Pentax Optio T20

0

Alig több mint fél év telt el a 6 megapixeles, 3″-os érintőképernyővel felszerelt Pentax Optio T10 bejelentése után és már itt az utód az Optio T20 képében. Legfontosabb újdonsága, hogy 7 megapixelesre nőtt a felbontás, ami maximálisan 3072 x 2304 képpontot jelent. Növelték az érzékenységet, aminek következtében az elődmodell ISO 100-400 értékein túl ISO 800 is választható lesz.

A Pentax Optio T20 örökölte a T10 3″ képátlójú, 232 000 pixeles LCD kijelzőjét, amely könnyű menünavigációt és képgörgetést, valamint a My Drawing funkció segítségével egyszerű képszerkesztést tesz lehetővé. A gép „szeme” egy smc Pentax objektív, amely 3x optikai zoomot biztosít (37,5-112,5mm ekvivalens). Torzításmentességét 2 db aszférikus lencsetag szavatolja. A rögzíthető videók maximális mérete 640 x 480 pixel, 30 kép/mp sebességgel, melyhez hang is rögzíthető. Az automata expozíciós módok mellett 12-féle témaprogramot használhatunk. Az Optio T20-hoz lítium-ion akkumulátort mellékel a gyártó, melynek egy feltöltésével kb. 130 kép készíthető. Fotóink és videóink a 12MB-os belső memóriába, vagy külön megvásárolható SD kártyára menthetők. A Pentax Optio T20 megjelenése októberre várható.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

PENTAX Optio T20 — Keskeny, kompakt, digitális fényképezőgép, rendkívül nagy, 3,0 inch méretű LCD monitorral, érintéses kijelző rendszerrel és frissített, 7,0 millió tényleges pixelszámú felbontással

A PENTAX Co. cég bejelenti az új, nagyon könnyű PENTAX Optio T20 digitális fényképezőgép piacra kerülését, amelyet a rendkívül keskeny kameraváz jellemez. Az Optio T20 kompakt digitális fényképezőgép a nagy, 3,0 inch méretű, nagy felbontású LCD monitorral leegyszerűsíti az olvasást, és az érintéses kijelző rendszer a kamera programozását. És, a 7,0 millió pixeles felbontással az Optio T20 kamera kiváló minőségű, részlet gazdag képnyomatok készítését garantálja.

Fő jellemzők

1. Könnyen olvasható, szokatlanul nagy, 3,0 inch méretű LCD monitor

Az Optio T20 digitális fényképezőgép nagyméretű digitális LCD monitorral rendelkezik, ami teljes, 3 inch méretével és 230 000 pixel felbontásával rendkívüli élességet és felbontást nyújt. A képek ellenőrzése és a funkciók beállítása könnyebb, mint valaha, a nagy és éles kép, valamint a menüszöveg kijelzése miatt. És mivel a monitor széles képmezőt jelenít meg, egyszerűvé teszi a kép látását és közelítőleg olyan világos és színes, mint amit egyenesen nézve lát a valóságban. Ez akkor jelent segítséget, amikor kicsi, vagy túl nagy szögben komponálja meg a képet, illetve amikor csoportképeket néz.

2. Az önmagában 19,5 mm mély kameraváz a legkeskenyebb a kategóriájában

Annak ellenére, hogy a kameraváz mindössze 19,4 mm mély, kategóriájában a legkeskenyebb, az Optio T20 kamera rendkívül nagy 3,0 inch méretű LCD monitorral rendelkezik. Ezt a minimális kamera-mélységet a PENTAX elcsúsztatható objektív rendszerével*, valamint a rendkívül összesűrített szerelési technológia révén értük el.

* PENTAX objektív rendszer: A központi objektív csoport az optikai tengelytől számítva, felfelé csúszik el, és az első valamint a hátsó objektív csoport lefelé. Az objektív rendszer két lépésben történő visszahúzódása a kameravázba csökkenti az objektívek vastagságát, és ezzel a kameraváz mélységét.

3. Az érintéses kijelző rendszer egyszerűvé és élvezhetővé teszi a működtetést

Az Optio T20 érintéses kijelző rendszere az egyes funkciók kiválasztását és megerősítését közvetlenül az LCD monitor érintésével teszi lehetővé. A kamera beállítását izgalom mentessé teszi, mivel a megjelenített menüből a monitor érintésével kiválaszthatja a megfelelő ikont.

