Canon Digital IXUS 850 IS

0

Az IXUS 800 IS utódjának tekinthető 850 IS 7,1 megapixeles felbontással és 3,8x optikai zoommal büszkélkedhet, mely 28-105mm-nek megfelelő látószöget ad, így a nagylátószöget igénylő fotósok körében is kedvelt lehet. Az objektív a cég saját fejlesztésű optikai stabilizátorával is ellátott, ami gyengébb fényviszonyok mellett jelent néhány fényértéknyi előnyt a bemozdulás ellen. Az IXUS 850 IS megkapta a Canon legújabb DiGIC III processzorát, Arcfelismerő AF/AE rendszerét, és Biztonsági Zoom funkcióját, témamódokból pedig 17 db választható. Az érzékenység ISO 100 és 1600 között állítható, a hátsó kijelző 2,5” képátlójú és 207 000 pixel felbontású.

Videófelvételből max. 640 x 480 képpontos készíthető, 4 GB kapacitásig, vagy 1 óra időtartamig. A 30 kép/mp sebességű videó mellé hang is rögzíthető. A fényképezőgép a hagyományos SD és MMC memóriakártyák mellett a legújabb SDHC memóriákat is támogatja.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Digital IXUS 850 IS – magyar nyelvű menüvel

Az új Digital IXUS 850 IS – nagy teljesítmény, extra funkciók

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 14.: A Canon új Digital IXUS 850 IS fényképezőgépét a stílusorientált fotósoknak ajánlja. A 7,1 megapixeles gép nagylátószögű zoom-mal, optikai képstabilizátorral és 28 mm-es, 3,8-szoros optikai zoom objektívvel rendelkezik.

A komoly fotósok számára készített ultra-kompakt fényképezőgép hű maradt elődjeihez az ívekre épülő formájával és fém burkolatával. A teljesítményt és a képminőséget a Canon új DIGIC III képfeldolgozó processzora1 biztosítja, amely lehetővé teszi az ISO 1600 érzékenységgel történő felvételkészítést és az új Arcfelismerés AF/AE2 funkció használatát is. Az új funkció felismeri, hogy a képen vannak-e emberi arcok, és ha igen, hozzájuk igazítja az élességet és az expozíciót.

A fényképezőgép főbb jellemzői:

  • 7,1 megapixeles felbontás, 3,8-szoros zoom
  • Nagylátószögű 28 mm-es objektív optikai képstabilizátorral
  • DIGIC III processzor zajcsökkentési és Arcfelismerés funkciókkal
  • Biztonsági zoom3 funkció
  • ISO 1600
  • Nagyfelbontású 2,5 hüvelykes LCD kijelző
  • 17 felvételi mód, VGA videók hanggal
  • Opcionális tartozékok, többek között vízalatti tok4

„A Digital IXUS sorozat legújabb tagja kiválóan megmutatja, mennyit fejlődött a technológia, amióta az első IXUS 1996-ban megjelent a piacon,” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. – „A hobbifotósok számára izgalmas új funkciók – a nagylátószög, a DIGIC III és az Arcfelismerés funkció – bizonyítják a Canon innováció iránti elhivatottságát.”

A Digital IXUS 850 IS objektívje 28 – 105 mm-es fókusztartományt, és 3,8-szoros optikai zoom-ot biztosít, így nagyobb látószögű panoráma-, építészeti és csoportfelvételek készíthetők. Az objektív optikai képstabilizátor funkciója ellensúlyozza a fényképezőgép remegését, így biztosabb képminőség érhető el gyenge megvilágítás esetén, teljes nagyítás mellett, illetve mozgó járműből történő fényképezés esetén.

Képminőség

A 7,1 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók. A nagy felbontást használja ki a Biztonsági zoom5 funkció is, amely a zoom tartományt növeli a képminőség romlása nélkül – kis méretű képek esetén 15-szörös zoom is elérhető vele.

DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval

Az új DIGIC III képfeldolgozó processzor rövid reakcióidőkkel és nagy feldolgozási teljesítménnyel biztosítja a kiváló képminőséget. Segítségével működik az új Arcfelismerés6 funkció is, amely automatikusan felismeri, ha a képen emberi arcok vannak, és hozzájuk optimalizálja az élességet és az expozíciót. Ha az Arcfelismerés algoritmus szerint a képen nincsenek arcok, akkor a gép gyorsan visszatér a 9-pontos AiAF-hez, hogy elkerülje a hibás fókuszálást például tömeg fényképezése esetén. A felismerés nagyobb csoportok esetén is működik, illetve akkor, ha a fényképezett személyek távol vannak, vagy mozognak. A technológia hardver-alapú, így ugyanolyan gyors, mint a normál AiAF.

Felvételi módok és Saját színek

A 17 felvételi mód között található az új Akvárium mód is, valamint a kézi expozíció, amelynél a fehér-egyensúly és az érzékenység kézzel állítható be. Az érzékenység beállításához a fényképezőgépen külön gomb áll rendelkezésre. A Saját színek segítségével a képeket még a fényképezőgépben manipulálni lehet, akár fényképezés közben, akár utána. Az új Saját kategóriák7 funkció egyszerűsíti a képek rendszerezését úgy, hogy az arcfelismerés és a felvételi mód alapján automatikusan kategóriákra osztja azokat, például: Portrék, Tájképek vagy Események.

A fényképezőgép képes VGA minőségű videók rögzítésére 30 kép/másodperces képfrekvenciával és hanggal. Az Intelligens Helyzetérzékelő automatikusan elforgatja a függőleges állásban rögzített videókat, így helyes állásban nézhetők vissza a számítógépen vagy az AV kimenetre csatlakoztatott TV képernyőjén.

Az LCD kijelző

Az LCD kijelző nagy látószöge lehetővé teszi a képek és videók kényelmes megtekintését. A 207000 pixeles felbontásnak köszönhetően a Képvizsgáló eszköz segítségével minden képből megjeleníthető egy nagyított részlet közvetlenül a felvétel készítése után. A nagyított rész középpontja ráállítható AF pontokra, vagy egyéb helyekre a képen, így ellenőrizhető az alany arckifejezése vagy a képélesség a következő felvétel készítése előtt. Bekapcsolható a 3:2 keret is, amely a szabványos méretű fotók nyomtatási területét jelzi. A felhasználói felületet újratervezték a könnyebb navigáció kedvéért. Az LCD kijelző nélküli felvételkészítéshez használható a valós képű optikai kereső, amely rossz fényviszonyok vagy lemerülő akkumulátor esetén használható előnyösen.