Nikon COOLPIX CONNECT

0

A Nikon legújabb szolgáltatása segítségével könnyedén megoszthatók frissen elkészült felvételeink. A Coolpix Connect ingyenesen elérhető bárki számára, aki rendelkezik a szolgáltatást elsőként támogató Coolpix S7c fényképezőgéppel. A géppel készített fotókat, vezetéknélküli hálózat segítségével azonnal és közvetlenül küldhetjük el e-mailben, egy alkalommal akár 50 MB-ot is..

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nikon COOLPIX CONNECT

Küldje el képeit a fényképezőgépéről a világ másik végén élő barátainak, a Nikon izgalmas új szolgáltatásával

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti a COOLPIX CONNECT nevű új, ingyenes szolgáltatását, amely lehetővé teszi, hogy a képeket számítógép nélkül is megosszuk az interneten. A COOLPIX S7c fényképezőgéppel igénybe vehető, meglepően egyszerűen használható COOLPIX CONNECT jóvoltából bárki készíthet egy felvételt, majd másodpercek alatt megoszthatja azt a világ másik végén élő barátaival!

Kép küldése vezeték nélkül

A COOLPIX CONNECT használata egyszerű. A megosztani kívánt felvétel elkészítése után a felhasználó egyszerűen kiválasztja a COOLPIX S7c vezeték nélküli átvitel módját. A fényképezőgép ekkor megkeresi a legközelebbi elérhető vezeték nélküli hálózatokat, és megjeleníti ezek azonosítóinak (SSID) listáját. A felhasználó ezek közül kiválasztja a saját hálózatát. Ezután megjelenik a vezeték nélküli átvitel menüje, amelyben a felhasználó a „COOLPIX CONNECT” elemet választja. A felhasználó dönthet úgy is, hogy hálózatként egy T-Mobile HotSpotot választ: ebben az esetben a vezeték nélküli konfiguráció automatikusan lezajlik, és a felhasználó egyből a COOLPIX CONNECT képernyőre kerül.

Ha a felhasználó első alkalommal használja a szolgáltatást, akkor az LCD-monitoron meg kell adnia a saját e-mail címét és nevét, hogy az ismerősei és barátai tudják, ki készítette a fényképeket. Ilyenkor kell konfigurálni a fényképezőgépet is, hogy az felismerje a saját vezeték nélküli hálózat SSID-azonosítóját, és hogy az átvitt adatok védelme érdekében használja a WEP titkosítást. Mindkét művelet könnyen elvégezhető egy számítógépen, a mellékelt szoftver segítségével. A felhasználó egyszerűen kiválasztja a megosztani kívánt képeket. Egy alkalommal legfeljebb 30 képet lehet kiválasztani. A COOLPIX CONNECT még arra is lehetőséget ad, hogy a felhasználó a célnak megfelelő, nyomtatásra (1600 x 1200), illetve számítógép vagy TV képernyőjén való megtekintésre alkalmas képméretet adjon meg. Ezután a fényképezőgép monitorán meg kell adni vagy a készülékben tárolt, legfeljebb 30 címet tartalmazó listából ki kell választani a kívánt e-mail címet, és elküldeni a képeket a COOLPIX CONNECT kiszolgálójára.

Habár a szolgáltatás ingyenes, a felhasználók akár 50 MB-nyi képet is feltölthetnek egy alkalommal!

Tekintse meg a képeket bárhol a világon!

Miután a képeket a COOLPIX CONNECT kiszolgáló biztonságosan mentette, mindegyik megadott e-mail címre üzenetet küld. A címzettek az e-mailben megtalálják a feladó nevét, és a szolgáltatás rövid leírását. Az üzenet ezen felül tartalmazza legfeljebb 3 kép kisképét, valamint a feltöltött képek összes számára és méretére vonatkozó információt. Ami pedig a legfontosabb, a levélben egy hivatkozás is található: a címzett arra kattintva egyenesen a COOLPIX CONNECT megfelelő oldalára jut, ahol azonnal megtekintheti a képeket, letöltheti őket a saját számítógépére vagy diavetítés formájában is élvezheti őket. A COOLPIX CONNECT oldalon található egy praktikus „Köszönöm” gomb is, így a képek megtekintése után egyszerűen megköszönhetjük a kép küldőjének kedvességét.

A fantasztikusan innovatív és kivételesen felhasználóbarát COOLPIX CONNECT a képmegosztás új világát teremti meg!

* A COOLPIX CONNECT kompatibilis a világszerte használt Wi-Fi hozzáférési pontokkal és az USA területén működő T-Mobile hotspotokkal. Utóbbiak használata az első évben ingyenes. (Ez a szolgáltatás Európában jelenleg nem elérhető.)

A termékek és a márkanevek a gyártók védjegyei vagy bejegyzett védjegyei.

A műszaki adatok és berendezések a gyártó bármilyen előzetes bejelentése és kötelezettsége nélkül változhatnak. 2006. augusztus ©2006 NIKON CORPORATION