8 megapixeles KonicaMinolta ultrakompakt

0

A KonicaMinolta bejelentette új, 8 megapixeles ultrakompakt fényképezőgépét. A DiMage X1 továbbfejlesztett AntiShake funkcióval, hatalmas LCD-vel és kifinomult külsővel csábít.



Az ultrakompakt elegáns, lekerekített házának méretei magukért beszélnek: a gép szélessége tíz centi alatt van, vastagsága is mindössze két cm. Az X1 rejtett optikája 3x-os zoomra képes, kisfilmes rendszerben 37-111 milliméternek megfelelő gyújtótávolsággal. Fényereje nagylátószögnél f/3,5, tele állásban f/3,8.

A mintegy 8,3 millió pixelt tartalmazó, 1/1,8″ méretű érzékelő akár 3264 x 2448 pixeles felbontású képek készítésére képes. A gépet emellett nagy méretű, 2,5″-es LCD monitorral szerelték, melynek képe a háttérvilágítás funkció segítségével akár másfélszer világosabbá tehető, így az X1-et szabadban is jól lehet majd használni.

A belső képfeldolgozásért a KonicaMinolta saját fejlesztésű, immár harmadik generációs CXProcess III technológiája felelős: ennek révén az X1 tiszta és természetes képeket készít, a lehető legélethűbb színekkel.

Az X1-ben a Z sorozatból ismerős AntiShake rendszer egy továbbfejlesztett változatát találjuk, melynek segítségével kézből is könnyebben készíthetők bemozdulásmentes, éles felvételek: az új technológia akár három rekeszértéket is képes kompenzálni.