Digilabor 3

0

Megjelent a Digilabor képrendelő szolgáltatás 3.0.2-es kliens programja. A rendelés összeállító szoftver külsejét és tudását tekintve is rengeteget fejlődött. A korábban elérhető fotó-, poszter- és naptárrendelés mellett az új szoftverben megjelent az albumrendelő funkció is. Ez utóbbival komplett, egyedi albumok állíthatók össze, oldalanként 1, 2, 3, 4 8 vagy 9 fotóval. Bár az oldalak, illetve az azokon lévő képek sorrendje szabadon módosítható, a képeket érdemes előre a megfelelő oldalarányúra vágni, mert a meghatározott kereten belül a képkivágás a szoftverben már nem módosítható.

Újdonság a 3-as szoftverben, hogy bővült a választható naptár formátumok és stílusok sora, így a fekete és a fehér lapozható falinaptár mellett létezik egyszerű motívumokat is tartalmazó asztali és poszter változat is.

A Digilabor változtatott a korábban alkalmazott technológián is. Míg a szolgáltatás indulásakor a digitális nyomdai kidolgozás adta a rendszer alapját, addig a normál méretű fotók zömét most már vegyszeres laborgépen dolgozzák ki. A digitális nyomdai eszközök elsősorban a poszterek készítésekor kapnak feladatot.

A szoftver a rövid ismertető végén található linkre kattintva tölthető le.