Országos középiskolai fotókiállítás

0

A Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola által kiírt fotópályázaton minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő nappali tagozatos tanuló részt vehet.
A pályázatra fényérzékeny papírra készült fotókat várnak, melyek hosszanti oldala 24 cm.

Beküldési határidő:
2007. február 16.

Sajtóközlemény:

A Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola FOTÓKIÁLLÍTÁST rendez Pécsett, az iskola aulájában a beküldött és a zsűri által kiválasztott képek felhasználásával. A képek beérkezésének határideje: 2007. február 16.

Nyilvános képbírálat az iskolában: 2007. február 24. 10 órakor

A kiállítás ünnepélyes megnyitója és a díjak kiosztása: 2007. április 4. 11 órakor

A kiállítás 2007. május 2-ig tart nyitva mindennap 8 és 16 óra között

Helye: Pécs, Malomvölgyi út 1/B.

Részvételi feltételek:
A pályázaton részt vehet minden rendszeres középfokú oktatásban részesülő nappali tagozatos tanuló, személyenként legfeljebb nyolc darab (országos pályázaton még nem díjazott) fekete-fehér vagy színes, fényérzékeny fotópapírra készült fényképpel. A sorozatok minden tagja külön képnek számít. A képek hosszabbik oldala kizárólag 24cm lehet. A kiírástól eltérő méretű és nyersanyagú képek nem vesznek részt a pályázaton. A képeket az egységes elbírálás és bemutatás érdekében kasírozatlanul kell beküldeni.

Témák szerinti kategóriákat nem határozunk meg.

A képekhez nevezési lapot kell mellékelni, melyen fel kell tüntetni a szerző nevét, lakcímét, a kép címét és sorszámát (1-től kezdődően), külön jelezve a sorozatot, az iskola nevét és címét, valamint, hogy a szerző részesül-e szakirányú fotóoktatásban. Ezen adatok valódiságát a nevezési lapon az iskolának igazolnia kell. (bélyegző, aláírás)

A nevezési lap letölthető a „http:/www.simonyi.sulinet.hu/foto/” honlapról, vagy szükség esetén a rendezőktől igényelhető.

A nevezési lap hiánya kizárja a képeket az értékelésből.

A képek és a nevezési lap mellett felbélyegzett és megcímzett válaszborítékokat is kérünk küldeni. 1db A6 méretűt a pályázati szereplésről történő értesítés céljából, és – amennyiben a zsűrizés, illetve a kiállításon való bemutatás után a képeket a szerző visszakéri – 1db A4 méretűt a képek visszaküldése miatt.

A kiállításon díjat nyert képek a rendező tulajdonába, az Országos Középiskolai Fotókiállítás archívumába kerülnek, ezeket nem szolgáltatjuk vissza a szerzőnek.

A képek hátoldalán csak a cím és a sorszám szerepeljen, a nevezési lappal egyezően.

A sérülést kizáró gondossággal csomagolt képeket a következő címre kérjük küldeni: Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola „Fotópályázat”, (Böröcz István), 7601 Pécs, Pf. 269.

A helyben lakók személyesen is beadhatják képeiket a Pécs, Malomvölgyi u. 1/B alá.

Az iskolai közösségek és szakkörök lehetőleg együtt küldjék be képeiket. A beküldött anyagot a legnagyobb gondossággal kezeljük, de az esetleges sérülésekért, hiányért nem tudunk felelősséget vállalni.

A beküldött képeket a szerző kérésére, az előzően leírt módon küldjük vissza a kiállítás zárása után.

A kiállításon részt nem vett képek a megnyitó után személyesen is elvihetők.

Minden kiállító díjtalanul megkapja a kiállítás katalógusát.

A díjak az ünnepélyes megnyitón csak személyesen vehetők át, ezt követően azokat még 30 napig megőrizzük és megjelenés esetén átadjuk. Ezen időtartamon túl a rendező intézmény tulajdonát képezik.

Sajtóközlés és a kiállítás propagandája céljából a képek szabadon és szerzői jog nélkül felhasználhatók.

A beküldött képeket országosan elismert fotóművészekből és szakemberekből álló zsűri értékeli és díjazza a támogatók által felajánlott díjakkal.

Külön kategóriában történik a szakirányú fotóoktatásban részesülő tanulók képeinek elbírálása.

Az összesítésben legjobb eredményt elért iskola külön jutalomban részesül.