Olympus FE-130 és FE-140

0

Mind az Olympus FE-130-at, mind az FE-140-et 38-114 mm-nek megfelelő gyújtótávolságú, 3x-os zoomátfogású objektívvel szerelték, melynek fényereje f/3,1-5,9. Az 5 és 6 Mpixeles fényképezőgépek az egyszerűség jegyében készültek. 22 MB-os belső memóriájukat xD kátryával bővíthetjük tovább.
A képek komponálását az FE-130 modell esetén 2″-os, az FE-140 változatnál 2,5″-os LCD-n végezhetjük.

Olympus FE-130 Olympus FE-130
Olympus FE-140 Olympus FE-140

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Remek szórakozás és kiváló minőség meglepően alacsony áron

Az Olympus FE-130 és FE-140

Hamburg, 2006. január 26. – A jó minőséget és egyszerű kezelhetőséget ötvöző, jó megjelenésű FE-130 és FE-140 ideális választás azon hobbifotósok számára, akik azonnal meg szeretnék kezdeni a fotózást. Az „egy gomb, egy funkció” elven működő fényképezőgépek tökéletesen megfelelnek a pillanatfotósok kívánalmainak. A kivételesen egyszerű kezelhetőség egyáltalán nem befolyásolja a képminőséget. Az 5.1 illetve 6.0 millió pixel éles, részletes képet biztosít – akár nagyméretű nyomtatáshoz is. Mindemellett a 3x-os optikai zoom segítségével közelebb hozható a téma, így rugalmasabb használatot biztosít. A képek egyszerűen megkomponálhatóak, és az eredmény megjeleníthető az 5.1cm illetve 6.4cm átmérőjű LCD monitoron. Ezek a megfizethető áron elérhető fényképezőgépek szórakoztatóvá és egyszerűvé teszik a minőségi fotózást, miközben figyelemfelkeltőek is. Az attraktívan lekerekített külsőbe burkolt, lenyűgözően kompakt modellek kényelmesen tarthatóak kézben, és elég könnyűek, hogy bárhová elvihetőek legyenek. A sokoldalúságot még tovább bővíti, hogy az opcionális vízálló tok a legkíméletlenebb időjárási viszonyoknak is ellenáll, és 3 méteres mélységig vízálló.

Az 5.1 illetve 6.0 millió pixeles FE-130 és FE-140 ragyogó részletességgel örökíti meg a képeket, és a nagy méretben kinyomtatott felvételek is meggyőzőek. A precíziós 3x-os zoom objektívvel (35 mm-es megfelelője 38-114mm) a távoli témák közelre hozhatóak. Mindemellett az 5.1cm (FE-130) illetve 6.4cm (FE-140) átmérőjű LCD monitoron gyorsan és egyszerűen komponálhatóak meg, továbbá élvezhetően jeleníthetőek meg a képek.

Az „egy gomb, egy funkció” működési elvnek köszönhetően mindkét fényképezőgép a lehető legkényelmesebben és legegyszerűbben használható. Így a fényképezőgép funkciói gyorsan és közvetlenül érhetőek el. Az egyszerűen értelmezhető grafikus felhasználói felület (GUI) szintén támogatja a felhasználót, míg a súgó a rendelkezésre álló funkciók leírását tartalmazza, így minimális fáradtsággal érhető el az optimális eredmény. 20 expozíció-vezérlési program segíti a felhasználót különböző helyzetekben, köztük a Sport, Naplemente és Éjszakai felvétel. Nem jelent gondot egy portréfotó vagy tájkép megkomponálása, mert a fényképezőgép automatikusan a legmegfelelőbb beállításokat alkalmazza. Szuper makró üzemmódban pillanatok alatt készíthetőek közeli felvételek, egészen 5 cm távolságról.

Az ultra kompakt konstrukció lehetővé teszi, hogy a fényképezőgépet szinte bárhová magával vigye a felhasználó. Akár vízbe is, hiszen az FE-130 és FE-140 modellekhez kapható opcionális vízálló tokkal ez sem jelent problémát. A 3 méteres mélységig vízálló tok használata hihetetlen szabadságot biztosít kültéri sportolás, például vadvízi evezés vagy szabadtüdős merülés közben, ezen túlmenően, pedig védelmet nyújt a fényképezőgép számára egyéb kíméletlen körülmények között.

Az FE-130 és FE-140 természetesen rendelkezik filmfelvétel funkcióval, aminek maximális felvételi idejét csak a memória kapacitása korlátozza. A 22 MB belső memórián kívül igény esetén xD-Picture Card memóriakártya nyílás is rendelkezésre áll. A fényképezőgép kényelmesen működtethető két darab AA méretű elemmel, vagy egy darab nagyteljesítményű CRV-3 elem használatával jelentősen meghosszabbítható a fotózás élménye. Mindkét fényképezőgép menüje többnyelvű, és Olympus Master szoftver is tartozik hozzá, ami segíti a letöltést, a fájlkezelést és a képszerkesztést.

Az egyszerű felvételkészítés és képminőség tökéletes egyensúlyával meggyőző FE-130 és FE-140 fényképezőgépek használatával egyszerűen, lényegében erőfeszítés nélkül készíthetőek ragyogó fotók. A fényképezőgépek 2006. márciusától kerülnek az üzletek polcaira.

Az Olympus FE-130 és FE-140 fő műszaki adatai:

  • FE-130: 5.1 millió pixel, FE-140: 6.0 millió pixel
  • „Egy gomb, egy funkció” működési elv
  • 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-114mm) 1:3.1-5.9
  • FE-130: 5.1cm/2.0″ LCD, FE-140: 6.4cm/2.5″ LCD
  • 20 expozíció-vezérlési program (köztük Sport, Beltéri felvétel, Éjszakai felvétel)
  • Filmfelvétel a memóriakártya kapacitásáig
  • 22MB belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Két darab AA méretű vagy egy darab CRV-3 elemmel működik
  • Olympus Master szoftver
  • Opcionális tartozék: CWPC-03 vízálló tok
  • Többnyelvű menü (6 nyelv), plusz további nyelvek tölthetőek le interneten keresztül
  • ImageLink kompatibilis