Fotópályázat: Lángos, üccsi, sülthurka, avagy nyaral a magyar

0

A fotópályázatra mind digitális, mind filmes géppel készült képek beküldhetők, de csak digitális formában. Minimálisan 1024 pixel leghosszabb oldalú képeket várnak a szervezők, egy nevezőtől maximum hármat.
A beérkezés határideje 2006. szeptember 1.

Lángos, üccsi, sülthurka, avagy nyaral a magyar

Sokak számára a nyár jelenti a pihenés az uborkaszezon kezdetét, de a fotósok ilyenkor kezdenek csak igazán lendületet kapni. A műkedvelők és profik számára fenntartott fotós fórumok, és galériák roskadoznak a bejegyzésektől, és a bődületes mennyiségű képanyagtól. Ennek örömére hirdetjük meg soron következő Cikória pályázatunkat a Lángos, üccsi, sülthurka, avagy nyaral a magyar címmel.

Azt gondoljuk a név önmagáért beszél. Kis bogárkákat, pajkos lovacskákat épp úgy százszámra töltenek fel az alkotók, mint a hogyan kék lagúnás csöpögéseket, de ahogyan eddig mindig, most is egy kicsit mást várunk tőletek. Engedj az egyediség, és az ötletesség csábításának és legyen a nyár képe a Tied. A pályázat feltételei szinte megegyeznek az eddigiekkel, de íme a részletek.

1. A pályázatra csak digitális/digitalizált fotókat várunk.

2. Minimális képméret: a hosszabbik oldal minimum 1024 px, körülbelül ekkora méretben kérjük elküldeni, de mindenképpen jobb ha egy van nagyobb változat az esetleges később nyomdai feldolgozás érdekében. A beküldendő képek fájlmérete: max. 3 MB / kép lehet.

3. A képek formátuma a következő lehet: .jpg, .jpeg, .png, .tif . A beküldésre szánt képeket kérjük kategóriánként mappázni, és a mappákat egyben .zip fájlként elküldeni.

4. Fotók esetében csak alapkorrekciók engedélyezettek, ilyen a vágás, illetve azok a fény és színkorrekciók melyek az esetleges beállítási hibákból következnek, és alkalmazásuk nem változtatja meg alapjaiban a fotót. Manipulált fotóval nem lehet nevezni.

5. A pályázatokat a cikoria@potkave.hu címre várjuk. Tárgyként megadni: Lángos, üccsi, sülthurka, avagy nyaral a magyar. A tartalom tetszőleges, de valamilyen módon kötődnie kell a kiírás címéhez. Elgondolkodtató, cinikus, görbe tükröt tartó, vagy könnyed, humoros, vidám életképeket remélünk, melyek a művészi megközelítést sem nélkülözik. Minden pályamunkát egy kereken 20 soros leírással is meg kell toldani. Az írásnak tartalmaznia kell a kép történetét és esetleges ironikus gondolatiságát.

A pályázathoz kérünk egy dokumentumban ( word doc, txt) mellékelni az alábbi adatokat:
– teljes név
– regisztrált név
– email cím amin elérhetjük biztosan
– telefonszám
– postai értesítési cím

6. A pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket és egyben hozzájárul, hogy a kiírók a pályázattal kapcsolatos kiadványokban képeiket térítésmentesen használják. A pályázó az eredményhirdetésig a pályázatra beküldött alkotást máshová nem nyújtja be, ill. nem jelenteti meg.

7. Egy pályázótól maximum 3 alkotás küldhető be.

8. Az esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. Valamennyi résztvevő kijelenti, hogy a benyújtott pályamű saját eredeti alkotása, továbbá hogy a művek szerzői joga őt illeti meg.

9. A képeket nem helyezhető el felirat, mely a fotós kilétére utal, illetve a kép címét sem lehet feltüntetni, valamint nem lehet célzottan reklámértékű a kép témája.

10. A pályázati munkák beérkezésének határideje: 2006. szeptember 1. éjfél Az elbírálási idő 2 hét.

11. A pályázaton való részvétel feltétele a Pótkávé – www.potkave.hu oldalán történő regisztráció!

13. Nevezési díj nincs.

14. Csak azokat a pályázatokat tudjuk figyelembe venni melyek a kiírás minden kitételének megfelelnek.

15. Amennyiben a határidőig nem érkezik elegendő mennyiségű, vagy minőségű pályamunka, a kiíró fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására, vagy meghosszabbítására.

16. A pályázattal kapcsolatos kérdéseit felteheti a Pótkávé szerkesztőinek – info@potkave.hu vagy hívhatja Tóth Zsuzsannát hétköznaponként munkaidőben a 06 70 315 9396 telefonszámon.

17. A beérkezett pályamunkák legjobbjait egy kiállítás keretében bemutatjuk a nagyközönségnek, a legkiemelkedőbbeket értékes díjakkal jutalmazzuk.

Sok sikert kívánnak
a szervezők