Novemberi fotókiállítások

0

November 16-án nyitotta meg kapuit a Pintér Sonja Kortárs Galériában Csontó Lajos, Lecke című fotókiállítása. A kiállítás december 2-ig tekinthető meg hétköznap 10-18 óriág, szombaton 10-14 óráig. A galéria Budapesten a Falk Miksa u. 10. szám alatt található.

Ma déltől veszi kezdetét a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest, Zugligeti út 9-25.szám alatti épületében Szabó Péter: Háttér – Járt-e már Budapesten című fotó és videó projektje az Egyetem által megrendezett szakmai nap keretében. A projekt többek között olyan kérdésekre keres választ, mint „Hogyan lehet hiteles a fotografikus ábrázolás?”, „Milyen felelőssége van a kép készítőjének és a kép befogadójának?”, „Hol a helye a fotográfiának a multimédia rendszerében?”, „Mi indokolja az analóg és a digitális technológia, a fekete-fehér és színes, valamint álló- és mozgókép együttes alkalmazását?”.

A Bp. I.ker. Fő utca 17- sz alatt található Francia Intézet ad otthont Ilku János: Metropolitan – Metró 1 Párizsban című fotókiállításának. A kiállítást Alain Fourgeaux, az intézet igazgató helyettese nyitja és december 8-ig tekinthetjük meg, minden hétköznap 9-21 óráig.

Szintén ma nyílik a Francia Intézetben, és december 8-ig várja látogatóit, Sarkantyu Illés: Franco-Hongrois/Egy Franciaországi Magyar c. fotókiállítása, mely a fenti időpontokban látogatható.

Bartók Háza a címe annak a fotókiállításnak, melyet Magyar alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata rendez a Duna Galériában (BP. XII.ker. Pannónia u. 95.). A kiállításon 11 alkotó művei láthatók 2006. november 22 és december 10. között.