Közvetlen nyomtatás mesterei: Canon PIXMA iP6210D, 6220D, 6600D

0

A Canon PIXMA családjának három új tagja többféle lehetőséget kínál a számítógép nélküli, közvetlen nyomtatásra. Ehhez beépített kártyaolvasót, PictBridge támogatást és mobiltelefonokhoz infravörös kapcsolatot biztosít. A printerek 4800 dpi (iP6210D és iP6220D), illetve 9600 dpi (iP6600D) maximális felbontásúak, 6 tintás FINE nyomtatófejük 2 illetve 1 pikoliteres cseppeket hoznak létre. A4-es szegély nélküli fotókat vázlat minőségben 107 illetve 76 mp alatt nyomtatnak ki. Fekete-fehér dokumentum nyomtatásánál 3,4 illetve 6,5 lap/perc, színes dokumentumnál 2,9 illetve 4,9 lap/perc sebességűek. Az iP 6600D modell alapkiépítésben támogatja a CD-re illetve DVD-re történő nyomtatást.



Canon PIXMA iP6210D Canon PIXMA iP6210D


Canon PIXMA iP6220D Canon PIXMA iP6220D


Canon PIXMA iP6600D Canon PIXMA iP6600D

Sajtóközlemény:

iP6210D, iP6220D, iP6600D
Közvetlen fotónyomtatás – csatlakoztathatóság a maximumon

Amstelveen, 2005. augusztus 22. A Canon – a fotográfiai és képalkotási technológiák vezető vállalata – három új, nagysebességű, közvetlen fotónyomtatásra alkalmas modellel (PIXMA iP6210D, iP6220D és iP6600D) bővíti a PIXMA termékcsaládot. A stílusos nyomtatók mindegyikében az élenjáró FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) technológiával készült nyomtatófej gondoskodik a gyorsan elkészülő, kitűnő minőségű fotónyomatokról.

Számtalan fejlett és beépített fotónyomtatást támogató funkcióval felvértezve mindhárom készülék számos forrásból képes nyomtatni, legyen szó az elterjedt memóriakártyákról(1) , a PictBridge kompatibilis digitális fényképezőgépekről vagy a mobiltelefonokról. Utóbbiak a nyomtató beépített IrDA (infra) kapuja vagy az opcionális Bluetooth adapter révén csatlakoztathatók a nyomtatókhoz.

A három személyi fotólaboratórium jellegzetességei:

  • Nagysebességű közvetlen nyomtatás: 10×15 centiméteres szegélynélküli fotó mintegy 46 másodperc (iP6600D), illetve közel 60 másodperc alatt (iP6220D és iP6210D).
  • Kivételes fotóminőség hat különböző tintával: legfeljebb 9600×2400 dpi felbontás(2) és 1 pikoliteres (3) mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6600D esetében; legfeljebb 4800×1200 dpi felbontás (4) és 2 pikoliteres (5) mikrofúvókák (Micro Nozzles) FINE nyomtatófejjel az iP6620D és az iP6210D esetében.
  • LCD-kijelzők a számítógép nélküli nyomtatás elősegítésére: az iP6220D esetében 6,3 centiméteres, míg az iP6600D esetében 8,9 centiméter képátlójú színes képernyő felhasználóbarát kezelőfelülettel. Az iP6210D kezelését kétsoros, húsz-karakteres monokróm szöveges kijelző segíti.
  • Tartós fotók az új ChromaLife100 kellékanyag rendszerrel.

Ezen felül az iP6600D a Canon új, beépített jelző LED-ekkel rendelkező színenkénti tintarendszerét használja, valamint két papírtálcát, beépített duplex egységet és CD-R/DVD adagolót is tartalmaz.
„A közvetlen fotónyomtatásra alkalmas PIXMA modellek új sorozata bizonyítja a Canon elkötelezettségét, miszerint vezető szerepet kíván betölteni a személyi fotónyomtatás gyorsan fejlődő piacán,”- mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. „E nyomtatók minőségben, csatlakoztathatóságban és sebességben nyújtott előnyei biztosítják a PIXMA márkanév további sikerét.”

