Canon PowerShot G7

0

Egy régi sorozat új képviselője lát hamarosan napvilágot PowerShot G7 néven. A 2004 nyarán bejelentett G6 utódja 10 megapixeles felbontást és 6x zoomátfogású (35-210mm ekvivalens, F2,8-4,8) optikát kapott, stabilizátorral, valamint SR bevonattal. Ez a bevonat csökkenti a szellemkép és színhiba kialakulásának veszélyét és újdonság a Canon kompakt szériájában.

A PowerShot G7-et is a legújabb DiGIC képfeldolgozó processzorral szerelték, aminek köszönhetően érzékenysége ISO 1600-ig állítható. Itt is találkozunk a ma debütáló Arcfelismerő AF/AE rendszerrel. Automata élességállítás mellett kézi fókuszt is találunk a gépben, mint ahogy elérhető a rekesz és záridő prioritás is. Az automata módot 25 témaprogram teszi teljessé. A beépített vaku mellett külső (Speedlite EX sorozatú) villanó is használható a géppel.

A fényképezőgép 2,5” méretű, 207 000 képpontos P-Si TFT kijelzője mellett dioptria korrekciós átnézeti keresőt is használhatunk a képek és videók komponálására. A mozgókép maximális felbontása 1024 x 768 pixel, 15 kép/mp sebességgel és hanggal, max. 1 óra, vagy 4 GB hosszig. 640 x 480 képpontos videót 30 kép/mp sebességgel rögzíthetünk. A készülék menünyelvei között a magyar is megtalálható.

Elődjétől eltérően, a PowerShot G7 nem CompactFlash, hanem SD/MMC, illetve a legújabb SDHC kártyákat támogatja. Áramforrása egy alaptartozékként járó lítium-ion akkumulátor, melynek egy feltöltésével kb. 220 fotó készíthető.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

PowerShot G7 – magyar nyelvű menüvel

PowerShot G7: A Canon legújabb G-sorozatú modellje

Amstelveen, Hollandia, 2006 szeptember 14.: Mától kapható a nagysikerű PowerShot G6 fényképezőgép várva-várt utódja, a PowerShot G7. A klasszikusan formatervezett gép 10 megapixeles felbontással, 6-szoros optikai zoom-mal és képstabilizátorral ellátott objektívvel és az új DIGIC III képfeldolgozó processzorral rendelkezik.

A DIGIC III gyors és hatékony képfeldolgozást tesz lehetővé, és tartalmaz két új funkciót is – az Arcfelismerés AF/AE funkciót és a továbbfejlesztett zajcsökkentő funkciót, amelyek együtt kibővítik a zajmentes felvétel-készítési tartományt az ISO 1600-as érzékenységig. A nagyfelbontású, 2,5 hüvelykes LCD kijelzőnek nagy látószöge és antireflektív bevonata van, így könnyebbé teszi a felvételek visszanézését. A lehetőségek további bővítése érdekében a vakupapucsra felszerelhetők a Canon Speedlite vakuegységei, valamint használhatók a géphez különböző előtét-objektívek is.

A PowerShot G7 főbb jellemzői:

  • 10 megapixeles felbontás
  • 6-szoros optikai zoom objektív képstabilizátorral és SR bevonattal
  • DIGIC III processzor iSAPS technológiával, zajcsökkentési és Arcfelismerés AF/AE funkciókkal
  • 2,5” nagyfelbontású LCD nagy látószöggel és antireflektív bevonattal
  • ISO 1600 érzékenység a vaku nélküli fényképezésért
  • Ergonomikus formák külön vezérlőtárcsákkal a könnyű használhatóság érdekében
  • 25 felvételi mód, többek között kézi expozíció és 2 egyedi beállítás
  • Extra telefotó állás a Digitális telekonverter és a Biztonsági zoom3 használatával
  • Vakupapucs a Canon Speedlite vakuk fogadására, és opcionális előtét-objektívek4 használata

“A PowerShot G7 új szintre emeli a G sorozatú gépektől elvárható teljesítményt,” – mondta Mogens Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője. – “A DIGIC III képfeldolgozó processzorral, és az új Arcfelismerés funkcióval a digitális kompakt fényképezőgépek új .”

