Olympus mju 770SW Digital

0

Még tovább javította gyártója a mju 725SW digitális fényképezőgép víz-, és nyomásállóságát. A 770SW néven hamarosan megjelenő modell, az eddigi 5 méter helyett 10 méterig vízálló, és ellenáll akár egy 100 kilós tárgy nyomásának is. A vízálló kivitelt az újonnan beépített nyomásmérő és az objektív vízlepergető bevonata egészíti ki. A víz nyomását érzékelő manométer segítségével könnyen meghatározhatjuk milyen mélységig használható biztonsággal a készülék. A 770SW-t akár 1,5 méterről is leejthetjük, anélkül, hogy épségéért kéne aggódnunk. Mindennapi „extrém” igénybevételhez igazították tehát a gépet, mint például egy intenzív vízparti nyaralás. Aki jobb vízállóságot szeretne, külön is vásárolhat búvártokot (PT-035) a készülékhez.

Az új digitális fényképezőgép modell, elődjéhez hasonlóan 1/2,33”-os CCD képérzékelőt kapott, mely 7,1 megapixeles effektív felbontást biztosít. Az objektív 3x optikai zoomátfogású (38-114 mm ekvivalens). Normal élességállításnál 0,5 méter és végtelen között, szuper makró módban 7-50 cm között használható az autofókusz. Az mju 770SW egyik újdonsága a főként közeli felvételeknél hasznos LED-es megvilágítás. A beépített LED autofókusz segédfényként is üzemel.

A többnyire automata módokat 25 témaprogram egészíti ki, köztük 4-féle vízalatti beállítás. A gyenge fényben való fotózást a Bright Capture technológia segíti, amely vakus felvételeinknél, jobban megvilágított hátteret ad.

A hátsó LCD mérete marad az elődben megszokott 2,5”, felbontása azonban a duplájára 230 000 pixelre nőtt. A HyperCrystal LCD 160 fokos láthatósági szöget és a hagyományos kijelzőktől jobb (250 :1) kontrasztot kínál. A készülék alaptartozéka egy lítium-ion akkumulátor és a hozzá való töltő. Az Olympus mju 770 SW digitális fényképezőgép kb. 400 dolláros áron kerül majd forgalomba.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Olympus µ 770 SW még többet bír

Hamburg, 2007. január 25. – Eljött egy olyan fényképezőgép ideje, amely készen áll az élet kihívásaira. Az Olympus µ 770 SW a világ első olyan kompakt fényképezőgépe, amely 10 méteres mélységig vízálló, 1,5 méterig ütésálló* és -10 Celsius fokig fagyálló. Mi több, ez a kőkemény csoda 100 kg terhelésig törésálló is! Az elegáns, fém vázba zárt fényképezőgép három figyelemfelkeltő színben kapható: sötétkék, titán és mokka. Tegye próbára az extrém fotózás határait a µ család új tagjával – őrizze meg emlékeit extrém helyzetekben is, az Olympus µ 770 SW fényképezőgéppel.

Olyan fényképezőgépet keres, ami elég ellenálló, hogy szembeszálljon az élet kihívásaival? A µ 770 SW akár szörfözés közben, akár egy gyerekzsúr váratlan eseményei esetén is tud vigyázni magára. A szuper tartós fém vázba burkolt 7,1 megapixeles felbontásával és a világos, 3x-os optikai zoommal ez a modell, a sokoldalúság új bizonyítéka.

A µ 770 SW kiváló minőségű fotózást tesz lehetővé gyenge fényviszonyok mellett is. Az integrált BrightCapture technológiának köszönhetően a hangulatos esti felvételek végre láthatóvá válnak – a 6,4 cm átmérőjű HyperCrystal LCD kijelzőn megjelenített előnézeti kép akár négyszer világosabb lehet. A 25 expozíció-vezérlési program közül szinte bármilyen körülmények között kiválasztható a megfelelő beállítás. Mi több, az egyérintéses segédfény láthatóbbá teszi a témát sötétben, vagy a víz alatt. A még extrémebb szórakozáshoz 40 méteres mélységig vízálló PT-035 búvártok is kapható a fényképezőgéphez.

Készüljön fel az Olympus µ 770 SW készülék érkezésére: A jelenleg kapható legtöbbet bíró, víz-, ütés-*, fagy- és törésálló kompakt fényképezőgépre. Ez a robusztus modell 2007. márciusában kerül az üzletek polcaira.

Az Olympus µ 770 SW fő jellemzői:

  • 10 méterig vízálló
  • Ütésálló* (1,5 méterig)
  • 100 kg-ig törésálló
  • -10°C-ig fagyálló
  • 7,1 megapixel
  • Fém váz három színben: sötétkék, titán és mokka
  • BrightCapture technológia a jobb felvételekért gyenge fényviszonyok mellett – víz alatti üzemmódokban is
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű, 230 000 pixeles HyperCrystal LCD kijelző
  • 3x-os optikai zoom 38-114 mm (35 mm-es fényképezőgépre vonatkoztatva) 1:3.5-5.0
  • Egyérintéses segédfény
  • Víznyomás kijelzés az LCD kijelzőn
  • 25 expozíció-vezérlési program, köztük 4 víz alatti üzemmód
  • Hanggal rögzíthető filmfelvétel
  • Belső memória plusz xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • 25 nyelven (többek között magyar nyelven) elérhető menü
  • Olympus Master szoftver és LI-42B akkumulátor és töltő
  • PT-035 búvártok (40 méterig vízálló) kapható hozzá

*A MIL szabványnak megfelelően