Olympus mju 760 Digital

0

Némi vérfrissítést kapott az Olympus mju 740 és 750 nevével fémjelzet ultrakompakt digitális fényképezőgép vonal, mégpedig a mju 760 Digital személyében. A por-, és esőálló, szép fémvázba burkolt fényképezőgép ezúttal is 7,1 megapixeles maximális felbontásra képes. Az objektív 3x optikai zoomátfogást biztosít (37-111 mm ekvivalens). Az élességállítás normál üzemmódban 60 cm és végtelen között, makró módban pedig 20 cm és végtelen között lehetséges. Átkapcsolhatunk szuper makró módba is, melynél 8 cm a közelpont.

Nem maradt ki a készülékből a Dual képtabilizációs technológia sem. Ez a gyroszenzoros érzékelésen alapuló CCD-elmozdítás és egy digitális képstabilizátor ötvözete, melyek együttesen veszik fel a harcot a gyengébb fényviszonyok között gyakori bemozdulásveszéllyel. A sötétben való fényképezést a Bright Capture technológia is segíti, amely egyenletesebb vakus megvilágítást biztosít a kép háttere számára is.

Az érzékenység ISO80 és 1600 között manuálisan is állítható, de a gép főbb expozíciós beállításaihoz hasonlóan bízhatjuk az automatikára is. Az előd 23 témaprogramja helyett ezúttal 26 darabot kapunk, köztük többféle vízalatti üzemmódot is. Bár a gép víz alá nem vihető, vásárolhatunk hozzá külön búvártokot, mely 40 méter mélységig biztosít védelmet. A képfeldolgozásért és a sebességért az Olympus TruePic TURBO processzora felel.

A hátsó LCD kijelző – mely a képek és videók visszajátszása mellett keresőként is funkcionál – 2,5” képátlójú. A HyperCrystal technológiának köszönhetően 160 fokos szögben is jól látható és a hagyományos, 100:1 kontrasztarányú kijelzőkkel ellentétben itt 250:1 értéket kapunk. Felbontása az elődökhöz 215 000 képpontjához képest 230 000-re nőtt. Az LCD háttérvilágítása külön növelhető a digitális fényképezőgép Backlight Boost gombjának segítségével.

A mju 760 lítium-ion akkumulátorról üzemeltethető, melyből a LI-42B típusjelű jár a géphez a hozzá való töltővel együtt. Az Olympus ultrakompakt bevezető ára, februári megjelenésekor kb. 280 dollár lesz.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Kimagasló teljesítmény, elegáns külső

Az Olympus µ 760

Hamburg, 2007. január 25. – Készüljön fel valami különlegesre. A három feltűnő színben megjelenő, fényes, időjárásálló* Olympus µ 760 lehetővé teszi az önkifejezést. A fém vázba zárt fényképezőgép 7,1 megapixeles felbontása gondoskodik a részletek megörökítéséről, míg a kettős képstabilizáló rendszer védelmet nyújt az életlenség ellen, így a fotók a lehető legélesebbek és legtisztábbak. Köszöntse az elegancia és a szilárdság tökéletes kombinációját. Zárja élményeit Olympus µ 760 fényképezőgépbe.

A 3x-os zoom µ 760 maga a megtestesült tökéletesség. A rendkívül népszerű µ sorozat új, elegáns tagja 7,1 megapixeles felbontással büszkélkedhet, míg a kettős képstabilizáció extra éles képeket garantál – rázós körülmények között is. Az időjárásálló* fémvázas készülék világos ezüst, sötétkék és rubinvörös színekben kapható.

A BrightCapture technológia mindenki számára elérhető közelségbe hozza a felvételkészítést gyenge fényviszonyok mellett is. Lásson többet vaku nélkül is, és örökítse meg az olyan hangulatos pillanatok eredetiségét, mint egy gyertyafényes vacsora. Mindemellett az extra világos, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzőn azonnal, egyszerűen visszanézhetők a képek. A 23 expozíció-vezérlési program, mint például a Vízpart és Hó vagy Sport üzemmód minden helyzetben kéznél van. A felhasználóbarát, 25 nyelven elérhető menünek köszönhetően bárki élvezheti ennek a csodálatos és nagyteljesítményű fényképezőgépnek a használatát. A belső memória bármikor egyszerűen tovább bővíthető – xD-Picture Card memóriakártya használatával.

Az elegáns és okos µ 760 élménnyé teszi a fotózást. A fém vázba zárt, figyelemfelkeltő modell 2007. márciusától jelenik meg az üzletekben.

Az Olympus µ 760 fő jellemzői:

  • 7,1 megapixel
  • Vékony vonalvezetésű, időjárásálló* fém váz
  • Három színben kapható: világos ezüst, sötétkék, rubinvörös
  • 3x-os optikai zoom (37-111 mm-nek felel meg) 1:3.4-5.7
  • Kettős képstabilizáló
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű LCD kijelző (230 000 pixel)
  • BrightCapture technológia
  • 23 expozíció-vezérlési program
  • Útmutató funkció
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 25 nyelven (többek között magyar nyelven) elérhető menü
  • Olympus Master szoftver, LI-42B akkumulátor
  • Opcionális PT-036 búvártok

* Az IEC 529 IPX4 szabványának megfelelően időjárásálló