Canon Digital IXUS 900Ti

0

Az igényes kivitelű digitális fényképezőgépek rajongóinak szeretne kedvezni a Canon, legújabb IXUS 900Ti nevű modelljével, melyet titán vázba „csomagoltak”. A készülék nem elhanyagolható tulajdonsága a 10 megapixeles felbontása és a legújabb zajcsökkentő technológiával felvértezett DiGIC III processzora sem. Ennek köszönhetően az érzékenység ISO 1600-ig emelhető.

A 3 x optikai zoomátfogású (37-111mm ekvivalens) objektív mellől nem maradt ki a cég új Arcfelismerő AF/AE rendszere, valamint Biztonsági Zoomja, ami kisebb képméretnél is optimális minőséget, egyben jobb nagyítást biztosít. Az úgynevezett Digitális Telekonverter segítségével állandó plusz (1,4x/2,3x) nagyítást kapunk a felvételkészítés során, mely az optikai lencséktől eltérően nem jár blendeméret csökkenéssel.

Az IXUS 900Ti 2,5” képátlójú, 230 000 pixeles P-Si TFT monitorral rendelkezik. Az automata funkciók mellett 18 -féle témaprogram közül választhat a felhasználó. A maximális videófelbontás 1024 x 768 képpont, 15 kép/mp sebességgel, de természetesen választhatunk 30 kép/mp-es sebességet is 640 x 480 pixeles felbontás mellett. A gép az összes most megjelenő IXUS-hoz hasonlóan magyar menüvel is rendelkezik. Támogatja az SD/SDHC és MMC memóriakártyákat. NB-5L típusú lítium-ion akkumulátorával kb. 230 kép készíthető egy feltöltéssel.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

Digital IXUS 900 Ti – magyar nyelvű menüvel

A Canon új titán Digital IXUS modellje

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 14.: A Canon ma jelentette be a Digital IXUS sorozat új csúcsmodelljének, a Digital IXUS 900 Ti-nek a forgalombahozatalát. Az új gép is az elődök „örökívű” formáit követi, és a titán vázba épített csúcstechnológia biztosítja azt, hogy a gép tudása megfeleljen a megjelenésének: 10 megapixeles felbontás, ultra-kompakt 3-szoros optikai zoom-mal rendelkező objektív, és a Canon új DIGIC III képfeldolgozó processzora fejlett zajcsökkentő technológiával.

A DIGIC III processzor teszi lehetővé az Arcfelismerés AF/AE1 funkció működését is, amely emberi arcokat ismer fel a képen, és az élességet és az expozíciót ezeknek megfelelően optimalizálja. További fejlesztések között találjuk az érintésre működő vezérlőtárcsát, a szuper-nagyfelbontású 2,5 hüvelykes LCD kijelzőt, és az ISO 1600 érzékenységet.

A Digital IXUS 900 Ti főbb jellemzői:

  • Titán váz örökívű formatervezéssel és érintésre működő vezérlőtárcsával
  • 10,0 megapixeles felbontás és 3-szoros optikai zoom
  • DIGIC III processzor fejlett zajcsökkentő funkciókkal és Arcfelismerés AF/AE funkcióval
  • Digitális telekonverter és Biztonsági zoom2 a még jobb nagyításért
  • 2,5” szuper-nagyfelbontású LCD kijelző
  • ISO 1600 érzékenység a vaku nélküli fényképezésért
  • 18 felvételkészítési mód, XGA videók rögzítése
  • Saját Kategória automatikus képcímkézés
  • Opcionális tartozékok, többek között vízhatlan tok3

„Az 1996-ban megjelent első APS fényképezőgépünk óta az IXUS sorozat rendszeresen új határokat nyit a technológia és a formatervezés terén,” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. – „A Digital IXUS 900 Ti tökéletesen képviseli az IXUS innováció évtizedes hagyományait.”

Titán megjelenés, elegancia

Az örökívű formákat továbbfejlesztve a Digital IXUS 900 Ti hangsúlyos kontúrjai igen szilárd titánból készült vázon valósultak meg. A titánt széles körben használják a repülőgépiparban, az orvosi műszereknél és az űrkutatásban. Erősebb, mint az acél, de jelentősen könnyebb is nála. A szilárdsága és korrózióállósága tartósságot biztosít a fényképezőgépnek a méretek és a súly változatlanul tartása mellett. A hagyományokhoz híven a Digital IXUS 900 Ti a stílusos megjelenést innovatív funkciókkal párosítja, amelynek egyik fő példája az érintésre működő vezérlőtárcsa. Ez gyors hozzáférést biztosít a beállításokhoz, és ugyanakkor modern külsőt kölcsönöz a gépnek.

