Epson PictureMate 240 és 280

0

Az Epson két új tagját jelentette be a PictureMate hordozható fotónyomtató sortozatának. A 10×15 cm-es fotókat készítő tintasugaras nyomtatók különféle digitális képmanipuláló eszközökkel is rendelkeznek, amelyekkel nyomtatás előtt módosíthatjuk képeinket, pl. eltávolíthatjuk a kellemetlen vörös szemeket. E munkában a 2,5″-os folyadékkristályos megjelenítő is nagy segítségünkre lesz.
A PictureMate 280 ráadásul nem csak PictBridge, vagy az opvionális BlueTooth adapterről képes a képeket fogadni, hanem rednelkezik beépített CD-íróval is, amelyről szintén nyomtathatunk fotókat, sőt, fényképezőgépről rá is menthetjük képeinket.

Epson PictureMate 240

Epson PictureMate 280

Sajtóközlemény:

Megérkezett a PictureMate 240 és 280, az Epson nagysikerű hordozható fotónyomtatójának új generációja

2006. október 2. – Ne hagyja elveszni emlékeit a merevlemez mélyén, memóriakártyán vagy CD-n! Az Epson megújult és korszerű PictureMate sorozatával az eddigieknél még kényelmesebbé és költséghatékonyabbá válik az otthoni fotónyomtatás.

A sorozat két új modellje a PictureMate 280 és a PictureMate 240. Kiváló minőségben és gyorsan (42 másodperc alatt) készítik el a 10×15 cm-es fényképeket akár számítógép nélkül is, hiszen memóriakártyáról, USB Direct Print csatlakozóról, PictBridge-ről vagy a külön kapható Bluetooth® adapterről érkező képeket is képesek kinyomtatni. A PictureMate 280 ezentúl integrált CD-RW meghajtóval is rendelkezik, amely képes CD-ről való nyomtatásra vagy a memóriakártyán levő képek CD-re írására.

A fényképek színei hosszú ideig élénkek maradnak, a tesztek alapján fotóalbumban 200 évig megőrzik eredeti minőségüket, az ózonnak pedig 25 évig állnak ellen.

A PictureMate 280 és 240 ezen felül tartalmazza az Epson legújabb PhotoEnhance technológiáját. A készülék automatikusan felismeri a fénykép témáját, a színvisszaadást és a kontrasztot pedig ehhez igazítja; például portrék esetében automatikusan felismeri az embert és úgy állítja be a bőr tónusát és fényességét, hogy a kinyomtatott fénykép minősége a lehető legjobb legyen. A „kivágás” és a „vörösszem-effektus eltüntetése” funkciók tovább javíthatják a fényképeket. Az Epson úgy alkotta meg a nyomtatókat, hogy ezen funkciók mindegyike elérhető legyen számítógép nélküli üzemmódban is, így a fényképek közvetlenül a 2,5 colos színes képernyőn szerkeszthetők.

Mindkét modell tartalmazza az Epson Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiáját (Advanced Variable Sized Droplet Technology, AVSTD). Az öt különböző cseppméretet a nyomtató aszerint használja, hogy hol mire van szükség: a legkisebb, két pikoliteres cseppeket a finom részleteknél, míg a nagyobb cseppeket az egyszínű területeken alkalmazza. Amellett, hogy ennek segítségével felgyorsítható a nyomtatás, az AVSTD szorosan együttműködik az Epson Micro PiezoTM nyomtatófejével, így első osztályú, finoman árnyalt és színezett fényképek nyomtathatók vele.

A PictureMate 280 és 240 ezen felül számos extrát kínál: színes, fekete-fehér vagy szépia nyomtatás, különböző keretek, ábragyűtemények vagy szövegek hozzáadásával még kreatívabb képek nyomtathatók. Az Epson a különleges alkalmakra előre elkészített sablonokkal készült, így nagyban leegyszerűsödik a születésnapi kártyákat és meghívók elkészítése is. Ezeken felül 10 képes indexkép vagy 4 igazolványkép is nyomtatható egy 10×15 cm-es fotópapírra.

A nyomtatókhoz külön megvásárolható az opcionális akkumulátor, amelynek segítségével akár közvetlenül a fotózás után is bárhol kinyomtathatók a képek.

Az Epson mindkét modellt úgy tervezte, hogy kiváló minőségű fényképeket nyomtasson költséghatékonyan, így tartalmazzák az Epson PicturePack-et, amelyben 150 fénykép kinyomtatásához való fotópapír és tinta található. Az Epson emellett piacra dobott egy kisebb PicturePack-et is, 50 fényképhez.

Yasbir Sihan, az Epson Europe vezető termékmarketing-menedzsere szerint „A PictureMate 280 és 240 által nyújtott előnyök biztosítják, hogy a nyomtatók bármely otthon szükséges és értékes tartozékai legyenek. Bárki könnyedén, gyorsan és hatékonyan nyomtathat kiváló minőségű fényképeket, miközben teljes egészében ellenőrizheti, hogy mit és mikor nyomtat. A kiegészítő minőségjavító eszközök és kreatív sablonok biztosítják, hogy bárki műszaki szakértelem nélkül kezelhesse fényképes emlékeit, megossza barátaival és családtagjaival.”

Az Epson PictureMate 280 és PictureMate 240 főbb jellemzői:

  • Nincs szükség számítógépre – élvezze a rugalmas fényképnyomtatás előnyeit közvetlenül a digitális fényképezőgép memóriakártyájáról, PictBridge digitális fényképezőgépről, USB Direct Print-ről vagy a külön megvásárolható Bluetooth adapterről
  • Költséghatékony nyomtatás az Epson PicturePack-el. 150 vagy 50 képes kiszerelésben kapható. Bruttó ajánlott kiskereskedelmi ár:
  • A Fejlett Változtatható Cseppméret Technológiával gyorsabb a fotónyomtatás – mindössze 42 másodperc
  • A fényképek megtekinthetők és szerkeszthetők a 2,5 colos színes képernyőn
  • A fényképek albumban tárolva akár 200 évig változatlan minőségűek maradnak és 25 évig ellenállnak az ózonnak
  • Az Epson PhotoEnhance technológia minden alkalommal kiváló minőségű nyomtatást ígér
  • Kreatív opciók: fekete-fehér és szépia nyomtatás, különböző keretek, ábragyűjtemény és előre elkészített szövegek
  • 5760x1440dpi nyomtatási felbontás
  • A PictureMate 240 ajánlott bruttó kereskedelmi ára 59 900 Ft.

Epson PictureMate 280 további jellemzői:

  • Az integrált CD-RW meghajtóval közvetlenül CD-ről nyomtathatók vagy CD-re menthetők a fényképek
  • A PictureMate 280 ajánlott bruttó kereskedelmi ára 89 900 Ft.