Nikon Coolpix S10

0

A Coolpix S10 a kb. egy éve bejelentett S4 utódja, így már sejthető, hogy mire számítsunk. Igen, 10x-es zoomátfogásra egy kis, elfurgatható vázban, mely kényelmesebbé teszi a képek komponálását. A készülék felbontása maradt 6 megapixel, az új modellbe viszont beépítették a Nikon VR képstabilizátorát, így nagyobb az esélyünk, hogy tele tartományban, vagy rossz fényviszonyok között is bemozdulásmentes képeket készítsünk. Az LCD 2,5” képátlójú és 170 fokos betekintési szögű, az érzékenység ISO 800-ig emelhető. Ebből a gépből sem maradt ki a 15 motívum, valamint a 30 kép/np sebességű, max. 640 x 480 képpontos mozgóképfelvétel.

A Nikon Coolpix S10-ben kb. 14 MB belső memória található. A tárkapacitást opcionálisan megvásárolható SD kártyával növelhetjük. Jár hozzá egy saját lítium-ion akkumulátor is, amelynek egyszeri feltöltésével megközelítőleg 300 fotó készíthető. Alaptartozék természetesen egy akkutöltő is.

A Nikon Coolpix S10 megjelenését szeptemberre ígéri a gyártó.

A fényképezőgép főbb jellemzői:

  • 6 megapixeles felbontás
  • 10x optikai zoom (38-380 mm ekv.)
  • max. ISO 800 érzékenység
  • 640 x 480 videó, 30 kép/mp sebességgel
  • 2,5” LCD
  • 15 motívumprogram
  • arcfelismerő AF + portré gomb
  • 14 MB belső memória
  • SD kártya kompatibilitás
  • lítium-ion akku és töltő

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Nikon COOLPIX S10

Fantasztikus 10x-es zoom, nagyszerű hordozhatóság, stílusos elforgatható kialakítás – megnyerő képek bármilyen szögből

Tokió – a Nikon Corporation örömmel jelenti be a COOLPIX S10 fényképezőgépet. A COOLPIX S10 modell 10x-es zoomja, meggyőző képalkotási teljesítménye és stílusos, elforgatható kialakítása egyszerűvé teszik a kreatív fényképezést.

A különleges, hullámformájú design és a minőségi kivitel jóvoltából a COOLPIX S10 maga is legalább annyira vonzó, mint a felvételek, amelyeket készít. A készülék 6 megapixeles tényleges felbontása, és a beépített 38–380 mm (35 mm-es formátumban kifejezve) 10x Zoom-Nikkor objektív révén a fényképezőgép a közeli portréktól az átfogó tájképekig mindenféle felvétel készítésére remekül használható, a vele készített képek részletgazdagok és élénk színűek lesznek. A vázon az objektív elforgatható, így a készülék felhasználója szabadjára engedheti a kreativitását: fényképezhet a tömeg fölé tartott fényképezőgéppel vagy csípőből, miközben a fényes 6,35 centiméteres, 170 fokos megtekintési szögű LCD-monitor pontos komponálást tesz lehetővé.

A beépített rázkódáscsökkentés segít a fényképezőgép bemozdulásának kompenzálásában, ezáltal a COOLPIX S10 a legváltozatosabb helyzetekben is éles képeket készít. A fényképezőgép érzékenysége egészen ISO 800 értékig terjedhet, ezért gyenge fényben is jól használható, és nincs szükség hosszú záridőre, ami a gyorsan mozgó téma fotózásakor jelent nagy segítséget.

A COOLPIX S10 Portré gombja három egyedi Nikon képjavító funkciót aktivál. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan a portréalany arcára állítja az élességet, bárhol helyezkedjék is el a képen. A beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting pedig az alulexponált vagy túl erős ellenfényben készített képeket korrigálja. A COOLPIX S10 saját lítium akkumulátora egy töltéssel több száz felvételt tud készíteni. A kényelmet fokozza, hogy a PictBridge-kompatibilitás révén a fényképezőgép közvetlenül csatlakoztatható a megfelelő nyomtatókhoz, így a fényképek számítógép közbeiktatása nélkül is kinyomtathatók.

A motívumprogramok gazdag választéka biztosítja, hogy a fényképezés a legkülönfélébb helyzetekben is egyszerű és kényelmes legyen. Csak válassza ki a helyzetnek leginkább megfelelő motívumprogramot, a COOLPIX S10 pedig automatikusan elvégzi az adott helyzetben optimális beállításokat. Összesen 15 motívumprogram választható, közülük négy kompozíciós segédletet is kínál, amelyek a felvétek komponálásában segítik a fotóst. A COOLPIX S10 a fényképezés szórakoztató élményét a Nikon Pictmotion funkciójával is gazdagítja. Használatával a fotós állóképeket és videókat, valamint kísérőzenét és vizuális stílust választhat ki, amelyekből a fényképezőgép automatikusan látványos bemutatót készít. A COOLPIX S10 LCD-monitorának megtekintési szöge 170 fokos, így az elkészült Pictmotion bemutatókat egyszerre mindenki megnézheti.

A rendkívül népszerű COOLPIX termékcsalád többi tagjához hasonlóan a COOLPIX S10 mellékelt tartozéka a Nikon exkluzív PictureProject szoftvere is. A sokoldalú és kivételesen felhasználóbarát PictureProject egyszerűvé teszi a képek átvitelét, rendezését, szerkesztését és megosztását a barátokkal és családtagokkal.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

Piaci bevezetés: A fényképezőgép 2006. szeptemberében kerül forgalomba Európában.

