A Nikoné az év legjobb professzionális, és analóg gépe

0

A Nikon két díjat is szerzett a European Imaging & Sound Association (EISA) idei díjkiosztóján: a vállalat D2X modelljét az év professzionális fényképezőgépévé választották, míg az F6 az év analóg fényképezőgépe lett.

Az EISA 2005-2006 bírái szerint a Nikon D2X minden olyan funkciót tartalmaz, amelyre egy profi fotósnak szüksége lehet; külön dicsérték a 12,4 megapixeles fényképezőgép fénymérését, és a vakuzásnál nyújtott szolgáltatásait. A Nikon D2X 8 kép/mp sebességű sorozatfelvételre képes, vezeték nélkül kommunikál, és kapcsolatot tud teremteni a GPS navigációs rendszerekkel. Nem véletlen, hogy a bírák szerint „Nehéz lenne elképzelni olyan digitális fényképezőgépet, amely versenyre kelhetne a Nikon D2X rendkívüli teljesítményével. Ezt a megbízható csúcsmodellt úgy tervezték, hogy a legnagyobb igényű profik elvárásainak is megfeleljen.”

A díjátadón a Nikon F6 modelljét a következő szavakkal dicsérték: „méltó tiszteletadás a 35 mm-es analóg fényképezés nagy korszaka előtt, amely lassan a végéhez közeledik. A nagyszerű kezelhetőség, a gyors 11 mezős automatikus élességállítás, a rendkívül pontos fénymérés és fejlett vakuzás újfent demonstrálja a Nikon elkötelezettségét a professzionális fényképezés iránt.”

Sajtóközlemény

A Nikon két újabb első díjat szerzett az EISA-díjkiosztón

„…Egy megvalósult álom azoknak, akik mindig a legjobbak legjobbját keresik”

Amszterdam, augusztus 15. A Nikon két első díjat nyert a nagy hírű EISA Legjobb termék díjak 2005-2006-os versenyén. A Nikon F6 lett „Az év analóg fényképezőgépe”, míg a Nikon D2X „Az év professzionális fényképezőgépe” címet érdemelte ki.

Az Európai Képalkotási és Hangrögzítési Díjak (EISA) idei versenyén a Nikon professzionális háttere – 45 esztendő és 35 millió Nikkor objektív – ismét elismerést váltott ki, ami jól illusztrálja, hogy miért választják a Nikont a világ profi fotósai a termékek minőségéért, rugalmasságáért és megbízható teljesítményéért.

Robert Cristina, a Nikon Europe professzionális fényképezőgép-rendszerekért felelős termékmenedzsere a következőket mondta: „Akár analóg, akár digitális gépekkel dolgoznak, a fotósok tudják, hogy minden egyszámjegyű típusjellel ellátott Nikon fényképezőgép jelentős fejlesztéseket tartalmaz az elődjéhez képest – olyan újdonságokat, amelyek ténylegesen hozzájárulnak a fotós karrierjének előmozdításához.”

Majd hozzátette: „A kreativitás és a termelékenység maximalizálására hivatott, élvonalbeli technológiai megoldások révén a győzteseink, a D2X és az F6 nagyszerű lehetőséget kínálnak a versenyben vezető pozíciójukat megtartani kívánó fotósok számára.”

Az EISA-díjak bírái értékelésükben a következő szavakkal dicsérték az F6-ot: „méltó tiszteletadás a 35 mm-es analóg fényképezés nagy korszaka előtt, amely lassan a végéhez közeledik. A nagyszerű kezelhetőség, a gyors 11 mezős automatikus élességállítás, a rendkívül pontos fénymérés és fejlett vakuzás újfent demonstrálja a Nikon elkötelezettségét a professzionális fényképezés iránt.”

Az EISA 2005-2006 bírái hasonló lelkesedéssel indokolták azt a döntésüket is, amellyel a Nikon D2X-nek ítélték „Az év legjobb professzionális fényképezőgépe” díjat: „Nehéz lenne elképzelni olyan digitális fényképezőgépet, amely versenyre kelhetne a Nikon D2X rendkívüli teljesítményével. Ezt a megbízható csúcsmodellt úgy tervezték, hogy a legnagyobb igényű profik elvárásainak is megfeleljen. Minden elképzelhető funkció és szolgáltatás megtalálható benne.”

A bírák hozzátették: „elsőrangú fénymérés és vakuzás egészíti ki a 12,4 megapixeles felbontást. Az automatikus élességállítás pontosságával és sebességével tűnik ki. Az optika első osztályú, a gép nyolc kép/másodperc sebességű sorozatfelvételre képes. Az innovatív műszaki megoldások között megtalálható a vezeték nélküli adatátvitel és a GPS navigációs eszközökkel való kapcsolatteremtés is.

A Nikon D2X egy megvalósult álom azoknak, akik mindig a legjobbak legjobbját keresik.