Pentax Optio E20

0

Az év elején bejelentett Optio E10-et váltja fel a Pentax legújabb belépő szintű fényképezőgépe az Optio E20. Az új modellen nem sok változás történt. Néhány milliméterrel nagyobb lett és a hátsó kezelőfelületét is áttervezték. Beépített memóriája 10 MB-ról 13-ra nőtt, 2,4″-os LCD monitorának felbontása pedig 110 000-ről 112 000-re. Javítottak a gép energiafelhasználásán, minek következtében két AA méretű (2500 mAh) Ni-MH akkumulátorral 300 helyett kb. 350 fotó készíthető. Megváltoztatták a 4 megapixeles felbontás képméretét. Az eddigi 2272 x 1704 képpont mostantól 2304 x 1728, ebben a felbontásban, és változott kissé az élességállítási tartomány is: a 0,5m (normál), 5cm (makro) kezdő fókusztartomány 0,4m (normál), 6cm (makro) értékekre változott.

Egyéb tulajdonságai megegyeznek az előddel, így maradt a max. 6 megapixeles felbontás, a 3x optikai zoom (34-102mm ekvivalens) és a QVGA (320 x 240) felbontású videófelvétel, hanggal és 30 kép/mp sebességgel. A géphez SD memóriakártyát használhatunk. A Pentax Optio E20 nyitóára 169 euro lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

PENTAX Optio E20 — Kompakt, digitális fényképezőgép, 6,0 millió pixellel és 3x optikai zoom objektívvel, ami még kezdők számára is élvezetes és probléma mentes fényképezést nyújt

A PENTAX Co. cég bejelenti az új, nagyon könnyű PENTAX Optio E20 digitális fényképezőgép piacra kerülését. Kompakt digitális fényképezőgép 6,0 millió pixellel és 3X zoom objektívvel. Egyszerű és kényelmes működtetésre konstruálták, üzemmód beállító tárcsával, és a könnyen beszerezhető AA-típusú elemekkel működik, az Optio E20 kezdő szintű kamera, ami megszerzi a fotózás örömét a most először fényképezők számára is, mert egyszerűen használható.

Fő jellemzők

1. 6,0 millió tényleges pixel alkotja meg a kiváló minőségű képeket

Élvezze az Optio E20 kamera 6,0 tényleges pixelszámú felbontását. A primer színes szűrő természetesebb, élénkebb színeket alkot, miközben a 12-bites színmélység (A/D konverzió) a sötét és a világos tónusokat egyaránt hitelesen reprodukálja.

2. AA-típusú elem-kompatibilitás

A fényképezőgép a könnyen beszerezhető AA-típusú elemekkel működtethető, így azokat mindig hamar kicserélheti, még szabadságon, utazás közben is.

3. Üzemmód beállító tárcsa a kívánt mód közvetlen választáshoz

Az Optio E20 kamera tetején található üzemmód beállító tárcsa nyolc, sokoldalú üzemmód gyors, félreérthetetlen kiválasztását teszi lehetővé – hat állóképes mód, egy mozgókép mód és egy beállítás mód.

4. Egyszerű fotózási mód kezdők számára

Az egyszerű [Simple Mode] üzemmód az először bizonytalan, kezdő digitális fotósok számára készült. Egyszerűen ebbe a módba kell állítani a tárcsát, és kamera automatikusan elvégzi az összes állóképes beállítást, kivéve a képméretet és a képminőséget.

5. Nagy, 2,4 inch méretű LCD monitor

Az Optio E20 kompakt méretei ellenére nagy, 2,4 inch méretű LCD monitorral rendelkezik. Nem csak a monitor mérete teszi egyszerűvé a kép megkomponálását és a képek megtekintését, de megkönnyíti a működtetést és a beállításokat is, mivel a menü nagy kijelzései könnyen olvashatók.

6. 3x optikai zoom objektívvel akár kb. 12X teljes nagyítás érhető el

Az Optio E20 3X optikai zoom objektívvel készült, amely 34 – 102 mm gyújtótávolság tartománynak felel meg, 35 mm-es formátumra vonatkoztatva. Ha az optikai zoom módot a digitális zoom funkcióval együtt használja (1X – kb. 4X), akkor akár 12X tényleges zoom nagyítás érhető el.

7. Egyéb jellemzők

  • Támogatja az SD memóriakártyákat; 13 MB belső memóriával rendelkezik
  • Videó kimenet csatlakozóval látták el TV csatlakoztatáshoz (NTSC és PAL kompatibilis)
  • Beépített automata vaku, ’vörös szem’-hatás csökkentéssel *
  • Makro módban akár 6 cm-re lévő témát is fotózhat
  • QVGA videó rögzítésére alkalmas
  • ACDSee program PENTAX képek megtekintéséhez/kezeléséhez
  • PictBridge, DPOF funkciók, Exif Print és PRINT Image Matching III kompatibilitás

* Ez a mód nem szünteti meg a vörös szem jelenséget minden esetben.

Az SD logo bejegyzett márkanév.

A PENTAX, az Optio a PENTAX Co. cég bejegyzett márkanevei.

Minden más gyártmány, vagy terméknév az illető cég tulajdonát képező terméknevek, vagy bejegyzett márkanevek.

Ez a termék támogatja a PRINT Image Matching III nyomtatási módot. A PRINT Image Matching III móddal rendelkező digitális fényképezőgépek, nyomtatók és szoftverek a még sokkal jobb eredmény elérésében segítik a fotóst, fotózás közben. Néhány funkció nem érhető el olyan nyomtatók esetén, amelyek nem felelnek meg a PRINT Image Matching III nyomtatási módnak.

A QuickTime és a QuickTime logo licenc által védett márkanevek. A QuickTime logo az Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett márkanév.

Copyright 2001 Seiko Epson Co. Minden jog fenntartva.

A PRINT Image Matching mód a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.

A PRINT Image Matching logo a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.

(A kivitel és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.)