Fejlett technológia a közvetlen nyomtatásban
Beépített képszerkesztő funkciók sora támogatja a közvetlen fotónyomtatást, így a fotókon a számítógép igénybe vétele nélkül javíthatunk. A vörös-szem korrekció (Red-eye correction) automatikusan felismeri és kijavítja a vaku visszaverődése okozta vörös szemeket, az arc derítő (Face brightener) eljárás pedig megkülönbözteti és kivilágosítja az éppen árnyékban tartózkodók arcát. A gyengébb minőségű – például kamerás mobiltelefonnal készült – képeket a fotójavító (Image Optimiser) funkció rendbe hozza, kisimítva a recézett kontúrokat és mérsékelve az erős JPEG tömörítés okozta blokkosodást.

FINE: a sebesség és minőség garanciája
A Canon szabadalmaztatott, a félvezető-gyártásban használatos FINE elnevezésű eljárása rendkívüli nyomtatási sebesség elérését teszi lehetővé fényképek és dokumentumok esetében. A kivételesen hosszú nyomtatófejek sűrűn elhelyezett fúvókákat tartalmaznak, így rövidebb idő alatt is több tintát képesek a papírra juttatni, A/4-es méretű hordozók esetén is szegélymentes nyomatokat produkál. A FINE egyúttal gyakorlatilag szemcsézettség nélküli fotólaboratóriumi minőséget produkál, a fúvókákból másodpercenként millió szám kilőtt mikroszkopikus, pikoliternyi cseppek rendkívül egyenletes és pontos célba juttatásával.

A három fotónyomtató mindegyikében alkalmazott 6 tinta hozzájárul a professzionális minőségű fotónyomatok elkészítéséhez.

Maradandó minőség
A tökéletesebb színtartás érdekében a nyomtatók támogatják az új Canon ChromaLife 100 rendszert: az eredeti, vízfesték alapú, kivételesen széles színskálát biztosító Canon-tinták és speciálisan a FINE nyomtatófejekkel való együttműködéshez kifejlesztett fotópapír együttesét. A tinta, a média és a fúvóka-kialakítás (az új technológiai három alapköve) olyan fotó-nyomatok előállítására képes, melyek minőségben és sebességben is felveszik a versenyt az ezüst-nitrát előhívással. Az albumban tartott nyomatok 100, az üveg alatt kiállítottak 30, a levegőnek kitett fotók pedig 10 évig állnak ellen a fakulásnak(6) .

Fotónyomtató design
A kifinomult PIXMA design hagyományait követve az új közvetlen csatlakoztatást biztosító fotónyomtató modellek az otthoni környezetbe illeszkedő stílusban és kivitelezéssel készültek. A könnyebb használat érdekében az LCD képernyőt és a kezelőszervek a készülék középső részén kaptak helyet.

A nagyméretű (8,9 centiméteres képátló az iP6600D, és 6,3cm az iP6220 esetében) színes LCD képernyők kiválóan használhatók:

  • a képek és oldalelrendezések előnézetéhez
  • CD-R/DVD nyomtatáshoz
  • képek méretre-vágásához

Az iP6600D a Canon továbbfejlesztett médiakezelő rendszerét is tartalmazza: kettős papírtálcával, CD-R/DVD adagolóval és automatikus duplex egységgel szerelték fel – a két tálca révén a nyomtatóba egyidejűleg tölthető normál papír és fotómédia is.

Simulékony és kompakt
Az új FINE kazetták (iP6210D/iP6220D) keresztmetszete jelentősen csökkent az előző generációs technológiához képest, kikövezve ezzel az új belépő szintű modellek tervezéséhez vezető utat.

Hatékony tintafelhasználás
Az iP6600D egyedi, külön cserélhető tintakazettái biztosítják, hogy csak az éppen kifogyott színeket kelljen cserélni. Olyan LED-eket tartalmaz, amelyek csak akkor világítanak, ha megfelelően telepítették a kazettákat. Az egyéni felhasználókhoz rendelt használat során mindenki nyomon követheti az aktuális tintaszinteket: a LED mérsékelt ütemben villog, ha kifogyóban van a tinta, és gyorsabban jelez, ha a hozzá tartozó kazetta egészen kiürült.