Kiemelkedő képminőség

A fényképezőgép 10 megapixeles felbontása az eddigi legnagyobb a Digital IXUS sorozatban, ezzel már jó minőségben nyomtathatunk fényképeket poszter méretben. Az új Biztonsági zoom4 funkció ezt a nagy felbontást használja ki arra, hogy extra nagyítást tegyen lehetővé a képminőség romlása nélkül – kis méretű képek készítése esetén akár 12-szeres nagyítás is lehetséges. A felhasználó utánozhatja az extra teleobjektívek hatását a Digitális telekonverter5 funkcióval, amely további nagyítást tesz lehetővé.

DIGIC III processzor Arcfelismerés AF/AE funkcióval

A harmadik generációs DIGIC processor6 megnövelt sebességgel és javított képfeldolgozó képességekkel rendelkezik, továbbá néhány új tulajdonsággal, többek között az Arcfelismerés AF/AE7 funkcióval. Ez az új Canon technológia a 9-pontos autofókusszal együttműködve gyorsan felismeri a portréképeken a személyek arcát, majd az élességet és az expozíciót ezekhez optimalizálja. A rendszer gyors és pontos, és kilenc arcot képes felismerni egy képen belül. Ha az Arcfelismerés algoritmus szerint a képen nincsenek arcok, akkor a gép visszatér a 9-pontos AiAF-hez. A DIGIC III fejlett zajcsökkentő technológiával rendelkezik, így lehetővé válik az ISO 1600 érzékenységgel való fényképezés a vaku nélküli fényképezés lehetővé tételéhez.

A megnövelt processzorsebességen kívül a Digital IXUS 900 Ti gyorsítja az adatfeldolgozás sebességét azzal is, hogy DDR-SDRAM memóriát használ, amelyet eddig csak a Canon EOS DSLR fényképezőgépekben használtak.

A felvételkészítés rugalmassága

A Digital IXUS 900 Ti 18-féle felvétel-készítési módot tesz lehetővé, többek között két Különleges Téma módot is – az Akváriumot és az ISO 3200-at. Az Akvárium mód nem használja a vakut, megemeli az ISO érzékenységet és úgy állítja be a fehér egyensúlyt, hogy tökéletes képet lehessen készíteni a vízi élővilágról üvegfalon keresztül is. Az ISO 3200 pedig lehetővé teszi a jó minőségű, 1600 x 1200 képpont felbontású képek készítését vaku nélkül nagyon sötét helyeken is. A felhasználó jobban kihasználhatja kreativitását a Saját színek effektusokkal, amelyek segítségével művészi hatások érhetők el a fényképeken felvételkészítés közben vagy után.

A fényképezőgép képes XGA (1024×768) felbontású videók rögzítésére 15 kép/másodperces képfrekvenciával, hang rögzítésével, valamint VGA videók felvételére is 30 kép/másodperces frekvenciával.

Az LCD kijelző

A 2,5 hüvelykes LCD kijelző 230000 képpontos felbontásával, nagy látószögével és antireflektív bevonatával kényelmessé teszi a felvételkészítést és a képek visszajátszását még napsütésben is. A Képvizsgáló eszköz kihasználja a nagyméretű kijelzőt, és az újonnan készített képre rávetíti egy kinagyított részletét is, így ellenőrizheti például egy adott személy arckifejezését még a következő téma keresése előtt. Bekapcsolható a 3:2 keret is, amely a fényképek szabvány méretű nyomtatási területeit jelzi. A gép rendelkezik egy valós képű optikai keresővel is, így az LCD kijelző nélkül is lehetséges fényképezni.

A képek rendszerezésében segít a Saját kategória8 funkció, amely minden képhez kategóriát rendel – Portré, Tájkép vagy Esemény – az arcfelismeréstől és a felvételi módtól függően. A kategóriákat a fényképezőgépen kézzel is hozzá lehet rendelni, és felismeri őket a ZoomBrowser EX szoftver is, így a számítógépre történő átvitel után is rendszerezhetők a képek.