Dynax 5D: a KonicaMinolta legújabb D-SLR-je

0

A KonicaMinolta belépő szintű digitális tükörreflexes gépet jelentett be. A magyar piacon Dynax 5D néven megjelenő fényképezőgép 6,1 megapixeles felbontással, AntiShake technológiával és 2,5″-es LCD képernyővel igyekszik minden igényt kielégíteni.



A Dynax 5D komoly benyomást keltő, kompakt külsejével kísértetiesen emlékeztet a Dynax 7D-re, bár méretét tekintve jóval kisebb annál – szolgáltatásaiban viszont alig marad el nagyobb testvérétől. Árát egyelőre nem ismerjük.

Az 5D teljesen új AntiShake rendszerrel rendelkezik: a stabilizált CCD segítségével akár 2-3 értékkel hosszabb expozíciós idő használható, függetlenül attól, hogy épp milyen objektívet szereltünk a gépre. A 6,1 megapixeles érzékelő maximum 3008 x 2000 pixeles képek készítésére képes.

A belső képfeldolgozásért a KonicaMinolta saját fejlesztésű, immár harmadik generációs CXProcess III technológiája felelős: ennek révén az Dynax 5D tiszta és természetes képeket készít, a lehető legélethűbb színekkel. Az elkészített fotókat a Dynax 7D-nél megismert, bár a kategóriában egyelőre szokatlanul nagy, 2,5″-es LCD képernyőn nézhetjük vissza.