Adobe Creative Suite 3 tervek

0

Az Adobe Creative Suite napjainkra a professzionális grafikai munka sztenderd programcsomagjává vált. Az összeállítás olyan népszerű szoftverek gyűjteménye, mint a Photoshop, Illustrator, vagy az InDesign. A fejlesztő cég vezetője legutóbbi interjújában arról beszélt, mik az Adobe tervei a következő verzió fejlesztési irányát és a megjelenését illetően.

Sajtóközlemény:

Az Adobe elnöke nyilatkozott a cég vezető szoftvercsomagjának, a Creative Suite termékcsaládnak a jövőjéről.

Az Adobe első számú vezetője, Bruce Chizen a Forbes magazinnak adott nyilatkozatában arról beszélt, hogy a Creative Suite új, 3-as verziójának megjelenésére 2007 második negyedévében lehet számítani. A termékek Universal Binary (azaz az Intel-alapú Mac-eken futtatható) verziói is csak a Creative Suite csomag következő fejlesztésében látnak napvilágot.

Az Adobe egyik fejlesztőjének, Scott Byernek a blogjából kitűnik, milyen feladatok tornyosulnak a készítők előtt: így például a Photoshop kódjának átültetése és a programok újrafordítása az Apple Xcode programozói környezetébe nagyobb falatnak bizonyult, mint elsőre gondolták. A programok fejlesztéséhez Visual Studiót és Metrowerkset használnak, és jelenleg még az Apple-nek nincs olyan Xcode környezete, ami a nagyméretű alkalmazásokat megfelelően fordítaná és kezelné.