A média kiválasztása
A Canon nyomtatási technológiában birtokolt versenyelőnye azonban kizárólag az eredeti Canon fotóminőségű média és tinta használatakor jut teljességében érvényre. A Canon hordozóanyagok egyre bővülő és változatos köre – beleértve az új, kedvező árfekvésű Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) médiát – került kifejlesztésre kifejezetten a Canon FINE tintasugaras nyomtatótechnológiával való együttműködésre. Széles skálán állnak rendelkezésre fotópapírok és egyéb médiák: méret tekintetében a hitelkártyától az A/4-es méretig; formátum-korlátok sincsenek (a mini matricákat is beleértve), kivitelezésben pedig a fél-mattól a matton át a magasfényűig terjed a skála. A kínálatban megtalálható a kétoldalas fotópapír (PP-101D 13×18 cm és PP-101D A4) és a zászlóshajóként elismert Photo Paper Pro (PR-101), amely a legmagasabb fokú megjelenítést és a legtartósabb professzionális minőséget kínálja.

Minőségi szoftverek a személyes fotólaborhoz
Mindhárom nyomtató kiválóan együttműködik a digitális fényképezőgépekkel és videokamerákkal, memóriakártyákkal és kamerás mobiltelefonokkal, de természetesen képesek zökkenőmentesen a számítógépről történő nyomtatásra, legyen szó PC-ről vagy Macintosh-ról. Az átfogó fotólabor szoftverkészlet tartalmazza az Easy-PhotoPrint, Easy-WebPrint, PhotoRecord, CD-LabelPrint alkalmazásokat, amelyek a kép- és weboldalnyomtatást, az albumkészítést, a CD-R/DVD nyomtatást teszik egyszerűen elvégezhetővé. Az Easy-Print Toolbox mindezeket egyetlen eszköztárban fogja össze.

Mindhárom nyomtató a Win 98/Me/2000/XP és Macintosh OS X v10.2.1 vagy újabb rendszerekkel kompatíbilis.

Lábjegyzetek:
(1) CompactFlash, Microdrive, Sony Memory Stick, Memory Stick ProTM, SmartMedia, Secure Digital és Multimedia kártyák támogatva. Az xD-Picture card, Memory Stick DUO, Memory Stick DUO Pro és miniSD kártyák opcionális adaptert igényelnek.
(2) A tintacseppek legjobb esetben 1/9600 hüvelyk sűrűségű osztással helyezkedhetnek el
(3) Minimális cseppméret
(4) A tintacseppek legjobb esetben 1/4800 hüvelyk sűrűségű osztással helyezkedhetnek el
(5) Minimális cseppméret
(6) Minden számadat gyorsított tesztek eredményeire épül és nem szavatolt. A 100 éves adat PR-101, PP-101, SG-101, GP-401, GP-501 médiákra vonatkozik, műanyag fedőlap mögött tárolt képekre. A 30 éves adat PR-101 és PP-101 médiákra értendő, a 10 év csak a PR-101-re. A fény- és légállóság értékek tipikus beltéri, közvetlen napsugárzást nélkülöző környezetet tételeznek fel.

