Olympus FE-210, FE-230 és FE-250

0

Három új modellel bővíti belépő szintű kompakt digitális fényképezőgép szériáját az Olympus, melyek elsősorban könnyű használatuk és elérhető áruk miatt lehetnek népszerűek a fotózás iránt érdeklődő kezdők körében.

Olympus FE-210

Az idei abszolút belépő szintet az FE-210 képviseli a cégnél, amely ennek ellenére elég nagy, 7,1 megapixeles képérzékelőt kapott. Az objektív zoomátfogása 3x-os, a bemozdulás ellen pedig Digitális képstabilizátorral védekezik a gép. Érzékenységét maximum ISO 400-ig állíthatjuk, de ezen felül az expozíciós beállítások nagy része automatikus. Aki a szituációnak megfelelő automata módok között kíván válogatni, annak 16 témaprogram áll rendelkezésére. Az elkészült fotók és videók a hátsó, 2,5” LCD kijelzőn tekinthetők meg. A készülék külhoni nyitóára várhatóan 150 dollár körül alakul.

Olympus FE-210

Olympus FE-210

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Olympus FE-210

Hamburg, 2007. január 25. – A teljesítmény és egyszerű kezelhetőség kéz a kézben járnak a vékony vonalvezetésű és finoman lekerekített, Olympus FE-210 fényképezőgép-modellben. A 7,1 megapixel felbontásnak, és 3x-os átfogású zoom objektívnek köszönhetően ez a fényképezőgép kiváló teljesítményt nyújt, és a képeket a nagyméretű, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzőn jeleníthetjük meg. A képminőség kiváló, így tökéletes minőségben örökíthetőek meg az értékes emlékek, később nagy méretben ki is nyomtathatóak.

7,1 megapixeles felbontóképességével az FE-210 képalkotó teljesítménye egyedülálló. Legyen szó a képek megjelenítéséről, képeslap méretű, vagy poszter méretű nyomtatásáról, a fotók mindig lenyűgözők. A 3x-os zoom objektív azt a rugalmasságot garantálja, amit a távoli fotózás megkíván a kiváló képek készítéséhez. Az eredmény a nagyméretű, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzőn visszanézhető, és másokkal is megosztható.

Az „egy gomb, egy funkció” működési elvnek, és a 25 nyelven (többek között magyar nyelven) elérhető menünek köszönhetően az FE-210 kicsomagolás után azonnal használatba vehető. A 15 expozíció-vezérlési program optimális, előre meghatározott beállításai megfelelnek a leggyakoribb feltételeknek, ilyen lehet például a Beltéri felvétel, Tűzijáték és Önarckép. A hasznos filmfelvétel funkció lehetővé teszi mozgófelvételek készítését is.

A memóriaigények kiszolgálására a fényképezőgép a belső memóriáján kívül xD-Picture Card memóriakártya nyílása is rendelkezésre áll. A képek egyszerű számítógépes szerkesztését és archiválását az Olympus Master szoftver segíti, amely a fényképezőgép tartozéka. A szoftver Interneten keresztül magyar nyelvvel frissíthető.

Az FE-210 2007. februárjában kerül az üzletek polcaira.

Az Olympus FE-210 fő jellemzői:

  • 7,1 megapixel felbontás
  • „Egy gomb, egy funkció” működési elv
  • 3x-os optikai zoom (35 mm-es megfelelője 38-114 mm), 1:3.1-5.9
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű LCD
  • 15 expozíció-vezérlési program (Beltéri, Tűzijáték, Önarckép)
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Filmfelvétel a memóriakártya kapacitásáig
  • 2 darab AA elem
  • Olympus Master szoftver
  • Többnyelvű menü (25 nyelv, többek között magyar)

Függelék

“Egy gomb, egy funkció” működési elv

A fényképezőgép kezelését gyerekjátékká teszi. Valamennyi, alapvető fontosságú funkció, mint például a felvétel, lejátszás és megjelenítés az LCD kijelzőn, vagy a törlés, egyetlen gombnyomással egyszerűen elvégezhető.

