Fujifilm FinePix S3 Pro UVIR

0

A Fujifilm bejelentette a 6 Mpixeles S3 Pro tükörreflexes fényképezőgépének módosított változatát, amely képes szélesebb spektruman doglozni, így alkalmas ultraibolya (UV) és infravörös (IR) fények fotózására is.

A különleges fényképezőgépet elsősorban az igazságügyben (pl. ujjlenyomatok, lőpornyomok, elégett papírok szövegeinek felderítése) , a tudományos kutatások során, valamint a csillagászatban, egészségügyben és művészetekben alkalmazzák majd.

A sajtóközleményben ismét megemlítik, hogy a SuperCCD SR II nagy dinamika tartományú, az egy fotodióda/pixel megoldású CCD-khez képest 4x nagyobb dinamikát ígérnek. Ezen kívül az S3 Pro UVIR képes élőkép megmutatására az LCD-n is, ezzel egyidőben pedig kézi élességállítás is végezhető (erre már az S3 Pro is képes volt, de az Olympus-Panasonic LiveView megoldásával szemben a Fujifilm élőképe fekete-fehér – a szerk.).

A Fujifilm FinePix S3 Pro UVIR ára előre láthatóan 1800 amerikai dollár lesz, s elképzelhető, hogy jó ideig csak az USÁ-ban fogják forgalmazni.