AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED

0

Kisméretű teleobjektívvel jelentkezik a közeljövőben a Nikon, amit kizárólag DX formátumú érzékelővel ellátott DSLR gépeihez ajánl. Az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED. A DX rendszereken kb. 80-300mm-es kisfilmes látószöget ad. Legfőbb érdekessége a rázkódáscsökkentő optikai stabilizátor (VR), valamint a képminőséget javító ED lencsetag. A gyorsabb és hallkabb élességállításért a Nikon saját fejlesztésű Silent Wave (SWM) fókuszmotorja felel.

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED
Gyújtótávolság 55-200 mm
Legszűkebb blende F22-32
Felépítés 15 lencsetag 11 csoportban (ED lencsetaggal)
Fókusz rendszer AF (SWM), MF
Közelpont 110 cm
Szűrőmenet 52 mm
Méretek (átmérő × hossz) 73 mm × 99,5mm
Tömeg 335 gramm
Gyári kiegészítő elsõ-hátsó objektívsapka, puhatok, HB 37 napellenzõ

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objektív

Kisméretű teleobjektív rázkódáscsökkentő (VR) rendszerrel a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépei számára

TOKIÓ – A Nikon Corporation örömmel jelenti be az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objektívet. A kisméretű, könnyű 3,6-szeres zoom objektív egy sor modern technológiai megoldással büszkélkedik; megtalálható benne a rázkódáscsökkentő (VR) rendszer és a Nikon ED-üveglencséje csakúgy, mint a Silent Wave Motor (SWM). Az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objektív kifejezetten a D80, a D40, illetve a közeljövőben bemutatandó D40x fényképezőgépekhez készült. Kiemelkedő teljesítményt kínál rendkívül kedvező áron.

A kisméretű teleobjektív igen széles, 55–200 mm-es zoomtartománnyal rendelkezik (a képszög 35 mm-es formátumban kifejezve 82,5–300 mm-es objektívnek felel meg), és az élethű arcképektől a sportesemények megörökítéséig, valamint a természetfotózásig bármilyen típusú fénykép elkészítésére alkalmas.

A Nikon rázkódáscsökkentő rendszer (VR) jóvoltából a kézben tartott géppel hosszabb záridő használatával is élesebb képek készíthetők. Az objektív segítségével a felhasználók körülbelül 3 lépésközzel hosszabb záridővel* fényképezhetnek, mint egyébként. A rázkódáscsökkentő (VR) rendszer minimálisra csökkenti a keresőben látható kép rázkódását, megkönnyítve a zárkioldás időzítését és a kép megkomponálását.

Az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED olyan elismert Nikon funkciókat és technológiákat vonultat fel, mint a Silent Wave Motor, amely pontos és csendes automatikus élességállítást nyújt, valamint tartalmaz egy ED-üveg lencsetagot is, amely nagyobb felbontást és jobb kontrasztot biztosít.

Az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED az egyetlen belépő szintű, VR technológiával rendelkező objektív, amely nagyon kedvező áron érhető el.

*A Nikon mérései szerint

Piaci bevezetés:

A Nikon Corporation világszerte 2007 márciusától (a dátum még nincs pontosan meghatározva) kezdi meg az AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objektív forgalmazását.

Megjegyzés: Az objektívet kifejezetten a Nikon DX-formátumú digitális tükörreflexes fényképezőgépeivel való használathoz tervezték; 35 mm-es [135] és IX240-formátumú filmes fényképezőgépekkel nem használható. A műszaki adatok, a formatervezés, a termék neve, a mellékelt tartozékok és a forgalomba hozatal időpontja országok vagy régiók szerint különbözhetnek.

AF-S DX VR Zoom-Nikkor 55-200 mm f/4-5.6G IF-ED objektív

Főbb jellemzők

  • Kisméretű, rázkódáscsökkentő rendszerrel (VR) és SWM motorral rendelkező teleobjektív kedvező áron
  • A rázkódáscsökkentő (VR) rendszer lehetővé teszi 3 lépésközzel hosszabb záridő alkalmazását, ezáltal rugalmasabb szabadkézi fényképezést biztosít
  • A széles 55–200 mm 3,6x-es zoomtartománynak köszönhetően (a képszög 35 mm-es formátumban kifejezve 82,5–300 mm-es objektívnek felel meg) kiváló minőségű képek készíthetők
  • Az ED-üveglencse minimálisra csökkenti a kromatikus eltérést, így tökéletesebb kontraszt és nagyobb felbontás érhető el
  • A kisméretű SWM (Silent Wave Motor) halk automatikus élességállítást biztosít
  • Optikai teljesítménye révén tökéletesen illeszkedik a Nikon digitális tükörreflexes fényképezőgépeihez