Olympus FE-230

Bár az FE-210 digitális fényképezőgép sem mondható nagynak, az FE-230 még társánál is jóval vékonyabb vázat kapott, amely nem éri el a 17mm-es vastagságot. Az ultrakompakt, fémvázas kivitel mellé 7,1 megapixeles felbontás és 3x optikai zoom társul. A max. ISO1250-ig állítható érzékenység jó szolgálatot tehet a gyengébb fényviszonyok közöttígy érve el rövidebb záridőket. Ezt a modellt már az Olympus Bright Capture technológiájával is felszerelték, így vakus felvételeink egyenletesebb megvilágítást kaphatnak. Az automata beállítások körét 19 témaprogram egészíti ki. A fényképezőgép kijelzője 2,5” képátlójú. Nyitóára kb. 200 dollár lesz.

Olympus FE-230

Olympus FE-230

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A figyelemfelkeltő Olympus FE-230

Hamburg, 2007. január 25. – Az Olympus FE-230 fényképezőgép-modellt, az elegancia és az egyszerű kezelhetőség jellemzi. A mindössze 16,5 mm vastag, praktikus, rozsdamentes acél váz nagyon jól mutat. Egyszerű kezelhetőségének köszönhetően pillanatok alatt készíthetőek fotók, míg a 7,1 megapixel felbontás kiváló képminőséget garantál. A nagyméretű, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelző gondoskodik a képek pontos megkomponálhatóságáról, és kellemessé teszi a képek megjelenítését is.

Az FE-230 mindössze 16,5 mm vastag, rozsdamentes acél váza különleges megjelenést biztosít. Képminősége, a TruePic TURBO processzornak és a 7,1 megapixeles felbontásnak köszönhetően páratlan. Mindemellett a 3x-os zoom objektív rugalmassá teszi a felvételkészítést, míg a nagyméretű, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzőn egyszerűen komponálhatóak és jeleníthetőek meg a felvételek.

Kezelése, az „egy gomb, egy funkció” működési elvnek köszönhetően intuitív. Az üzemmód tárcsával a felhasználó egyszerűen válthat a nyolc különböző expozíció-vezérlési üzemmód között, amelyek között található magas, ISO 1250 érzékenységű, Szuper Makró, és hanggal rögzíthető filmfelvétel üzemmód is. A pillanatfotósok számára ideális, 18 előre beállított program mindig kéznél van. Ezek között találhatóak speciális víz alatti üzemmódok is, amelyek opcionálisan beszerezhető, 40 méteres mélységig vízálló védelmet biztosító, búvártokkal használhatóak. Ennek köszönhetően a felvételkészítés a vízfelszín alatt is folytatódhat. A fényképezőgép a 25 nyelvű (többek között magyar) menünek köszönhetően valamennyi európai felhasználó számára könnyen kezelhető.

A belső memória mellett a fényképezőgép xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik, elegendő tárhelyet biztosítva a hosszantartó felvételkészítéshez. Mindemellett a fényképezőgéphez mellékelt Olympus Master szoftver jelentősen leegyszerűsíti a képek számítógépes szerkesztését és archiválását. A szoftver magyar verziója Interneten keresztül letölthető.

A vékony FE-230 fényképezőgép 2007. februárjától lesz elérhető.

Az Olympus FE-230 fő jellemzői:

  • 7.1 megapixel rozsdamentes fém vázban
  • Mindössze 16,5 mm vastag (35 mm-es megfelelője 38-114 mm), 1:3.1-5.9
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű LCD kijelző
  • Szuper Makró felvétel 5 cm-ről
  • „Egy gomb, egy funkció” működési elv
  • 18 expozíció-vezérlési program (köztük Víz alatti nagylátószögű felvétel és Makró)
  • Magas ISO érzékenység (ISO 1250)
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Hanggal rögzíthető filmfelvétel a memóriakártya kapacitásáig
  • TruePic TURBO processzor
  • Olympus Master szoftver és LI-42B lítium-ion akkumulátor
  • Többnyelvű menü (25 nyelven, többek között magyarul érhető el)
  • Opcionálisan beszerezhető PT-038 búvártok (40 méterig vízálló)