A Canon PIXMA iP6210D, iP6220D és iP6600D műszaki jellemzői
PIXMA iP6210D PIXMA iP6220D PIXMA iP6600D
Felbontás Akár 4800 x 1200 dpi (1) Akár 4800 x 1200 dpi (1) Akár 9600 x 2400 dpi (2)
Nyomtató egység 6 tinta, 2 pikoliteres cseppmérettel (Micro Nozzles), FINE kazetta 6 tinta, 2 pikoliteres cseppmérettel (Micro Nozzles), FINE kazetta 6 tintás FINE nyomtatófej 1 pikoliteres cseppmérettel (Micro Nozzles)
Színkezelés ICM, ColorSync, Exif Print ICM, ColorSync, Exif Print ICM, ColorSync, Exif Print
Nyomtatási sebesség – fotó Szegély nélküli 10 x 15 cm: mintegy 60 másodperc A4: legfeljebb 107 másodperc (vázlat) Szegély nélküli 10 x 15 cm: mintegy 60 másodperc A4: legfeljebb 107 másodperc (vázlat) Szegély nélküli 10 x 15 cm: mintegy 46 másodperc A4: legfeljebb 76 másodperc (vázlat)
Nyomtatási sebesség – monokróm Akár 12 lap/perc (vázlat), 3,4 lap/perc (normál) Akár 12 lap/perc (vázlat), 3,4 lap/perc (normál) Akár 18 lap/perc (vázlat), 6,5 lap/perc (normál)
Nyomtatási sebesség – színes Szöveg és grafika: akár 10 lap/perc (vázlat), 2,9 lap/perc (normál) Teljes A4 lap: mintegy 54 másodperc (normál) Szöveg és grafika: akár 10 lap/perc (vázlat), 2,9 lap/perc (normál) Teljes A4 lap: mintegy 54 másodperc (normál) Szöveg és grafika: akár 17 lap/perc (vázlat), 4,9 lap/perc (normál) Teljes A4 lap: mintegy 43 másodperc (normál)
Média típusa Lásd a média-kompatibilitási adatlapot Lásd a média-kompatibilitási adatlapot Lásd a média-kompatibilitási adatlapot
Média tömege Lapadagoló: 64-105 g/m2-ig, Canon speciális média 273 g/m2-ig. Lapadagoló: 64-105 g/m2-ig, Canon speciális média 273 g/m2-ig. Lapadagoló: 64-105 g/m2-ig, Canon speciális média 273 g/m2-ig.
Média adagolása Automata lapadagoló: 100 lap Automata lapadagoló: 100 lap Automata lapadagoló: 150 lap Kazetta: 150 lap CD-DVD tálca: 1 nyomtatható CD-R vagy DVD
CD-R nyomtatás Alapfunkció
Média mérete Lapadagoló: A4, B5, A5, letter, legal, boríték (DL vagy normál 10), 10×15 cm, 13×18 cm és hitelkártya (54×86 mm) Lapadagoló: A4, B5, A5, letter, legal, boríték (DL vagy normál 10), 10×15 cm, 13×18 cm és hitelkártya (54×86 mm) Lapadagoló: A4, B5, A5, letter, legal, boríték (DL vagy normál 10), 10×15 cm, 13×18 cm és hitelkártya (54×86 mm) Kazetta: A4, B5, A5, letter, legal, boríték (DL vagy normál 10), 10×15 cm, 13×18 cm
Szegély nélküli nyomtatás Lehetséges Photo Paper Pro (A4, 10 x 15cm), Photo Paper Plus Glossy (A4, 10 x 15cm, 13 x 18cm), Photo Paper Plus Semi Gloss (A4, 10 x 15cm), Glossy Photo Paper (A4, 10 x 15cm, Credit Card), Matte Photo Paper (A4, 10 x 15cm) médiákra Lehetséges Photo Paper Pro (A4, 10 x 15cm), Photo Paper Plus Glossy (A4, 10 x 15cm, 13 x 18cm), Photo Paper Plus Semi Gloss (A4, 10 x 15cm), Glossy Photo Paper (A4, 10 x 15cm, Credit Card), Matte Photo Paper (A4, 10 x 15cm) médiákra Lehetséges Photo Paper Pro (A4, 10 x 15cm), Photo Paper Plus Glossy (A4, 10 x 15cm, 13 x 18cm), Photo Paper Plus Semi Gloss (A4, 10 x 15cm), Glossy Photo Paper (A4, 10 x 15cm, Credit Card), Matte Photo Paper (A4, 10 x 15cm) médiákra
Kétoldalas nyomtatás Lehetséges Photo Paper Plus Double Sided vagy normál papír használatával A4, B5, A5, letter és 13 x 18 cm méretben Lehetséges Photo Paper Plus Double Sided vagy normál papír használatával A4, B5, A5, letter és 13 x 18 cm méretben Automatikus Photo Paper Plus Double Sided vagy normál papír használatával A4, B5, A5, letter és 13 x 18 cm méretben
Tintapatronok FINE kazetta – CL-41, CL-51 és CL-52 FINE kazetta – CL-41, CL-51 és CL-52 Egyedi tintapatron technológia – 6 különálló tintatartály (CLI-8BK, CLI-8C, CLI-8M, CLI-8Y, CLI-8PC, CLI-8PM)
Fekete tintatartály kapacitása CLI-8BK: 450 oldal 5% fedettség esetén (2) CLI-8BK: 970 oldal (ISO/JIS-SCID N5 tesztábra nyomtatásakor) (3)
Színes tintatartály(ok) kapacitása CL-51: 270 oldal 5%-os fedettségnél CL-51: 330 oldal, CL-52: 710 oldal (3) (ISO/JIS-SCID N5 tesztábra nyomtatásakor) (4) CL-51: 270 oldal 5%-os fedettségnél CL-51: 330 oldal, CL-52: 710 oldal (3) (ISO/JIS-SCID N5 tesztábra nyomtatásakor) (4) Tartályonként 450 oldal 5 % fedettség mellett (3) Cián: 760, bíbor: 520, sárga 460 oldal (ISO/JIS-SCID N5 tesztábra nyomtatásakor) (4)
PC interfész és csatlakoztatás USB 2.0 (6), Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7) USB 2.0 (6), Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7) USB 2.0 (6), Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7)