Megjegyzés: A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

A Nikon COOLPIX S10 főbb jellemzői

Kitűnő 10x-es zoom és fantasztikus felbontás

A 10x Zoom-Nikkor objektív 38–380 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve) zoomtartománya révén a COOLPIX S10 a közeli portréktól az átfogó tájképekig terjedő kompozíciós szabadságot biztosít. Az objektív elforgatható kialakítású, ezért módot ad kreatív, szokatlan szögekből végzett fényképezésre is. Sporteseményeken a tömeg feje fölé tartva, esetleg csípőből vagy akár a földhöz közel is használható, ezáltal a téma új, eredeti szemszögből ragadható meg.

Nikon VR (Rázkódáscsökkentés)

A COOLPIX S10 rendelkezik a Nikon hatékony képérzékelő-eltolásos rázkódáscsökkentő technológiájával, így a fényképezőgép bemozdulása nem jelenthet problémát. Az exponálógomb félig történő lenyomásával aktiválható funkció automatikusan érzékeli és kompenzálja a fényképezőgép kisebb bemozdulását, ezáltal stabilabb, élesebb képeket készít. Használata különösen gyenge fényben vagy kézi makrofotózásnál ajánlott. A képérzékelő-eltolásos rázkódáscsökkentés ezen felül még a felvételek LCD-monitoron való megkomponálását is gyorsítja.

Praktikus Portré gomb

A Portré gomb egyszerre három egyedi Nikon képjavító funkciót aktivál. Az Arc-prioritásos AF* automatikusan érzékeli az emberek arcát a képen, és megfelelően beállítja az élességet. Ezáltal pontos és éles portrék készíthetők. A Beépített vörösszemhatás-korrekció automatikusan kiküszöböli a vaku használatakor időnként jelentkező, bosszantó vörösszem-hatást. A D-Lighting funkció pedig az elégtelen expozíciójú képeket javítja oly módon, hogy másolatot készít róluk, és azon szükség szerint megnöveli a világosságot és részletgazdagságot, míg a megfelelően exponált területeket érintetlenül hagyja.

* Az arcfelismerő funkció működése bizonyos felvételi körülmények között korlátozott lehet.

Beépített Pictmotion funkció

A Pictmotion izgalmas lehetőséggel gazdagítja a fényképezés szórakoztató élményét. A hagyományos diavetítés funkciónál jóval élvezetesebb módon képes a készített képek visszajátszására: lehetővé teszi, hogy a fotós kiválassza kedvenc képeit és videóit, ezekhez vizuális stílust válasszon, majd hozzárendelje a fényképezőgépre telepített öt kísérőzene egyikét vagy a hangulatnak még jobban megfelelő, saját zenét töltsön fel*. Ezután a COOLPIX S10 az alkotóelemekből automatikusan elkészíti a látványos bemutatót, amelynek üteme és áttűnései a kiválasztott zenéhez igazodnak.

* Csak a Windows alapú PictureProject szoftver használatával.

A Nikon COOLPIX S10 egyéb jellemzői

  • Kompakt méret: 112,5 x 74,5 x 40,5 mm (Sz x Ma x Mé), a kiálló részeket leszámítva
  • Meglepően kis tömeg: körülbelül 220 g (akkumulátor és SD-memóriakártya nélkül)
  • USB-kapcsolat, amely gyors adatátvitelt tesz lehetővé a számítógép és egyéb eszközök felé
  • A BSS (Legjobb kép kiválasztása) funkció legfeljebb tíz, egymás után készített felvételből kiválasztja és rögzíti a legélesebbet
  • Az expozíciós BSS a felhasználó választásának megfelelően egy ötképes sorozatból kiválasztja és menti azt a képet, amely a legkevésbé túl- vagy alulexponált, vagy a legjobb általános optimális expozícióval rendelkezik.
  • Makrofotózás akár 4 cm-es távolságból
  • Az Időzóna funkció segítségével a világon bárhol beállíthatja a helyi időt a fényképezőgép óráján, így utazás után a képek könnyen válogathatók
  • 14 MB belső memória (körülbelül)
  • Kompatibilitás a széles körben elérhető SD-memóriakártyákkal
  • 20 nyelven elérhető menü
  • A menüket és ikonokat a könnyű átláthatóság és navigáció figyelembe vételével tervezték
  • A Súgó gomb használatával megjeleníthető a főmenü funkcióinak egyszerű magyarázata
  • A joystick-típusú választógomb és a hozzá tartozó ikon a monitoron egyszerűsítik a műveletek elvégzését
  • A 4x-es digitális zoom növeli a kompozíciós szabadságot
  • 5 videó mód hangfelvétellel, valamint Time-lapse videó mód; elektronikus VR használható
  • Választható fehéregyensúly:
  • Automatikus TTL szabályozással, 7 módú manuális (közvetlen napfény, izzólámpa, fénycső, felhős, árnyék, vaku és felhasználói beállítás)
  • A Dátumkereső funkcióval a készítés dátuma alapján is megkereshet egy képet
  • A Dátumszámláló mutatja egy megadott dátumig hátralévő vagy egy adott esemény óta eltelt napok számát