Olympus FE-250

A trió legkomolyabb tagja a 300 dolláros bevezető áron forgalomba kerülő FE-250, amelyet már 8 megapixeles felbontású képérzékelővel szerelnek. Optikai zoomátfogása 3x-os, amit jól kiegészít az olcsóbb digitális képstabilizáció. LCD kijelzőjének mérete pedig 2,5”, és külön optikai kereső híján ez szolgál a képek komponálására is. Az érzékenység ISO3200-ig állítható, ezért a gyártó esti/éjszakai fotózáshoz is ajánlja a gépet, ezen felül Bright Capture módban a gép akár ISO 6400, vagy ISO10 000-es értéket is állíthat. A fényképezőgép 17 témamódot kínál az automata fotózás kedvelőinek, de a zsebgépeket szerető sportrajongók is tehetnek egy próbát vele, hiszem másodpercenként 12 fotót készít sorozatban. Igaz, hogy ebben az esetben a max. felbontás 3 megapixel. Az FE-250 típusjelű digitális fényképezőgépet 2 cm vastag, fémházba „csomagolva” kínálja az Olympus.

Olympus FE-250

Olympus FE-250

SAJTÓKÖZLEMÉNY

8,0 megapixeles Olympus FE-250

Hamburg, 2007. január 25. – Az Olympus FE-250 elképesztő, 8,0 megapixeles felbontásával vezeti be a nagy felbontást az alapkategóriás fényképezőgépek világába. az FE-250 nagy, 6,4 cm átmérőjű LCD kijelzője fokozza a megjelenítés és megkomponálás kényelmét. Lehetőség nyílik kiváló fotók készítésére, gyenge fényviszonyok mellett is. Az FE-250 az első alapkategóriás fényképezőgép, amely rendelkezik a BrighCapture Technológiával. Az FE sorozat többi tagjához hasonlóan, használata hihetetlenül egyszerű.

A 8,0 megapixeles FE-250 kristálytiszta felvételeket készít, teljesítményének köszönhetően alkalmas nagyfelbontású, nagyméretű képek nyomtatására. Mindemellett a 3x-os zoom objektív lehetővé teszi a témák közelítését. Nagyméretű, 6,4 cm LCD átmérőjű, 230 000 pixeles kijelzője ellenére az elegáns, fém vázba zárt fényképezőgép elég kicsi ahhoz, hogy bárhová magunkkal vihessük.

Az „egy gomb, egy funkció” működési elvnek, és 25 nyelven elérhető menünek köszönhetően az FE-250 nagyon egyszerűen kezelhető. 15 expozíció-vezérlési program garantálja, hogy jó képeket készítsünk különböző körülmények között. A fényképezőgép további nyolc üzemmódja közül egyszerűen választhatunk az üzemmód tárcsa segítségével. Ezek között található például hanggal rögzíthető filmfelvétel, BrightCapture technológiát alkalmazó képstabilizáló, ami az életlenség elkerülése érdekében ISO 10 000*-re növeli az érzékenységet. Az olyan beállítások kiválasztásával, mint a Gyertyafény vagy Beltéri felvétel, élethűen örökíthető meg az éjszaka különleges hangulata – mivel jelentősen csökken a vaku használatának szükségessége.

A belső memória mellett a fényképezőgép xD-Picture Card memóriakártya nyílással is rendelkezik. A csomagot az Olympus Master szoftver teszi teljessé, ami egyszerű és szórakoztató számítógépes szerkesztést, archiválást és megjelenítést tesz lehetővé. A szoftver magyar nyelvű változata az Internetről letölthető.

Az Olympus FE-250 2007. februárjában kerül kereskedelmi forgalomba.

Az Olympus FE-250 fő jellemzői:

  • 8,0 megapixel elegáns fém vázban
  • 3x-os optikai zoom 35 mm-es megfelelője 35-105 mm), 1:2.8-4.7
  • 6,4 cm/2,5” átmérőjű LCD kijelző (230,000 pixel)
  • BrightCapture technológia
  • Magas ISO beállítási mód (ISO 3200 8,0 megapixeles felbontásban)
  • ISO 6400 és 10000 3 MP módban
  • „Egy gomb, egy funkció” működési elv
  • Szuper Makró felvétel 10 cm-ről
  • TruePic TURBO processzor
  • 15 expozíció-vezérlési program (köztük Gyertyafény, Beltéri felvétel és Sport)
  • Belső memória és xD-Picture Card memóriakártya nyílás
  • Hanggal rögzíthető filmfelvétel a memóriakártya kapacitásáig
  • Olympus Master szoftver és LI-42B lítium-ion akkumulátor
  • Többnyelvű menü (25 nyelven, többek között magyar nyelven érhető el)

*3,0 megapixeles felbontásban