Hálózati All-In-One HP PhotoSmart 2575

0

A HP PhotoSmart 2575 többfunkciós készüléke egyesíti a nyomtató, lapolvasó és fénymásoló feladatait egy eszközbe. A tintasugaras nyomtató három különböző színű festéket használ a színes nyomatok készítéséhez. Akik keveslik a három színt és nagyobb színhűséget szeretnének, azok ideiglenesen a fekete tinta helyére HP 348-as, vagy FF nyomtatáshoz a színes helyére HP 100 szürke patront helyezhetnek. A nyomtatás sebessége színes dokumentum esetén 24 lap/perc, míg fekete-fehér nyomatot 30 oldal/perccel készít.
Fotók nyomtatása előtt a képek a készülék 6,4 cm-es folyadékkristályos megjelenítőjén is megtekinthetők, illetve a menü segítségével különböző módosítások is elvégezhetők (pl. nagyítás/képkivágás, Adaptive Lighting, vörösszem eltávolítás).





Sajtóközlemény:

Intelligens otthoni fotónyomtatás a HP eszközével Professzionális fotónyomtatás, szkennelés és másolás az új HP Photosmart 2575 AiO-val

BÖBLINGEN (Németország), 2005. augusztus 15. – A HP ma mutatta be HP Photosmart 2575 többfunkciós (all-in-one) nyomtató-, lapolvasó- és másolórendszerét. A hálózati jellemzőkkel ellátott, gyors eszköz gazdái kiváló minőségben, egyetlen gombnyomással kinyomtathatják, lemásolhatják és megoszthatják barátaikkal, családtagjaikkal fotóikat.

A beépített Ethernet-csatlakozásnak köszönhetően a kompakt többfunkciós egység ideális a többfelhasználós működéshez. Hálózatához több PC és laptop is csatlakoztatható, így felhasználói akár a ház különböző szobáiból is könnyen hozzáférnek a kívánt funkciókhoz.

Digitális fényképezőgépük képeit számítógép közbeiktatása nélkül is megtekinthetik, szortírozhatják, szerkeszthetik és kinyomtathatják – vagy a beépített memóriakártya-nyílások valamelyikébe helyezett memóriakártyáról, vagy pedig oly módon, hogy PictBridge technológiájú fényképezőgépüket közvetlenül a többfunkciós rendszer dedikált portjához csatlakoztatják. A memóriakártya képeit a 6,4 cm képátlójú színes LCD-kijelzőn is megjeleníthetik, így közvetlenül (számítógépes csatlakozás nélkül) a rendszerben szerkeszthetik fotóikat. Ha az USB-memóriát az eszköz elülső paneljén található dedikált porthoz csatlakoztatják, akár erre az egységre is áttölthetik memóriakártyájuk képeit. Az eszköz kényelmes egygombos funkciókat kínál a fotók nagyításához, zoomolásához és lapmérethez igazításához.
A felhasználók régi, sárguló fotóikat és beolvashatják, restaurálhatják és archiválhatják az utókor számára. A rendszerbe töltést követően több lehetőség is kínálkozik a fotók megosztására és elmentésére. Akár a beépített Ethernet-csatlakozást veszik igénybe, akár panoráma-méretű (215 x 610 mm) HP Premium Plus fotópapírra nyomtatják ki a kívánt kockákat, minimális erőfeszítéssel juthatnak tökéletes végeredményhez.

A több felhasználó igényeit is kielégítő HP Photosmart 2575 All-in-One tervezésekor a sokoldalúságot állították a középpontba. Így az eszköz iskolai feladatok másolására éppúgy kiválóan alkalmas, mint könyvek vagy magazinok beolvasására. Nagy (2400 x 4800 dpi) beolvasási felbontásának és 48 bit színmélységének köszönhetően könnyen elkészíti az éles és tiszta, színes digitális reprodukciókat.

A HP 343 háromszínű tintapatronnal dolgozó rendszer ragyogó, gazdag színhatású dokumentumokat és fényes, nagy színmélységű képeket produkál. Gyorsan és egyszerűen, 27 másodperc alatt nyomtat ki egy csúcsminőségű fotókockát. Az új HP 337 fekete tintapatronnal a fekete-fehér nyomtatás sebessége eléri a 30 oldal/perc értéket, míg színesben a maximális sebesség 24 oldal percenként. A nagyobb kapacitású, opcionális HP 339 fekete patront azoknak érdemes beszerezniük, akik nagy volumenben szeretnének szöveges dokumentumokat nyomtatni, és emellett a fotónyomtatás előnyeit is élvezni kívánják.

A még gazdagabb színhatású és szinte teljesen szemcsementes, hattintás fotók nyomtatásához a felhasználók ideiglenesen HP 348 fotópatronra cserélhetik a fekete egységet. A professzionális minőségű fekete-fehér nyomtatáshoz pedig az opcionális HP 100 szürke fotópatron használata ajánlott. Az e patronokba töltött HP Vivera tinták nemzedékeken át fakulásálló nyomatokat készítenek HP Premium Plus fotópapírra*. A többféle méretben (10 x 15 cm, 13 x 18 cm, A4) gyártott HP Premium Plus fotópapír fényes és szatén-matt felülettel kapható.

A HP Real Life technológiákkal a felhasználók egyszerűen javíthatják kedvenc képeik minőségét. A fotózás rajongói szemmel láthatóan jobb eredményt érhetnek el az automatikus vörösszem-eltávolítási funkcióval, amely megszünteti képeiken a természetellenes színárnyalatokat. A rossz fényviszonyok között készült képek fényességét a HP alkalmazkodó megvilágítási technológiájával (HP Adaptive Lighting) korrigálva még a legunalmasabb fotókba is életet lehelhetnek.

A HP Image Zone szoftverrel a képek a számítógépen is egyszerűen szerkeszthetők és korrigálhatók. A HP Instant Share segítségével a felhasználók nagyméretű mellékletek csatolása nélkül oszthatják meg e-mailben a kiválasztott fotókat barátaikkal és családtagjaikkal.

Ez a többfunkciós eszköz gyorsan és egyszerűen felkészíthető a Bluetooth-alapú nyomtatásra. A mobiltelefonok és a PDA-k képeinek kezeléséhez az opcionális HP bt300 vagy bt450 vezeték nélküli Bluetooth-adaptert kell beszerezni. Ezzel a kiegészítővel a rendszer egyszerűen összekapcsolható bármilyen Bluetooth technológiájú egységgel.

A HP Photosmart 2575 All-in-One október 3-tól kapható, 199 euró ajánlott végfelhasználói áron (az ár tájékoztató jellegű).