Canon Digital IXUS i7 Zoom

0

A Canon legfrissebb ultrakompaktja az IXUS i7 Zoom, mely 7 megapixeles felbontással és 2,4x optikai zoommal (38-90mm ekvivalens) rendelkezik.

A gyártó a ma bejelentett digitális fényképezőgépeiben vezeti be legújabb képfeldolgozó processzorát a DiGIC III-at, amely a nagy teljesítmény mellett, jobb zajcsökkentési hatékonyságot, ígér. Az IXUS i7 Zoomban már ISO 1600-ig állítható az érzékenység, és itt debütál a Canon Arcfelismerő funkciója is, amely emberi arcokhoz igazítja az élességet és az expozíciót.

A többségében automata működésű fényképezőgépben 17-féle témaprogramot, különféle színeffektusokat és biztonsági zoomot is találunk, ami kisebb képméret esetén ad interpoláció – így minőségromlás – nélkül nagyítást. A hazai várásrlók számára előnyt jelenthet a gép magyar nyelvű menüje.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Digital IXUS i 7 zoom – magyar nyelvű menüvel

A Canon legújabb és legkisebb Digital IXUS modellje

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 14.: A Canon ma hozta forgalomba az ultra-kompakt Digital IXUS i zoom utódját, a stílusosan formatervezett Digital IXUS i 7 zoom fényképezőgépet.

A gép négy divatos színben kapható, 2,4-szeres optikai zoom-mal rendelkezik, és az új DIGIC III processzor1 dolgozik benne. A nagy teljesítmény és továbbfejlesztett képfeldolgozási képességek mellett a DIGIC III javított zajcsökkentési funkciókkal is rendelkezik, így akár ISO 1600-as érzékenységgel is készíthetők képek. A processzor lehetővé teszi az Arcfelismerés funkció használatát is, amely felismeri, hogy a képen vannak-e emberi arcok, és ha igen, hozzájuk igazítja az élességet és az expozíciót, így kiváló partner a portrék vagy társadalmi események fotózásakor.

A Digital IXUS i 7 zoom főbb jellemzői:

  • Vékony ház négy divatos színben
  • 7,1 megapixeles felbontás, 2,4-szeres optikai zoom
  • DIGIC III processzor zajcsökkentési és Arcfelismerés funkciókkal
  • Biztonsági zoom2 funkció
  • 17 felvételi mód, videók rögzítése
  • ISO 1600 érzékenység
  • Saját színek fotóeffektusok
  • Dokkolóállomás vezeték nélküli vezérlővel: töltés, közvetlen nyomtatás, számítógépes kapcsolat és AV kimenet
  • Függőleges állású exponáló gomb a függőleges helyzetben történő fényképezéshez

Szemkápráztató megjelenés

Az ultra kompakt Digital IXUS i7 zoom (méretei: 96,1 x 45,1 x 23,9 mm) kényelmesen elfér zsebben vagy kistáskában. Négy divatos színben kapható: Szépiában, Vászonkékben, Acélszürkében és Pezsgő rózsaszínben, így minden felhasználó választhat saját stílusának megfelelően. A 7,1 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók.

A Biztonsági zoom

A Canon új Biztonsági zoom3 funkciója működik a Digital IXUS i7 zoom gépben is. Ez a funkció biztosítja a képminőséget tele állásban, távoli témák fényképezése esetén. Segítségével kiterjeszthető a nagyítási tartomány a képminőség romlása nélkül.

DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval4

A rövid reakcióidőkkel és nagy feldolgozási teljesítménnyel az új DIGIC III képfeldolgozó processzor biztosítja a kiváló képminőséget. A megnövelt zajcsökkentő hatékonyság következménye, hogy már ISO 1600-as érzékenységgel is készíthetők felvételek.

Az új, hardver-alapú Arcfelismerés funkció5 ideálissá teszi a fényképezőgépet a partikon és társadalmi eseményeken történő használatra. A funkció automatikusan felismeri, ha a képen emberi arcok vannak, és hozzájuk optimalizálja az élességet és az expozíciót. Erős háttérmegvilágítás esetén az Arcfelismerés automatikusan működteti a vakut a személyek helyes expozíciója érdekében, de a háttér helyes expozíciójának megőrzése mellett. Ha az algoritmus szerint a képen nincsenek arcok, akkor a gép gyorsan visszatér a 9-pontos AiAF-hez.

Kreatív felvételkészítési módok

17 különböző felvételkészítési mód áll rendelkezésre – többek között a Különleges téma módok és a videórögzítési módok – így a fényképezőgép kreatív lehetőségek tárházát nyújtja. Az új Akvárium mód a víz alatti és üvegen keresztül készített felvételek esetén optimalizálja a színeket és a vaku használatát.

Képek rendszerezése és nyomtatás

A képek rendszerezését teszi könnyebbé a Saját kategóriák6funkció, amely az arcfelismerés és a felvételi mód alapján automatikusan olyan kategóriákba rendezi a képeket, mint Portrék, Tájképek vagy Események. A testre szabható kategóriákat a géphez mellékelt ZoomBrowser EX szoftver is felismeri.

A Nyomtatás/Megosztás gomb lehetővé teszi a könnyed nyomtatást és áttöltést a számítógépre, és egyben exponáló gombként is működik a fényképezőgép függőleges helyzetében. Az Intelligens helyzetérzékelő automatikusan elforgatja a függőleges helyzetben készített videókat is (VGA minőségben 30 kép/másodperces, QVGA minőségben pedig 60 kép/másodperces képfrekvenciával), így a TV képernyőn már a helyes állásban tekinthetők meg.

Dokkolóállomás

A Digital IXUS i7 zoom-hoz dokkolóállomás is jár, amely a gyors és könnyű nyomtatásban, számítógépes áttöltésben és az akkumulátor töltésében segít. A vezeték nélküli vezérlővel diabemutatók és videók lejátszása irányítható.