Fényképezőgép interfész és csatlakoztatás Közvetlen nyomtató port: közvetlen fotónyomtatás PictBridge és Bubble Jet Direct kompatibilis fényképezőgépekről és kamkorderekről Mobil eszközökről: Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7) Közvetlen nyomtató port: közvetlen fotónyomtatás PictBridge és Bubble Jet Direct kompatibilis fényképezőgépekről és kamkorderekről Mobil eszközökről: IrDA 1.2 (csak JPEG ), Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7) Közvetlen nyomtató port: közvetlen fotónyomtatás PictBridge és Bubble Jet Direct kompatibilis fényképezőgépekről és kamkorderekről Mobil eszközökről: IrDA 1.2 (csak JPEG ), Bluetooth 1.2 (opcionális A907 adapterrel) (7)
Közvetlen nyomtatás fényképezőgépről Kompatibilitás: Exif 2.20 vagy korábbi, DPOF Kompatibilitás: Exif 2.20 vagy korábbi, DPOF Kompatibilitás: Exif 2.20 vagy korábbi, DPOF
Közvetlen nyomtatás memóriakártyáról CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, SD Card, Multimedia Card, xDPicture Card, Memory Stick DUO, Memory Stick DUO Pro, miniSD Card (8) CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, SD Card, Multimedia Card, xDPicture Card, Memory Stick DUO, Memory Stick DUO Pro, miniSD Card (8) CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, Memory Stick, Memory Stick Pro, SD Card, Multimedia Card, xDPicture Card, Memory Stick DUO, Memory Stick DUO Pro, miniSD Card (8)
Kijelző vagy képernyő Kétsoros monokróm szöveges LCD kijelző 13 támogatott nyelv 6,3 centiméteres színes LCD képernyő 13 támogatott nyelv 8,9 centiméteres színes LCD képernyő 14 támogatott nyelv
Szükséges operációs rendszer Windows: Windows XP, Windows 2000, Windows Me vagy Windows 98 rendszert futtató PC, USB interfész(5), CD-ROM meghajtó. Szabad merevlemez kapacitás: 370 MB Windows XP/2000/Me/98 esetében. Mac: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb rendszert futtató Macintosh számítógép, USB interfész. Szabad merevlemez kapacitás: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb esetében 350 MB. Windows: Windows XP, Windows 2000, Windows Me vagy Windows 98 rendszert futtató PC, USB interfész(5), CD-ROM meghajtó. Szabad merevlemez kapacitás: 370 MB Windows XP/2000/Me/98 esetében. Mac: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb rendszert futtató Macintosh számítógép, USB interfész. Szabad merevlemez kapacitás: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb esetében 350 MB. Windows: Windows XP, Windows 2000, Windows Me vagy Windows 98 rendszert futtató PC, USB interfész(5), CD-ROM meghajtó. Szabad merevlemez kapacitás: 370 MB Windows XP/2000/Me/98 esetében. Mac: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb rendszert futtató Macintosh számítógép, USB interfész. Szabad merevlemez kapacitás: Mac OS X v10.2.1 vagy újabb esetében 350 MB.
Meghajtó szolgáltatások Windows: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Kép optimalizálás (Image Optimizer), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo) Mac: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo) Windows: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Kép optimalizálás (Image Optimizer), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo) Mac: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo) Windows: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Kép optimalizálás (Image Optimizer), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo) Mac: Fotó optimalizálás (Photo Optimizer PRO), Képzaj csökkentés (Photo Noise Reduction), Élénk színek (Vivid Photo)
Mellékelt szoftverek Windows: Easy-WebPrint, Easy-PhotoPrint, PhotoRecord és Easy-Print Toolbox Mac: Easy-PhotoPrint Windows: Easy-WebPrint, Easy-PhotoPrint, PhotoRecord és Easy-Print Toolbox Mac: Easy-PhotoPrint Windows: Easy-WebPrint, Easy-PhotoPrint, PhotoRecord, Easy-Print Toolbox és CD-LabelPrint Mac: Easy-PhotoPrint és CD-LabelPrint
Áramforrás AC 220-240 V, 50-60 Hz AC 220-240 V, 50-60 Hz AC 220-240 V, 50-60 Hz
Energiafogyasztás Készenlétben kb. 1 W, nyomtatáskor kb. 18 W Készenlétben kb. 1 W, nyomtatáskor kb. 18 W Készenlétben kb. 2 W, nyomtatáskor kb. 17 W
Üzemi hőmérséklet tartomány 5 – 35 oC 5 – 35 oC 5 – 35 oC
Üzemi páratartalom tartomány 10 – 90% relatív páratartalom (kicsapódásmentes) 10 – 90% relatív páratartalom (kicsapódásmentes) 10 – 90% relatív páratartalom (kicsapódásmentes)
Zajszint Mintegy 43 dB(A) (legjobb minőségű nyomtatás esetén) Mintegy 43 dB(A) (legjobb minőségű nyomtatás esetén) Mintegy 35 dB(A) (legjobb minőségű nyomtatás esetén)
Méretek (Sz x H x M) 438 x 260 x 162 mm 438 x 260 x 162 mm 429 x 304 x 183 mm
Tömeg Kb. 3,7 Kg Kb. 3,7 Kg kb. 7,2 Kg

