Kodak Easyshare Z612

0

Optikai képstabilizátorával és 12x zoomátfogásával az ultrazoomok elit klubjába tartozik a Kodak Z612. Az kisfilmes értéken 35-420mm-nek megfelelő látószöget adó objektív Schneider-Kreuznach Variogon gyártmányú, F2,8-4,8 fényerővel. A fényképezőgép felbontása 6 megapixel, ez maximálisan 2848×2144 képpontos méretet jelent.

Az optikai stabilizátor és a zoom videófelvétel közben is használható. Ennek maximális mérete 640×480 pixel lehet, 30 kocka/mp sebességgel és hanggal. A mozgófilmfelvétel állóképeiből egyedi képek is kiemelhetők és nyomtathatók. A gép megannyi manuális opciót is kínál, így rekesz és záridő előválasztást és kézi expozíciós beállításokat is választhatunk. Az érzékenység ISO 80 és 800 között, a záridő 16 és 1/2000 másodperc között állítható.

Képeink és videóink az átlósan 2,5″ méretű LCD monitoron tekinthetők meg, a komponáláshoz pedig elektronikus kereső (EVF) használható, melynek során élő hisztogram is előhívható. Visszajátszáskor a fotók maximum 8x nagyítással nézhetők meg, az automatikus elforgatás funkciónak köszönhetően mindig helyes állásban. A Kodak Perfect Touch technológia segítségével a képek világossága és színei állíthatók be. A manuális beállítások mellett több témaprogram közül választhatunk, a kívánalmaknak megfelelő színvisszaadást pedig 5 színmód biztosítja. Az állományok a 32 MB-os belső memóriába, vagy opcionális SD/MMC kártyára menthetők.

A gép áramellátásáról a mellékelt lítium-ion akkumulátorral gondoskodhatunk, mely mellé töltő is jár.

A Kodak Easyshare Z612 nyitóára 400 dollár körül indul majd májusi megjelenésével egy időben.