Panasonic Lumix fotópályázat: díjátadás

0

Ma délelőtt átadták az V. Lumix Digitális Fotópályázat díjait. A szakmai zsűri – Keleit Éva (fotóművész), Szamódy Zsolt (Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke), Szigeti Tamás (Magyar Fotóriporterek Társaságának elnöke), Koczina Gyula (fotográfus), Pólya Zoltán (fotóművész) és Zsigmond Gábor (fotográfus) – a négy kategória legjobbjait, illetve a Lumix díj nyertesét közel 16 ezer pályamű közül választotta ki.

A Magyar Fotóművészetek szövetsége és a Magyar Fotóriporterek Társasága által immár ötödik alkalommal meghirdetett digitális fotópályázat célja, hogy megmutassa a digitális fotózásban rejlő lehetőségeket, a digitális fotózás előnyeit és hogy teret adjon az alkotók egyéni és szakmai kibontakozásának. A digitális technológia adta lehetőségek ellenére, az idei pályázaton feltűnő volt a fekete-fehér képek magas aránya, ami mutatja, hogy a jó képnek a technológia csak az egyik, bár nagyon fontos feltéte.

LUMIX Díj 2006: Czintos Ödön – Nyugalom

Czintos úr közel három éve a Fotózz.hu aktív tagja.

”Az Ember” kategória: Polyák Attila – Váci utca – A koldus és a kislány

”Természet” kategória: Király László György – felülnéZet

Király úr KirRoyal néven szintén a Fotózz.hu aktív tagja.

”Úton” kategória: Hartung Dávid – Elhúzni a csíkot

”Lendületben” kategória: Kovalovszky Dániel – Artistaképző

Gratulálunk a nyerteseknek

A Lumix Digitális Fotópályázat és kiállítás névadó támogatója a Panasonic Magyarország Kft. A legjobb képek mától október 29-ig a Néprajzi Múzeum középső galériáján tekinthetők meg.