Lábjegyzetek: (1)A tintacseppek legjobb esetben 1/4800 hüvelyk sűrűségű osztással helyezkedhetnek el
(2)A tintacseppek legjobb esetben 1/9600 hüvelyk sűrűségű osztással helyezkedhetnek el
(3) A nyomtatási mennyiség változhat a dokumentumok tartalmától és a beállított nyomtatási módtól függően. A megadott monokróm nyomtatási mennyiség úgy lett kiszámítva, hogy 4 különböző nyomtatóval nyomtattak amíg a tinta ki nem fogyott (1500 karakter/oldal, normál szöveg, normál mód, normál papír, Windows XP, Word 2003) és a kinyomtatott oldalak számának átlagát vették.
(4) A nyomtatási mennyiség változhat a dokumentumok tartalmától és a beállított nyomtatási módtól függően. A színes módban megadott nyomtatási mennyiség úgy lett kiszámítva, hogy 4 különböző nyomtatóval nyomtattak amíg a tinta ki nem fogyott (ISO/JIS-SCID N5 tesztábra, normál mód, normál papír, Windows XP, Photoshop 7.0) és a kinyomtatott oldalak számának átlagát vették.
(5) Az USB kapcsolat csak előre telepített Windows XP/2000/Me/98 rendszert futtató PC esetén garantált.
(6) Az USB kapcsolat csak előre telepített Windows XP/2000/Me/98 rendszert futtató PC esetén garantált. Az USB 2.0 High Speed teljesítményhez Windows XP Service Pack 1 vagy Windows 2000 Service Pack 4 vagy Mac OS X 10.2.7-es illetve későbbi kiadása szükséges előre telepített, működőképes USB 2.0 porttal.
(7) PC: Windows XP Service Pack 1 vagy újabb, Microsoft „Support for Bluetooth Wireless Devices” modullal, vagy Toshiba Windows XP számítógépek a Bluetooth Settings csomag 3.00.10 vagy későbbi kiadásával (csak HCRP) működik. Mac: OS X v10.3.3 vagy újabb. Kompatíbilis eszközök: PC, PDA, Bluetooth kompatibilis mobiltelefon vagy más Bluetooth kompatibils eszköz (a Bluetooth működése a készülékektől és a szoftverektől is függ)
(8) Opcionális kártya adapterrel, nem alaptartozék

A feltüntetett adatok előzetes figyelmeztetés nélkül változhatnak.
A nyomtatási sebességek függhetnek a számítógép rendszer adottságaitól és a kinyomtatott dokumentumok tartalmától.
A Microsoft, a Windows és a Windows logó a Microsoft Corporation védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.
A márka- és terméknevek a hozzájuk tartozó cégek védjegyei.