Képminőség és optika

A PowerShot G7 profi fotósok által elvárt képminőséget és optikai teljesítményt nyújt. A 10 megapixeles képérzékelővel olyan részletességű képek készíthetők, amelyek nagy méretben is fotó minőségben nyomtathatók. A gyors, f/2.8 (W) – f/4.8 (T) 6-szoros optikai zoom-mal rendelkező lencse (35-210 mm fókusztartománnyal, kisfilmes gépnek megfelelően) tartalmaz egy optikai képstabilizátort is, a beremegés hatásainak elkerülésére, így a gép hosszú záridőkkel is használható gyenge megvilágítás mellett. Az objektív 9 lencsetagból áll, amelyek 7 csoportba vannak rendezve, és ezek közül az egyik kétoldalas aszférikus lencsetag, a szokásos torzítások javítására. A kompakt gépek közül ez az első, amelynek objektívje SR bevonattal6 rendelkezik, így elkerüli a szellemképek és a színhibák kialakulását.

DIGIC III processzor

Az új DIGIC III képfeldolgozó processzor továbbfejlesztett reakcióidőkkel és színvisszaadással, valamint a zajcsökkentési funkciókkal olyan teljesítményt nyújt, amellyel elérhető az ISO 1600-as érzékenység is. A külön ISO beállítógomb segítségével gyorsan váltható a használni kívánt érzékenység. A processzor lehetővé teszi a DDR-SDRAM használatát, amely eddig a professzionális EOS fényképezőgépek sajátja volt, így az adatátviteli sebesség jelentősen megnőtt.

Arcfelismerés AF/AE funkció

Ez az új, portrék és csoportképek készítéséhez használható Canon technológia a 9-pontos autofókusszal együttműködve gyorsan felismeri a portréképeken a személyek arcát, majd az élességet és az expozíciót ezekhez optimalizálja. Ha több arc is szerepel a képen, a funkció képes eldönteni, hogy melyik legyen éles. Ha az Arcfelismerés algoritmus szerint a képen nincsenek arcok, akkor a gép visszatér a 9-pontos AiAF-hez.

Fotósok számára készült

A klasszikus fényképezőgépekhez hasonlóan az új digitális gép ergonomikus formákkal rendelkezik, az analóghoz hasonló vezérlőelemekkel, vezérlőtárcsával és egy testre szabható vezérlőgombbal, amelynek funkciója változtatható. A használhatóságot tovább javítja a 207000 képpontos, 2,5” színes LCD kijelző. Az antireflektív bevonat lehetővé teszi a használatot napfényben is, a nagy látószög pedig a képek könnyebb visszanézését.

A 25 felvételi mód között található egy kézi expozíciós mód, valamint két egyedi beállítás, így a felhasználó a saját preferenciái szerint állíthatja be a gépet. A felvételi módokat segítik a különböző egyéb profi funkciók és jellemzők, mint például az Expozíciósorozat, vagy a semleges (ND) szűrő. Beállítható vakuszinkron a 2. redőnyre, a kreatív expozíciók eléréséhez, és rendszeres időközönként való felvételkészítés is beállítható, 1-60 perces időközzel, így akár 4 napon keresztül is készíthetők szabályos intervallumokban felvételek.

A fényképezőgép lehetővé teszi a nagyfelbontású XGA (1024 x 768 képpontos) videók rögzítését, 15 kép/másodperces képfrekvenciával. VGA és QVGA videófelvételek is készíthetők 30 kép/másodperces frekvenciával.

Az új Biztonsági zoom9 funkció a nagy felbontást használja ki arra, hogy extra nagyítást tegyen lehetővé a képminőség romlása nélkül – kis méretű képek készítése esetén akár 14-szeres nagyítás is lehetséges, a képeslap méretű (10 x 15 cm) fényképek fotó minőségben történő nyomtatásához. A felhasználó utánozhatja az extra teleobjektívek hatását a Digitális telekonverter3 funkcióval, amely további nagyítást tesz lehetővé.

Kiegészítők

A Canon Speedlite vakuk támogatásán kívül a PowerShot G7-hez használható nagylátószögű (0,75x) és tele (2,0x) előtét-objektív is. A vízhatlan tok lehetővé teszi a víz alatti felvételkészítést akár 40 m mélységig.