II. Mobiltelefon Filmfesztivál

0

Az Új Szinház és a Godot Galéria – a Nokia Hungary Kft támogatásával – második alkalommal rendezi meg a Nokia Mobiltelefon Filmfesztivált, amelyre amatőr és profi filmkészítők munkáit várják. A művek témáját és tálalását teljesen a pályázóra bízzák a szervezők, így a vágás és a számítógépes utómunka is megengedett. Egyetlen feltétel, hogy a mobiltelefonnal rögzített film fájlmérete nem haladhatja meg a 30 MB-ot. A Mobil Show keretében megrendezett fesztivál pályázatára december 1-én, 20 óráig várják a jelentkezéseket. A leadott pályaműveket egy kilenc tagú szakmai zsűri bírálja majd el, melynek elnöke Sándor Pál filmrendező. A legjobb alkotások beküldői értékes tárgyjutalmakat vehetnek át.

A pályázatra a www.mobiltelefonfesztival.hu weboldalon, vagy a Mobil Show alatt a Syma Sport-, és Rendezvényközpontban jelentkezhetnek az érdeklődök. és a filmeketDecember 1-jéig várják

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Újra Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál – várják a pályaműveket

A Nokia Hungary Kft. támogatásával az Új Színház és a Godot Galéria második alkalommal rendezi meg a Nokia Mobiltelefon Filmfesztivált. A Mobil Show keretében megrendezendő fesztiválra december 1-jéig bárki – profi vagy amatőr filmes – benyújthatja mobiltelefonnal készült pályamunkáját. A leadott pályázatokat Sándor Pál rendező elnökletével egy kilenctagú zsűri bírálja el. A bírálók által legjobbnak ítélt film készítője egy Nokia N93 típusú multimédiás komputerrel és egy multimédiás laptoppal lesz gazdagabb. A közönségszavazás díjazottja egy Nokia N73 multimédiás komputerrel térhet haza.

A II. Mobiltelefon Filmfesztiválra a pályázatokat a http://www.mobilfilmfesztival.hu internetes oldalon keresztül vagy személyesen a Mobil Show helyszínén, a Syma Sport- és Rendezvényközpontban lehet leadni december 1-jén 20 óráig. Egy pályázó több pályamunkával is nevezhet, a mobilfilmek mérete nem haladhatja meg a 30 MB-ot. Aki ennél nagyobb méretet szeretne feltölteni a honlapra, az ezt külön adminisztrátori engedéllyel teheti meg. Az alkotások témájára és a felvételekhez használt mobiltelefonok típusára semmilyen megkötés nincs, a számítógépes utómunka és a vágás egyaránt megengedett.

„Az első Mobiltelefon Filmfesztivált kísérő érdeklődés és a beérkezett színvonalas pályamunkák bebizonyították számunkra, hogy a felhasználók szívesen használják mobileszközeiket az élet minden területén, és nyitottak az új technológiákra, az önkifejezés ezen új módjára is” – mondta el Dér Attila, a Nokia Hungary Kft. marketingigazgatója.

„Bár még egy hét van a II. Második Mobiltelefon Filmfesztivál pályázatainak végső leadási határidejéig, már eddig is számos pályamunkát töltöttek fel a versenyzők a http://www.mobilfilmfesztival.hu oldalon keresztül. Minden érdeklődőt arra biztatunk, aki eddig még nem adott le pályázatot, hogy látogasson el honlapunkra, és szálljon versenybe, mivel a zsűri a legkülönbözőbb szempontok alapján fogja értékelni a beérkezett filmeket” – mondta el Márta István, az Új Színház igazgatója.

A beérkezett pályamunkákat bíráló zsűri tagjai:

  • Elnök: Sándor Pál, rendező
  • Gáspár Sándor, színész
  • Bakos Gábor, Képzőművészeti Egyetem
  • Szabó Gábor, Operatőr
  • Kálmánchelyi Zoltán, rendező
  • Novák Kristóf, tanuló
  • Papp László, Szent László Gimnázium
  • Márta István, fesztiváligazgató
  • Dér Attila, Nokia
  • Sáfár Zoltán, galériavezető

* * *

A Nokia világelső a mobil kommunikáció területén, a teljes mobil iparág növekedésének és fenntartható fejlődésének motorja. A Nokia könnyen használható és biztonságos termékeivel, így mobiltelefonokkal, képkezelő-, játék- és médiamegoldásaival, valamint az üzleti szféra számára nyújtott megoldásaival kapcsolja össze az embereket egymással és a számukra fontos információkkal. A Nokia berendezéseket, megoldásokat és szolgáltatásokat biztosít a mobil hálózati szolgáltatók és vállalatok számára. www.nokia.com.

A Nokia Magyarország egyik vezető távközlési vállalata. A Nokia Networks szélessávú vezetékes, vezeték nélküli és IP alapú hálózatok számára nyújt kulcsrakész rendszereket és megoldásokat. A budapesti regionális székhelyű Nokia Mobile Phones a mobiltelefonok és tartozékok piacának vezető szállítója. A “Jövő Gyára” nevet viselő komáromi üzeme az európai piacra szállít mobiltelefonokat. Mindent egybevetve: a Nokia a távközlési ipar egyik legnagyobb külföldi beruházója hazánkban.