Olympus FE-115

0

Az Olympus FE sorozatú fényképezőgépeit is frissítette. Legkisebb tagja az 5 Mpixeles, 2,8x-os zoomátfogású FE-115, melynek fényereje f/3,0-5,0. A 28 MB beépített memóriát xD kártyával bővíthetjük tovább. 1,5″-os LCD kijelző, 2 cm-es szupermakró mód és olcsó AA akkumulátorok alkalmazása jellemzi ezt az olcsó modellt.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Digitális fotózás könnyen, akár az egyszeregy

Az Olympus FE-115 Hamburg, 2006. január 26. – Az Olympus FE-115 nem csak vonzó áron elérhető és egyszerűen használható, hanem egy olyan kompakt konstrukciójú készülék, amely kiváló képminőséget biztosít. Az 5.0 millió pixeles fényképezőgép éles felvételeket készít, és a 2.8x-es optikai zoom tovább fokozza sokoldalúságát. Még a kezdő felhasználók is hamar elsajátíthatják a fényképezőgép kezelését, mivel a kezelőszervek kényelmesen hozzáférhetőek, és szinte az összes gombhoz egyetlen funkció tartozik. Mindemellett az ergonomikus kivitelezésű, könnyű, ezüstszínű váz, valamint a 28MB belső memória és xD-Picture Card memóriakártya kompatibilitás bármilyen helyzetben hosszan tartó és szórakoztató fotózást biztosít.

Az 5.0 millió pixelnek köszönhetően az FE-115 éles, részletes, kiváló minőségű felvételeket készít – melyek nagyméretű nyomtatáshoz is megfelelőek. A 2.8x-es zoom objektív még rugalmasabbá teszi a felvételkészítést, mivel a közelebb hozza a távoli témákat. A 4x-es digitális zoommal kombinálva a fényképezőgép összesen több mint 11x-es nagyításra képes. Nem csupán a távoli témák fényképezése ilyen egyszerű. Szuper makró üzemmódban 2 cm távolságról, lenyűgöző közeli felvételek készíthetőek.

A fényképezőgép vezérlése, az „egy gomb, egy funkció” alapelvnek köszönhetően gyerekjáték. Ezzel a módszerrel a lényeges funkciók, mint például a felvételkészítés, lejátszás és képmegjelenítés az LCD-n vagy a törlés, egyetlen gombnyomással egyszerűen aktiválhatóak. Ezen felül a felhasználó igénybe veheti a menü súgó funkcióját, amely a különböző expozíció-vezérlési programok használatához nyújt segítséget közvetlenül a képernyőn.

A fényképezőgép természetesen filmfelvétel funkcióval is rendelkezik. A videofelvételek hosszát csak a rendelkezésre álló szabad memória korlátozza. A fényképek számítógép használata nélkül is kinyomtathatóak. A PictBridge kompatibilitásnak köszönhetően ez a modell közvetlenül csatlakoztatható a szintén kompatibilis nyomtatókra (mint például az Olympus P-11, amelynek a nyomtatási ideje mindössze 33 másodperc), így kiküszöbölhető a számítógép-használat szükségessége.

A kiváló képminőséget biztosító, sportos és mutatós, ezüstszínű, megfizethető áron elérhető Olympus FE-115 2006. tavaszától lesz elérhető.

Az Olympus FE-115 fő műszaki adatai:

  • 5.0 millió pixel felbontás
  • 2.8x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-106mm) 1:3.0-5.0, plusz 4x-es digitális zoom
  • 3.8cm/1.5″ LCD
  • Egy funkció – egy gomb koncepció, újraindítás (RESET) gomb
  • Felhasználóbarát kezelőfelület az expozíció-vezérlési programok hasznos leírásával
  • Öt expozíció-vezérlési program (köztük Tájkép, Éjszakai felvétel, Önarckép)
  • Szuper makró felvétel 2 cm-ről
  • Filmfelvétel funkció (a felvételi időt csak a rendelkezésre álló szabad memória korlátozza)
  • PictBridge támogatás
  • 28MB belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Szabványos AA méretű akkumulátorral működik