30GB-os mobil háttértár kártyaolvasóval: X’S-Drive 2 XL VP2260

0

A piacon levő szinte összes kártyaformátumot kezeli az X’S-Drive mobil háttértár család új tagja, a 2 XL VP2260, amelyet csütörtökön jelentettek be. A készülék három olvasója a Compactflash, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, SD, MMC és xD-Picture Card kártyákat ismeri fel, és képes az ezeken található képeket és más fájlokat átmásolni saját 30 GB-os merevlemezére.

A készüléknek a sorozat korábbi tagjaihoz hasonlóan összesen két gombja van: az egyik a ki-/bekapcsolásra, a másik a másolás megkezdésére szolgál. A kék háttérvilágítású LCD-n az aktuális másolásról láthatók információk (az éppen másolt fájl neve, illetve a művelet állása százalékban), továbbá kijelzi a szabad helyet és az akku állapotát is.

A VP2260 USB 2.0-n csatlakoztatható számítógéphez, és a kártyáról másolás sebességével sincsenek problémák: 1 GB-ot 8 perc alatt másol át. A gyári 30 GB-os merevlemez helyett 20 és 80 GB között más méretű háttértárak is választhatók, sőt, a VP2260 bármilyen 2,5″-es merevlemezt támogat. A beépített lítium-ion akkumulátor kb. két órányi működésre elég. A készülék FAT fájlrendszert használ, azaz a Windows, a Mac OS és a Linux operációs rendszerekkel képes együttműködni. A mellesleg USB-s kártyaolvasóként is használható VP2260 ára Angliában 140 font.