oldalra kerültek, amely kényelmesebb, hagyományos megoldás. Itt is van azonban egy furcsaság. Míg a V530-ra nem került átnézeti kereső, a V550 kapott ilyet is, enek elhelyezése viszont elég érdekes, az LCD-től balra fent a sarokban kapott helyet, mintha már-már letúrná a gépről a kijelző.

Az új fényképezőgépek érzékenységét a készülékek is kiválaszthatják, de a fotós is megadhatja. Az automatikus módon kívül többféle témamód is használható, amelyek a legkülönbözőbb szituációkra kínálnak egyszerű és gyors megoldást. Videófelvételt 640×480 pixeles felbontásban is akár 80 perc terjedelemben készíthetünk, ráadásul a mozgóképrögzítés során mind a zoomot, mind az élességállítást folyamatosan használhatjuk, ezen felül képstabilizálás is a segítségünkre van.
A nagy kijelzők miatt tetemes áremfelételre kell számítani, ezért a cég sem gondolkozott 2 elemes megoldáson, a külsőhöz és a méretekhez is megfelelően Li-ion akkumulátorral táplálják a fényképezőgépeket.

A V530 júliustól, a V550 júniustól lesz megvásárolható. A gépek részletes paramétereit adatlapjaink tartalmazzák.



Kodak EasyShare V530 Kodak EasyShare V530


Kodak EasyShare V550 Kodak EasyShare V550


Kodak EasyShare V550 Kodak EasyShare V550