4. Kiváló képminőség

A frissített, 7,0 tényleges pixelszámú felbontás rendkívül finom képeket alkot. A kamerát az elismert, smc PENTAX objektívvel készítették, ami tiszta, éles, nagy kontrasztú képeket alkot, ami az objektív rendszernek köszönhetően, kiküszöböli a szellemképet és más dolgokat. És, az Optio T20 kiváló képkezelő technológiája élénk színeket hoz létre, valamint sima tónust, mindegyik fényesség-szintnek megfelelően.

5. ’My Drawing’ mód – egyszerű képszerkesztés

Az Optio T20 kamera a ’My Drawing’ móddal készült, amely élvezhetővé teszi felvételeit. A mellékelt stilizáló ceruzával létrehozhatja saját, eredeti képét, közvetlenül a képre rajzolva a monitoron, illetve egy elmentett ábra hozzáadásával a ráexponálás [Stamp] funkció segítségével. A kamerával elmentheti saját kedvenc felvételeit is úgy, hogy később felhasználhassa a [Samp] funkcióval.

6. A 12 expozíciós móddal kompozíciók széles választékát alkothatja

Az Optio T20, a fotózási helyzeteknek megfelelő 12 sokoldalú expozíciós móddal rendelkezik, pl. portré, tájkép, virág, vagy éjszakai kompozíció. Válassza ki a témának megfelelő módot, és a kamera automatikusan beállítja az optimális expozíciót, a fehéregyensúlyt és a többi fontos beállítást. Egyszerűen a kijelző érintésével választhatja ki a megfelelő módot és a mód palettát [Mode Palette], amely a PENTAX eredeti módjainak ikonjait jelzi ki az LCD monitoron.

7. Kiváló minőségű mozgókép felvételek a beépített mozgókép szerkesztő funkcióval

Az Optio T20 kamera sima, 30 képkocka/s és 640×480 pixel méretű mozgókép felvételeket készít, amelynek a képminősége vetekszik a videokamerák képminőségével. Továbbá, a mozgókép szerkesztő funkcióval a mozgókép bármelyik képkockáját állóképként mentheti el.

8. Tökéletes kivitel

A legkiválóbb minőségű alumínium ötvözetet használtuk a kamera külső burkolataként. Az elegáns kivitel a sarkok felső széleinek lágy lekerekítésével kihangsúlyozza a kamera keskeny megjelenését és barátságos külsőt ad számára.

9. Egyéb jellemzők

  • Kb. 12 MB belső memória; támogatja a külső SD memóriakártyát
  • A képkompozíciós mód dekoratív keretet ad a képhez képrögzítés közben, vagy utána
  • A mód beállítások [Fn] a gyakran használt és kedvenc beállításokat elmenti, és lehívhatja azokat egy egyszerű érintéssel.
  • Kb. 4X digitális zoom
  • Kényelmes képelforgatás funkció a felvétel megerősítéseként (a képeket 90º, 180º, vagy 270º fokkal forgathatja el).
  • ACDSee program a PENTAX képek megtekintéséhez/kezeléséhez.
  • USB 2.0 (Hi-Speed) kompatibilitás
  • PictBridge, DPOF funkciók, Exif Print és PRINT Image Matching III kompatibilitás

A PENTAX, az Optio a PENTAX Co. cég bejegyzett márkanevei.

Az SD logo bejegyzett márkanév.

Minden más gyártmány, vagy terméknév az illető cég tulajdonát képező terméknevek, vagy bejegyzett márkanevek.

A QuickTime és a QuickTime logo licenc által védett márkanevek. A QuickTime logo az Egyesült Államokban és más országokban bejegyzett márkanév.

Ez a termék támogatja a PRINT Image Matching III nyomtatási módot. A PRINT Image Matching III móddal rendelkező digitális fényképezőgépek, nyomtatók és szoftverek a még sokkal jobb eredmény elérésében segítik a fotóst, fotózás közben. Néhány funkció nem érhető el olyan nyomtatók esetén, amelyek nem felelnek meg a PRINT Image Matching III nyomtatási módnak.

Copyright 2001 Seiko Epson Co. Minden jog fenntartva.

A PRINT Image Matching mód a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.

A PRINT Image Matching logo a Seiko Epson Co. bejegyzett márkaneve.

(A kivitel és a műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak.)