Firmware frissítés Olympus E-500-hoz

0

A 8 Mpixeles Olympus E-500 az E-300 frissítéseként jelent meg nemrégiben. A bővített szolgáltatások és az egyre bővülő objektív kínálat remek belépőszíntű géppé varázsolta a 4/3-os szabvány új modelljét.

Az Olympus ma jelentette be az E-500 új, V1.1-es firmware-ét, amelyben 3 új funkciót helyeztek el:

  • Fotózás utáni automatikus képmegjelenítés ideje: az eddigi 3 és 5 mp mellett beépítésre került a 8 mp-es késleltetés, valamint a megtartás (HOLD), amely az exponáló gomb félig lenyomásáig hagyja kint a képet a kijelzőn.
  • Kibővített WB gomb: A WB gomb eddigi választható funkciói mellett (kézi WB beszabályozás, tesztkép készítés, My Mode kiválasztás, illetve mélységélesség ellenőrzés) immár a gomb használatát le is tilthatjuk, hogy ne okozzon problémát véletlen megnyomása.
  • Biztonság: RAW + JPEG kép törlésére eddig is volt lehetőség, de az új firmware már figyelmeztet arra, hogy nem csak az egyik kép kerül végleges törlésre, hanem mindkettő.

Az Olympus E-500 firmware frissítése már az Olympus Master program segítségével, az Online Service menü Update Camera menüpontjánál. A frissítés menetéről és a szükséges tudnivalókról az Olympus oldala ad tájékoztatást.