Adobe PhotoShop Elements 5.0 és Premiere Elements 3.0

0

Az Adobe Systems Inc. a mai nappal bejelentette fotó-, és videószerkesztő alkalmazásai, a Photoshop Elements 5.0 és a Premiere Elements 3.0 megjelenését. A szoftverek 2006. októberétől kerülnek forgalomba, egyenként 24 900 forintos kalkulált fogyasztói áron (nettó), de együtt is beszerezhetők lesznek 34 900 forintos nettó áron.

Mindkét szoftvert az otthoni, hobbi felhasználóknak szánja a fejlesztő. Az Photoshop Elements 5.0 elsősorban az amatőr digitális fotósok számára ajánlott, míg a Premiere Elements 3.0 a házi videószerkesztés kedvelt alkalmazása lehet. Mindkét program a professzionális változataikhoz (Photoshop CS2 és Premiere Pro 2.0) hasonló képességeket és hozzájuk képest nyomott árat kínál felhasználóinak.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Adobe bemutatta az új Photoshop Elements és Premiere Elements szoftvercsomagot

Az integrált fénykép és videófunkciók még több lehetőséget kínálnak az alkotások elkészítéséhez és megosztásához

San Jose, 2006. szeptember 12. – Az Adobe Systems bejelentette az Adobe® Photoshop® Elements 5.0 és az Adobe Premiere® Elements 3.0 programok Windows változatát. A termékek egyedülálló integrált funkcióival a felhasználók több mindenre képesek a fényképekkel és videókkal, legyen az egy fényképes diabemutató hatásának fokozása videó effektekkel és átmenetekkel, kimerevített képkocka effektusok a videóban vagy egy professzionális kivitelű nyomtatott CD/DVD címke és borító elkészítése.

Az eladási listákat vezető házi fényképszerkesztő szoftver, az Adobe Photoshop Elements külön-külön vagy kiskereskedelmi csomagban egyben is megvásárolható új verziója a digitális fényképek szervezésénél, szerkesztésénél és megosztásánál fokozza a kreativitást. A videózás megszállottjai számára az eladási listákat vezető házi videószerkesztő szoftver, az Adobe Premiere Elements egyszerű felhasználói felületet kínál, amellyel még könnyebb a házi videót DVD-vé átalakítani.

“A hordozható médiaeszközök terjedésének és a közösségi weboldalak népszerűségének köszönhetően a felhasználók az idei ünnepek alatt minden eddiginél több fényképet és videót fognak rögzíteni és megosztani” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke. “A képanyagokat kiváló minőségű videófelvételekkel kombinálva a felhasználók hatásosan adhatnak elő egy-egy történetet. Az Adobe egyesített új termékeivel a változatos médiakészítés nemcsak elérhetővé, hanem egyszerűvé és kézenfekvővé is válik.”

A kreativitást ösztönző dinamikus megosztás

A Photoshop Elements lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók egyéniségükkel és képzelőerejükkel töltsék meg fénykép- és videóalkotásaikat. A felhasználók a fényképeket virtuális emlékkönyvekre emlékeztető keretekre húzhatják. Az Adobe Photoshop Showcase nevű Adobe Flash® alapú interaktív fényképtár szolgáltatással a fényképeket ingyen is meg lehet osztani, vagy egy honlapon keresztül kibővített megosztó szolgáltatásra lehet frissíteni. Az online galéria megjelenési formája lehet egy hóeséses téli táj vagy egy fényképes körforgó. Az új térkép nézet (Map View) segítségével a felhasználók fényképeiket online műholdas térképek bármely bejelölt helyére húzhatják. A fényképek gyors és egyszerű simításokkal manipulálhatók az új eszközök, így a fekete-fehér konverter és az új színgörbe korrekciós (Adjust Color Curves) beállítások segítségével (részleteket lásd az önálló sajtókommünikében).

Jóval egyszerűbb felhasználói felület

Az Adobe Premiere Elements az egyszerű használat, a kezelés és a kreatív lehetőségek tökéletes kombinációját nyújtja, így a kezdők és lelkes amatőrök egyaránt olyan videókat állíthatnak elő, amelyeket büszkén oszthatnak meg a barátokkal és a családdal. Az új Monitor ablak egy kényelmes helyen biztosítja az egyszerű szerkesztést, így a felhasználók új, izgalmas húzogatós effektekkel és átmenetekkel, így például állóképsorozat-felvételekkel kísérletezhetnek. Az Adobe Premiere Elements segítségével csaknem minden digitális médiaeszközről egyszerűen lehet videóklipeket importálni és a videóalkotásokat DVD-re írva vagy hordozható eszközökön megosztani.

Átfogó Adobe termékválaszték

A Photoshop Elements a Photoshop termékcsaládba tartozik, amely a digitális fényképészek széles táborának igényeit elégíti ki: az ingyenes Photoshop Album Starter Edition a kezdő digitális fényképezőgép felhasználókét, a Photoshop Elements a digitális fényképészetnek hódolókét, a Photoshop CS2 pedig a professzionális vagy a legigényesebb amatőr fényképészekét. Hasonlóképpen, a videó megszállottjai számára ott az Adobe Premiere Elements, a szakemberek vagy a haladó amatőr videósok számára pedig az Adobe Premiere Pro.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe digitális képalkotó és digitális videó termékeit 2006. októbertől lehet majd megvásárolni a www.adobe.com címen és más nagyobb elektronikus és online kiskereskedőknél, többek között az alábbiaknál: Amazon.com, Best Buy, Comp USA, Circuit City, Fry’s, Staples és Office Depot. Az Adobe Photoshop Elements 5.0 és az Adobe Premiere Elements 3.0 for Windows együtt csomagban is elérhető lesz 34 900 forintos kalkulált fogyasztói áron. Az Adobe Photoshop Elements 5.0 és az Adobe Premiere Elements 3.0 Windows változata egyenként 24 900 forintos kalkulált fogyasztói áron külön-külön is kapható lesz. Az árak ÁFA nélkül értendők. Az egyéb nyelvi változatokra, illetve árakra, frissítésre és más országokban a támogatási politikára vonatkozó tájékoztatás az alábbi címen található www.adobe.com/products/psprelements/.

Az Adobe Systemsről

Az Adobe forradalmasítja a világ gondolatokhoz és információkhoz való viszonyát – bármikor, bárhol és bármilyen hordozón keresztül. További információk a www.adobe.com címen találhatók.