CodeX (retro) fotókiállítás

0

Közel 50 fotó lesz megtekinthető azon a retrospektív kiállításon, amely Barta Zsolt Péter műveiből nyílik a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban. A június 8-án, 17 órakor megnyitott kiállítás augusztus 26-ig látogatható és az ott látható fotók album formájában is megvásárolhatók lesznek.

SAJTÓKÖZLEMÉNY:

A Magyar Fotográfiai Múzeum nevében örömmel tudatjuk, hogy a múzeum következő, június 8-án, 17 órától Barta Zsolt Péter fotográfus munkáiból nyílik egy nagyszabású retrospektív kiállítás.

A kiállítás a CodeX [retro] címet kapta, hiszen most lesz látható először az alkotó válogatottan ebbe a témába tartozó legtöbb fotográfiája, amelyekkel ugyan már nemzetközi téren is számos helyen találkozhatott a fotóművészet iránt érdeklődő, azonban így együtt még nem voltak bemutatva. A kiállítás, a múzeumi rendtől eltérő módon, augusztus 26-áig lesz látogatható, tehát közel három hónapig; amely jól mutatja, hogy a múzeum szervezői milyen fontosnak tartják ezen alkotások bemutatását. Megnyitja Kalász István író és Kerekes Gábor fotográfus.

A bemutatón közel 50 fotográfia kerül majd a múzeum falaira. Ezzel egyidejűleg a kiállítás minőségéhez illő, nagyszabású album is kiadásra kerül Baki Péter szerkesztésében. Az albumban szereplő művek megegyeznek majd a kiállításon látható fotográfiákkal, s külön érdekessége lesz, hogy szokatlan méretben kerül publikálásra. Mivel Barta Zsolt Péter alkotásai legtöbbször nagyméretű nagyításokon jelennek meg, úgy gondoltuk, hogy ennek a könyv formájában is tükröződnie kell, azaz, az album mérete A3+ (35×45 cm-es) exkluzív kivitelű lesz, korszerű tipográfiával, egészvászon kötésben.

Bővebb információ: Baki Péter, igazgató, Magyar Fotográfiai Múzeum, Kecskemét