A Samsung is a DSLR piac felé kacsint

0

Egy közelmúltban aláírt megállapodás szerint a koreai elektronikai óriás, a Samsung, a Pentax-szal közösen kezd digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek fejlesztésébe. A Samsung egyedi képfeldolgozó, és a digitális fotózáshoz kapcsolódó technológiáival és elismert márkanevével száll be az együttműködésbe, a Pentax a tükörreflexes fényképezőgépek terén szerzett komoly tapasztalataival, és saját fejlesztésű optikaparkjával gazdagítja a projectet.

Idén májusi bejelentése szerint a Samsung célja, hogy a digitális fényképezőgépgyártók élvonalába küzdje magát. Jelenleg vezető szerepet tölt be szülőhazájában Koreában, ahol e piac kb. 30%-át birtokolja. A közelmúltban egyre funkciógazdagabb fényképezőgépeket láttunk tőle. Ilyen a remélhetőleg hamarosan megjelenő Pro 815, mely 8 megapixelével és egyedülálló, 15x zoomátfogásával erősíti a digitális csúcskompaktok szegmensét.

A japán Pentax a fényképezőgépgyártás jól ismert fejlesztője és gyártója. Az SLR fényképezőgépek terén elért több évtizedes, és a DSLR-ek terén szerzett több éves tapasztalata gyümölcsöző együttműködéshez vezethet. A Samsung egyéb téren is jól csengő neve révén pedig új piacok nyílhatnak meg a cég előtt.