3D Bővítmény az új Photoshophoz

0

Az Adobe Systems és a Google közös plugin forgalmazását jelentette be, mellyel a Photoshop CS3 felhasználók közvetlenül lekérdezhetik és letölthetik a Google 3D Warehouse ingyenes 3D tartalmát. A 3D Warehouse szolgáltatás jelenleg is több ezer három dimenziós modellt tárol COLLADA formátumban, melyek ezentúl az új Photoshoppal is szerkeszthetők lesznek.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megjelent a Photoshophoz a Google 3D Warehouse bővítmény

A Photoshop CS3 Extended szoftveres kiegészítése közvetlen hozzáférést biztosít a Google ingyenes 3D tartalmához

San Jose 2007. május 31. – Az Adobe Systems és a Google ma bejelentette a Photoshop Extended Google 3D Warehouse bővítményét, amelynek segítségével az Adobe Photoshop CS3 Extended felhasználók még jobban kihasználhatják 3D tartalmak szerkesztéséhez a szoftver hatékony kompozitáló, festő és képszerkesztő eszközkészletét. A bővítmény lehetőséget ad majd a felhasználóknak, hogy a Photoshop CS3 Extendedből közvetlenül a Google 3D Warehouse ingyenes 3D tartalmát lekérdezzék és letöltsék, és ezt a Photoshop CS3 Extended új 3D eszközeivel variálják és hasznosítsák.

A Photoshop Extended Google 3D Warehouse bővítménye ingyenesen letölthető az Adobe Labs honlapjáról az alábbi címen: http://labs.adobe.com.

„A Photoshop Extended Google 3D Warehouse bővítménnyel a Photoshop CS3 Extended felhasználók részesei lehetnek a 3D Warehouse közösségnek, így több ezer 3D modell és tartalom keresése, tárolása és megosztása válik számukra lehetővé” – mondja Mark Limber, a Google termékmenedzsere. „A Photoshop CS3 Extendeddel párosuló Google 3D Warehouse gyűjtemény lehetővé teszi, hogy a kreatív szakemberek, építészek, gyártók és mások megtalálják mindazt, amire virtuális világaik és vázlatterveik életrekeltéséhez szükségük van.”

A Google 3D Warehouse egy ingyenes Google szolgáltatás, amely bárki számára lehetővé teszi 3D modellek és tartalmak keresését és letöltését egy szabványos webböngészőből és ezzel a bővítménnyel mostmár a Photoshop CS3 Extendedből is. A felhasználók a Google SketchUp szoftverből a 3D Warehouse-ba feltöltve saját modelljeiket is beküldhetik, hogy azokat a közösséggel megosszák. A modellek között van minden, ami a 3D világhoz szükséges, így például: épületek, házak, hidak, emlékművek, szobrok, autók, emberek, háziállatok, stb.

Letöltés után a Photoshop Extended Google 3D Warehouse bővítménye egy párbeszédablakot nyit meg, amely az interneten keresztül közvetlenül a Google 3D Warehouse-hoz csatlakozik. A felhasználók a 3D Warehouse-ban tartalmak között böngészhetnek és kereshetnek, a kiválasztottakat pedig letölthetik és elmenthetik a merevlemezükre. A letöltött modellek COLLADA formátumban kerülnek elmentésre. Az ipari szabvány 3D formátumok, köztük a COLLADA támogatásával a Photoshop CS3 Extended a 3D modelleket 3D rétegként nyitja meg. A felhasználók ezután a modellek felületein alkalmazott textúrákhoz hozzáférhetnek, a Photoshop CS3 Extended és számos szerkesztő és festő eszközének segítségével feldobhatják, illetve kétdimenziós képekbe menthetik vagy kompozitálhatják azokat.

„A Photoshop CS3 Extended fejlesztésével az volt a célunk, hogy a szakemberek minél többet kihozhassanak a digitális képalkotásból, és elképzeléseiket egyszerűbben valósíthassák meg három dimenzióban. Nagyon jó látni, hogy a Google már az elejétől támogatja a Photoshop CS3 Extendedet és a 3D tervező munkafolyamatok fejlesztését.” – mondja Kevin Connor, az Adobe professzionális digitális képalkotó termékeinek termékgazdálkodási főigazgatója.

Árak és beszerzési lehetőségek

A 2007. márciusában bejelentett Photoshop CS3 Extended segítségével a kreatív szakemberek a digitális képalkotás új dimenzióit fedezhetik fel, kihasználhatják mindazt, ami a Photoshop CS3-ban megtalálható, továbbá olyan eszközöket, amelyek forradalmasítják a 3D-t, a mozgásgrafikát, a képmérést és -elemzést.

A Photoshop Extended Google 3D Warehouse bővítménye ingyenesen letölthető az Adobe Labs honlapjáról az alábbi címen: http://labs.adobe.com. A Photoshop CS3 Extended beszerezhető az Adobe hivatalos viszonteladóin keresztül és az Adobe áruházában a következő címen: www.adobe.com/go/gn_store. Az Adobe Photoshop CS3 Extended kalkulált fogyasztói ára 319 000 forint + ÁFA. A jellemzőkről és a frissítési irányelvekről, árakról és a nemzetközi verziókról részletesebb információk a www.adobe.com/go/photoshop címen találhatók.

A Google-ról

A Google innovatív keresőtechnológiái emberek millióit kötik össze a világon naponta információkkal. Az 1998-ban a stanfordi Larry Page és Sergey Brin Ph.D. hallgatók által alapított Google ma minden nagyobb globális piacon kiemelkedő internetes tőkének számít. A Google célzott reklámprogramja minden méretű vállalkozás számára mérhető eredményeket biztosít, miközben a felhasználók számára javítja az internet általános élvezhetőségét. A Google székhelye a Szilikon Völgyben van, irodái az egész amerikai, európai és ázsiai kontinensen találhatók. További információért látogasson el az alábbi címre: www.google.com.

Az Adobe Systemsről

Az Adobe forradalmasítja a világ gondolatokhoz és információkhoz való viszonyát – bármikor, bárhol és bármilyen hordozón keresztül. További információk a www.adobe.com címen találhatók.