Frissítve: Olympus SP-320

0

Az Olympus SP-320 az SP-310 frissített változata. Felbontása azonos az elődmodellével: 7,4 Mpixeles. A RAW formátumot is támogató, kézi beállítási lehetőségekkel is ellátott vékony fényképezőgép ISO800 érzékenységet is kínál, így gyenge fényviszonyok mellett is lehetővé válik a kézből történő fotózás. Optikája 3x-os átfogású, gyújtótávolsága kisfilmes rendszerbe átváltva 38-114 mm, f/2,8-4,9 fényerő mellett.
A képek komponálását a hátlapra szerlet nagy méretű, 2,5″-os LCD-n vagy átnézeti keresőben végezhetjük.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Fedezze fel az alkotó fotózásban rejlő lehetőségeit

Az Olympus SP-320

Hamburg, 2006. január 26. – Az Olympus SP-320 lehetővé teszi az ambiciózus fotósok számára, hogy teret adjanak képzeletüknek, és minőséget, és egyediséget sugárzó kompozíciókat készítsenek. A 25 expozíció-vezérlési programon kívül a P/A/S/M expozíció-vezérlési üzemmódok funkciók széles skáláját biztosítják, amelyek szinte bármilyen helyzetben biztosítják az alkotási szabadságot. A 7.0 millió pixeles fényképezőgép bőven elegendő felbontóképességet tesz lehetővé a lenyűgözően éles és részletes képek készítéséhez. A 3x-os optikai zoom, mellyel a témák közelebb hozhatóak, rugalmasságot biztosít, míg a magas, ISO 800 fényérzékenység beállítás segítségével akár gyenge fényviszonyok között, vaku nélkül is készíthetőek felvételek. A hisztogram funkciónak köszönhetően az expozícióra vonatkozó információk felvételi üzemmódban a nagyméretű, 6.4 cm átmérőjű LCD kijelzőn jeleníthetőek meg, így a szakavatott fotósok finombeállításokat végezhetnek a tökéletes eredmény elérése érdekében. A videofelvétel-készítés rajongói kedvelni fogják a film- és hangrögzítési lehetőséget VGA minőségben, 30 kép/másodperc sebességgel. A még nagyobb sokoldalúság érdekében az opcionális tartozékok széles skálája áll rendelkezésre, köztük konverterek és búvártok. A figyelemfelkeltő és ergonomikus konstrukció, valamint a meglepően megfizethető ár teszi teljessé ezt a készüléket.

Káprázatos képminőség
A 7.0 millió pixel és a precíziós, 3x-os zoom objektív (1:2.8-4.9, 35 mm-es megfelelője 38-114 mm) tiszta, lenyűgözően részletes felvételek készítését teszi lehetővé. Az élességállításhoz hagyományos iESP autofókusz, szpot AF és többpontos (143 pont közül választható) AF üzemmód, valamint manuális üzemmód alkalmazható. Az eredmények megjelenítése igazán élvezetes a nagyméretű, 6.4 cm átmérőjű LCD kijelzőn.

Széleskörű fotózási lehetőségek
Míg az automatikus felvételkészítés kényelmes és hasznos, egyetlen igazi fotós sem tud meglenni manuális vezérlési lehetőség nélkül. Ezért rendelkezik az SP-320 fényrekesz előválasztás, zársebesség előválasztás és manuális expozíció-vezérlési üzemmódokkal is. Így a felhasználó alkotási kívánalmainak megfelelő szabadsággal rendelkezhet, és személyes aláírásukkal fémjelzett kompozíciókat készíthetnek. Mindemellett az optimális beállítások biztosítása érdekében a hisztogram funkció is valós idejű információkat szolgáltat az expozícióról. A 25 expozíció-vezérlési program a legtöbb helyzetben kéznél van. Az ISO beállítás 800-as maximuma lehetővé teszi az éjszakai hangulat megörökítését a vaku használata nélkül.

A 2 cm-ről alkalmazható szuper makró üzemmód le fogja nyűgözni az extrém közeli fotózás híveit. Az SP-320 által kínált sok-sok lehetőség között természetesen megtalálható a filmfelvétel funkció is. Videofelvételek hanggal együtt rögzíthetőek VGA minőségben, 30 kép/másodperc sebességgel, amint csak a szabad memóriakapacitás korlátoz. A fényképezőgép alkalmazhatóságát tovább bővíti az Olympus TCON-17F konverter (CLA-09 konverter adapterrel), mellyel elképesztő, 193 mm-nek megfelelő telefotózásra nyílik lehetőség. Mindemellett a fényképezőgéppel 40 méter mély vízben is készíthetőek felvételek, az opcionálisan beszerezhető búvártok használatával.

Professzionális alkalmazásoknak megfelelő nagy teljesítmény
A 25MB belső memória mellett az SP-320 xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik. A fényképezőgép természetesen az új Olympus nagysebességű xD-Picture Card memóriakártyákkal is kompatibilis, melyek a hagyományos memóriakártyákhoz képest 2-3-szoros adatátviteli sebességet biztosítanak. A további rugalmasság érdekében, különösen az utólagos számítógépes szerkesztéshez JPEG vagy RAW formátumban tárolhatóak a képfájlok. A nagysebességű USB AutoConnect csatlakozófelületen keresztül a képfájlok gyorsan letölthetőek, míg a PictBridge kompatibilitás gyors és egyszerű nyomtatási lehetőséget biztosít. A szabványnak megfelelő nyomtatókkal – például az Olympus P-11, mellyel egy 10 x 15 cm méretű nyomat elkészítése mindössze 33 másodpercet vesz igénybe – számítógép nélkül nyomtathatunk. Az SP-320 egy olyan nagyteljesítményű készülék, amely segít az ambiciózus fotósoknak az egyedi látásmód megvalósításában. A számos manuális vezérlési lehetőség, az ergonomikus konstrukció és a nagy teljesítmény igazán értékessé teszi ezt a vonzó áron elérhető fényképezőgépet. A készülékhez tartozik egy Olympus Master 1.4 szoftver is. A készülék várhatóan 2006. tavaszán kerül a boltokba.

Az Olympus SP-320 fő műszaki adatai

  • 7.0 millió pixel
  • Nagyméretű, 6.4cm/2.5″ átmérőjű LCD
  • 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-114 mm) 1:2.8-4.9
  • P/A/S/M plusz 25 expozíció-vezérlési program
  • Szuper makró felvétel 2 cm-ről
  • Hisztogram funkció felvételi és lejátszó üzemmódban
  • Filmfelvétel (30fps, VGA) és hangrögzítő funkció, a memória kapacitásáig
  • Hosszú élettartamú áramforrás
  • Nagysebességű USB AutoConnect csatlakozófelület
  • 25MB belső memória
  • Egyedi, ergonomikus és robusztus váz
  • Opcionális: TCON-17F telekonverter CLA-09 konverter adapterrel és PT-030 búvártok
  • RAW fájlformátum