Adobe Production Studio, Macintoshra

0

Az Adobe videó és audió utómunkákhoz használható alkalmazáskészlete a Production Studio Macintosh és Windows operációs rendszereken is futatható lesz a következő verzió megjelenésekor. A szoftver eddig csak Windows platformra volt elérhető, de 2007 közepére várható megjelenésétől a Mac használók is birtokba vehetik.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Mac és Windows alatt is elérhető lesz az Adobe Production Studio

Platformfüggetlenné válik a teljes Adobe videó utómunka csomag

San Jose, 2007. január 8. – Az Adobe Systems bejelentette, hogy Macintosh és Windows® platformon is elérhető lesz a Creative Suite család részét is képező integrált videó és audió utómunka eszközkészlet, az Adobe® Production Studio következő verziója. Az Adobe After Effects®, az Adobe Photoshop® és az Adobe Illustrator® programot jelenleg Macen használó filmes, videós és webes szakemberek is hamarosan kihasználhatják az Adobe Premiere® Pro, az Adobe Encore® DVD és az Adobe Soundbooth™ teljesen új Macintosh kiadásának képességeit. A szoftver a január 9. és 12. között a Macworld 2007 konferencián belül mutatkozik be először a közönségnek. Az Adobe Production Studio következő kiadása várhatóan 2007. közepén kerül forgalomba.

„Ügyfeleink azt kérték, hogy Macintosh és Windows platformon is elérhető legyen az Adobe Production Studio minden eleme” – mondja John Loiacono, az Adobe kreatív megoldások üzletágának első alelnöke. „Ennek eleget tettünk, és úgy gondoljuk, hogy az erőteljes Adobe Photoshop, Adobe Premiere Pro és Adobe After Effects kiadásokkal támogatott új, innovatív, platformfüggetlen videócsomag jelentősen megmozgatja majd a szakmát.”

Az Adobe Production Studio egy olyan hatékony utómunka-folyamatot teremt, amelyben a kreatív szakemberek az összes utómunka feladat között könnyedén váltogathatnak úgy, hogy közben végig kreatív elképzeléseikre koncentrálnak. A termékben az Adobe díjnyertes alkalmazásai párosulnak, így például kompozitáláshoz, effektezéshez és animációhoz az Adobe After Effects, nem lineáris szerkesztéshez az Adobe Premiere Pro, DVD műsorkészítéshez az Adobe Encore DVD, aztán az Adobe Photoshop, az Adobe Illustrator, illetve az Adobe Dynamic Link által kínált munkafolyamat javítások. A Dynamic Link feleslegessé teszi a renderelést, amikor az Adobe After Effects programból az Adobe Premiere Pro és az Adobe Encore DVD valós idejű HD, SD és DV szerkesztő környezetébe kell animált grafikát és vizuális effekteket átvinni.

Az Adobe Soundbooth azzal a céllal készült, hogy a kreatív szakemberek kiváló minőségű audiót állíthassanak elő. Az Adobe Soundbooth webes és videó műsor készítéshez a hang és a zene gyors rögzítésének, szerkesztésének és testre szabásának lehetőségét kínálja, ezért gyorsan és hatékonyan lehet vele makulátlan hangsávokat előállítani. Az Adobe Soundbooth az Adobe Audition programot fogja váltani az Adobe Production Studio következő verziójában. Az audió szakemberek számára az Adobe Audition fejlesztése Windows alatt önálló termékként folyik tovább.

Az Adobe videó technológiái — így interaktív média alkalmazások folyamatos szórásához az Adobe Production Studio, a Flash Media Server, illetve az interneten keresztül egyszerű videólejátszáshoz a Flash Video — nagy mértékben befolyásolják a műsorszóró és videótartalom terjesztési módját. Az Adobe Emmy-díjas Flash Video szoftverének köszönhetően ma már online közvetítenek olyan televíziós műsorokat, mint a Lost – Eltűntek, a Született feleségek, a Grace klinika és a Péntek esti fények, miközben ez a technológia szolgálja ki a YouTube, a MySpace és más közösségi hálózatépítő honlapok videó lehetőségeit is.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az Adobe Production Studio következő Macintosh és Windows verziója várhatóan 2007. közepén fog megjelenni. Az Adobe Production Studio, illetve az Adobe Premiere Pro, az Adobe Encore DVD és az Adobe Soundbooth Intel alapú Macintosh számítógépeken lesz elérhető; az Adobe After Effects, az Adobe Photoshop és az Adobe Illustrator következő kiadását Macintoshra univerzális binárisként fogják kínálni. Az Adobe Production Studio és minden eleme továbbra is elérhető lesz Windows platformon.