HDTV fotólejátszó a Panasonictól

0

A Panasonic DMW-SDP1 fotólejátszóját nagy felbontású televíziókon való fotónézegetésre fejlesztették ki, így képeinket a HD sztenderdet jelentő 1080i felbontásban is megcsodálhatjuk. A képnézegetést beépített memóriakártya olvasó teszi könnyebbé, ami a hagyományos SD kártyák mellett a nagy kapacitású SDHC formátumot is támogatja. A készülékben a japán gyártó legújabb Venus Engine III képfeldolgozó rendszere serénykedik, amely gyorsabb működést tesz lehetővé. Állóképeink mellett motion JPEG videók lejátszására is lehetőségünk van, 640 x 480 pixeles, vagy szélesvásznú 848 x 480 méretben, de 15 kép/mp sebességgel támogatja az 1280 x 720 pixeles videófelbontást is.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

DMW-SDP1 HDTV-fotólejátszó Venus Engine III képfeldolgozó áramkörrel

– kihívás, amely új fotókultúrát teremt –

A Panasonic ma mutatta be a DMW-SDP1 HDTV-fotólejátszót, amelynek segítségével nagyképernyős televízión nagy felbontásban tekinthetjük meg a LUMIX, illetve egyéb SD-kártyákat használó fényképezőgépekkel készített képeket.

Az SDP1 modell nagyfelbontású televízióhoz (mint pl. a Panasonic VIERA plazma- és LCD-televízióihoz) való egyszerű csatlakoztatásával (a mellékelt HD-kábelt használva), valamint az SD-/SDHC-memóriakártya beillesztésével a felhasználók 1080i felbontásban tekinthetik meg fotóikat. A kompakt, könnyű DMW-SDP1 különbözik más fotólejátszóktól, mivel a LUMIX fényképezőgépek Venus Engine III képfeldolgozó áramkörét használja. Ennek köszönhetően a válaszidő rendkívüli módon lecsökkent, mivel a bekapcsolási idő és a képek közötti váltáskor eltelt idő mindössze 1 másodperc*.

A DMW-SDP1 másik tulajdonsága a sokféle lejátszási funkció. Három speciális átmeneti mód (képváltási effekt) választható, ami a vetítéseket még érdekesebbé, élvezhetőbbé teszi. Előnézeti módban gyorsan megtalálhatja a keresett képet, mivel lehetőség van maximum 25 fotó megjelenítésére, illetve naptár szerinti kijelzésre. A függőleges gépállásban készített képeket a berendezés automatikusan elforgatja, miután leolvasta a kép rejtett információit**.

A DMW-SDP1 támogatja a motion JPEG lejátszást* is, a televízió rendszerétől függetlenül. A normál VGA (640 x 480), illetve a szélesvásznú (848 x 480) mozgóképek mellett – amelyek létrehozhatók a LUMIX fényképezőgépekkel – az SDP1 modell dinamikus mozgókép-lejátszást is biztosít, amelynek előnyei a szélesvásznú HDTV-ken mutatkoznak meg igazán. Átélheti továbbá a természetes részletekkel rendelkező nagyfelbontású mozgóképek (1280 x 720, 15 kép/másodperc) nyújtotta élményt is, ami a Panasonic új fényképezőgépével, a LUMIX DMC-LX2 modellel hozható létre.

A mellékelt távirányító használatával Önnek csak hátra kell dőlnie és családjával, illetve barátaival együtt élvezheti a nagyfelbontású képek folyamatos vetítését. A távirányító kör alakban mozgatható kurzorának köszönhetően az irányítás olyan könnyű, mint a LUMIX készülékeké.

Ha a DMW-SDP1 modellt USB-kábellel egy Pictbridge-támogatott nyomtatóhoz csatlakoztatja, akár gyors nyomtatást is végrehajthat, miközben a fotóvetítést nézi.

A szórakoztató elektronika terén szerzett széleskörű tapasztalatát felhasználva a Panasonic növeli az új fotókultúra megteremtése iránti elkötelezettségét – nem csupán fényképezőgépeket készít, hanem egyéb képfeldolgozási megoldásokat is kínál.