Késik a trónkövetelő?

0

A Fujifilm FinePix S3 Pro tükörreflexes vázának forgalmazásból való kivonásával (hazánkban még kapható!) a Fujifilm úgy tűnik, jelen pillanatban hivatalosan nem rendelkezik tükörreflexes vázzal, legalábbis amit világszerte forgalmaznak is (gondoljunk az S3 UV/IR-re, amit nem mindenhol árulnak).

Az új vázat azonban még nem jelentették be. De vajon milyen lesz? A gyártó nagy dinamika-átfogást ígérő Super CCD SR szenzorával szerelt S3 Pro után vajon mi következik? Tovább használják-e ezt a képérzékelőt, vagy már elkészült esetleg a 3x jobb jel/zaj arányú, többrétegű képérzékelő?

Esetleg a 4/3 szabványba lép be végre a Fujfilm, ahogy azt már több éve ígérte?
Ebben is lehet valami, hiszen pletykák már keringenek egy Olympus E-5-ről, amibe 12,9 Mpixeles Fujifilm SR CCD-t képzeltek bele.
Jó volna tudni. Érdekes találgatásokba lehet menni.

Egyes fórumokon tudni vélik, hogy FinePix S4 Pro nem lesz, helyette jön a FinePix S5 Pro, a Nikon F5 vázára épülve. S hogy miért nem lesz S4? Mert japán olvasatban a négy (shi) nagyon közel áll a halál (kanji) olvasott vátozatához. Bár a japán nyelvterületen nem vagyok járatos, el tudom képzelni, hogy tényleg nem szivesen adnak ki olyan modellt, aminek köze lehet a halálhoz. Ezek alapján a kis kompakt FinePix Z3 sem várhatja magának a Z4 utódot? Majd meglátjuk. (Bár érdekes módon Yamaha R4 és Kawasaki ZR4 mintha létezne. Halálosan gyors? 😉 – köszi CCMC!) Ezen kívül bizonyos információk szerint a Fujifilm levelezéseiből is kiderül, hogy amikor tippek-trükkökről szóló hírlevelet közreadták, abban az S1/S2/S3/S5 szerepelt. S4-ről egy szó sincs.
De mikor? Talán a Photokinán. A gyártók őszi bejelentéseinek közkedvelt helyszíne. De korántsem biztos.

Lehet hogy előtte?
Sőt, van aki szerint holnap.

Résen leszünk!