Lezárult az arcfestő-fotópályázat

0

Véget ért az Unilever Magyarország Kft által nyár végén meghirdetett „Szabadítsd fel magad!” című fotópályázat, melynek központi témája az arcfestés és az ezzel kifejezett érzelem volt. A pályázat október 31-ig várta amatőr és profi fotósok munkáit. A mintegy másfél ezer műből a közelmúltban szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, az összes résztvevő között pedig a kétszemélyes utazást sorsoltak ki.

Az első helyen Tamás László végzett, aki egy Sony DSC-R1 fényképezőgéppel lett gazdagabb. A második helyezett fotót Trungel Aranka készítette, míg a bronzérmes Czirókné Magosi Beáta fotója lett. Mindketten egy-egy Sony DSC-W100 típusú digitális fényképezőgépet nyertek. A közönség által legjobbnak tartott 50 fotóra mától lehet szavazni a www.coccolino.hu weboldalon.

Az alábbiakban a nyertes alkotásokat közöljük.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Szabadítsd fel magad!

Sikeresen lezárult az arcfestő-fotópályázat

Sikeresen zárult a Coccolino „Szabadítsd fel magad!” című arcfestő fotópályázata, amelyre ezres nagyságrendben érkeztek pályamunkák. A zsűri által legjobbnak tartott 50 képre a nagyközönség szavazhat mától a www.coccolino.hu weboldalon.

A Coccolino „Szabadítsd fel magad!” címmel fotópályázatot hirdetett amatőr és profi fotósok számára az elmúlt hónapokban. Felnőttek és gyerekek, vidámak és szomorkásak egyaránt jelentkeztek, bár azt el kell mondanunk, hogy többnyire a kicsiket festették ki a szüleik egy-egy tréfás fotó kedvéért. Sokan profi sminkesek segítségét is igénybe vették, de voltak olyanok is, akik az egész családról készítettek egy teljes sorozatot.

Úgy tűnik, hogy a Coccolino célkitűzésére – Szabadítsd fel magad! – tényleg érdemes odafigyelni. A pályázatra beküldött fotók is arról tanúskodtak, hogy még sok tennivalónk van a “vidám nemzetté” válás érdekében. Rengeteg érdekes hangulatot jelenítettek meg a színvonalas fotók, de a vidámság és felhőtlen öröm a vártnál kissé ritkábban került lencsevégre. Ezt támasztotta alá a Coccolino közelmúltban végzett kutatása is, amelyet Magyarországon kívül Európa nyolc országában végeztek el. Ebből kiderült, hogy sajnos az öreg kontinens népei közül mi perdülünk a legkevesebbet táncra, mi fakadunk a legkevesebbet dalra, viszont nevetés terén ott vagyunk a középmezőnyben. Bár a magyarok egyharmada úgy nyilatkozott, hogy gyakran érzi magát felszabadultnak, ez a szám szintén csak arra volt elég, hogy a hatodik helyre kerüljünk az európai ranglistán.

Az érvényes pályázatot beküldők között a Coccolino kisorsolt az OTP Travel jóvoltából egy kétszemélyes luxusutazást Mauritiusra. Az egzotikus ajándékot Skribek Fruzsina, hatéves óvodás nyerte, aki a szülei segítségével pályázott. Ezen kívül szakmai zsűri választotta ki a három legjobb fotót, amelyek mind témájukban, mind pedig kivitelezésükben kiemelkedtek a többi pályázat közül.

A zsűriben a pályázatot kiíró Coccolino képviselői mellett a támogatók, a Sony és az OTP Travel munkatársai és két fotóművész, Köő Adrienn és Baricz Katalin vett részt.

„A legjobb fotók nagyon színvonalasak és kreatívak voltak mind a témát, az arcfestést mind pedig a fotószakmai szempontokat tekintve. Azt meg kell jegyezni, hogy sajnos mi nem vagyunk elég felszabadult nemzet! Jó lenne még több mosolyt és az örömöt látni a képeken, és ez különösen igaz volt a felnőtteket szerepeltető alkotásokra. A felnőttek pályamunkáiról jellemzően inkább az elgondolkodtató arckifejezések köszöntek vissza, míg a felszabadult pillanatokat többnyire a gyerekek képei örökítették meg. Szerencsére a képek többségén gyerekek szerepeltek, akik kedves arcukkal, haragjukkal vagy elfogultságukkal mégis elbűvölő hangulatot teremtettek” – mondta Baricz Katalain fotóművész.

A nyertesek fődíjait és a kisorsolt álomutazást november 24-én adják át. Az első helyen Tamás László végzett, a második helyezett fotót Trungel Aranka készítette, míg a bronzérmes Czirókné Magosi Beáta fotója lett. Az első díj egy SONY R1 digitális fényképezőgép volt, míg a második és harmadik legjobb pályamunkát beküldő SONY W-100 digitális fényképezőgépet kapott. A szakmai zsűrin kívül a közönség is szavazhat november 20-tól a legjobb 50 fotóra a www.coccolino.hu oldalon, a közönségdíj nyertese is értékes Coccolino ajándékcsomagot kap!