Epson Stylus DX4400

0

Az Epson Stylus DX4400-at elsősorban dokumentumok és fotók otthoni nyomtatására, másolására és beolvasására ajánlja gyártója. Elődjét az Epson Stylus DX4000-et magunk is kipróbáltuk egy teszt erejéig.

Az új modell is a cég Micro Piezo nyomtatófej technológiáját és DuraBrite Ultra tintacsaládját használja, és négy színből (fekete, cián, sárga, bíbor) keveri a kívánt végeredményt. A 4 pikoliteres cseppmérettel dolgozó tintasugaras maximális nyomtatási felbontása 5760 x 1440 dpi. Egy 10 x 15 cm-es fotó nem egészen másfél perc alatt készül el, egy A4-es színes dokumentum másolása pedig 8 mp-et vesz igénybe.

A síkágyas lapolvasó szintén max. A4 méretű oldalakat képes fogadni, legnagyobb felbontása 600 x 1200 dpi, sebessége pedig 15 msec/sor (színes dokumentumnál).

Az Epson Stylus DX4400 legnagyobb előnye az olcsó ára és egyszerű működése. Az elődmodell az év elején elvégzett tesztünk idején 25 000-Ft alatt volt kapható. Gazdaságosságát növelik a színenként cserélhető patronok. Az egyszerű működést az elődhöz hasonlóan külön funkciógombokkal oldották meg.

Sajtóközlemény:

Epson® Stylus DX4400: gyors, kiváló minőségű és költséghatékony nyomtatás, lapolvasás és másolás

Az Epson Stylus DX4400 Series ideális választás az otthoni és kisirodai felhasználók számára

Budapest, 2007. június 20. – Az Epson Stylus DX4400 az otthoni és a kisebb irodai felhasználásra ideális A4-es többfunkciós készülékek szkennel, másol és nyomtat – ez utóbbit akár percenként 25 oldalas sebességgel is. A készülék az Epson DURABrite™ Ultra tintáját használja, amellyel lézernyomat-szerű szövegek és fényes fényképek is nyomhatók, továbbá ellenáll a nedvességnek, a maszatolásnak és a fakulásnak, sőt a tintapatronok színenként mindössze 2250 forintba (javasolt bruttó fogyasztói ár) kerülnek a költséghatékonyság érdekében. Az Epson Stylus DX4400 sorozat a tökéletes nyomtatási megoldás azokon a területeken, ahol a minõség, a rugalmasság és a költségek egyformán számítanak.

Az Epson Stylus DX4400 sorozat készülékeihez jár az Epson Creativity Suite szoftver, amely a fényképek kezelésében, nyilvántartásában és nyomtatásában segít. Felhasználóbarát felületéről egyszerűen elérhetők a különféle eszközök – például digitális fényképezőgépek vagy lapolvasók – képei, az Epson Easy Photo Printtel pedig gyerekjáték a pirosszem-effektus eltávolítása.

A csomagnak szintén része az Epson PhotoEnhance, amely azon felhasználók számára ideális, akik jó képminőségre törekednek, de nem akarnak túl sokat vacakolni a képekkel. A program automatikusan felismeri a bőrárnyalatokat, tájképeket és városképeket, hogy a lehető legjobb színbeállításokkal segítse a kiváló minőségű képeket.

A 600 dpi felbontású lapolvasóval egyszerűen készíthetők másolatok számítógép nélkül is – ideális, ha gyorsan le kell másolni egy dokumentumot. A lapolvasás szintén nem probléma a Stylus DX4400-zal: az Epson Easy Photo Fix™ helyreállítja a színeket, eltávolítja a port és kijavítja a megvilágítást a megfakult vagy régi fényképeken.

Az Epson DURABrite Ultra Ink egy speciális, pigment alapú tintatechnológia, amelyben az egyes pigmentrészecskék mindegyikét egy védő gyantaburkolat fogja körül. Emiatt áll ellen a tinta a víznek, a maszatolásnak és a fakulásnak, és ettől lehet olyan lézernyomat-szerű szövegeket és fényes fényképeket nyomtatni, amelyek fotóalbumban akár 200 évet is kibírnak (további információért kérjük, látogassa meg a www.epson-europe.com honlapot).

Mohamed Musa, az Epson Europe európai termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az Epson Stylus DX4400 az egyetlen készülék ebben akategóriában, amely külön tintapatronokat kínál 2250 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron, képes akár 25 oldal/perces nyomtatási sebességre és 5760 dpi felbontásra. Mi több, az Epson DURABrite™ Ultra tintatechnológiával éles, maszatolástűrő nyomatok készíthetők közönséges papírra is. A dolgos otthonok és kisebb irodák, ahol sokféle nyomtatási, lapolvasási és másolási igény lép fel a házi feladatoktól kezdve az irodai dokumentumokon át a weboldalakig és fényképekig, ideális, költséghatékony megoldásnak fogják találni a Stylus DX4400 sorozat készülékeit, mivel végre nem kell a minőség oltárán áldozatokat hozni.”

Az Epson Stylus DX4400 legfontosabb jellemzői:

  • Kiváló minőségű többfunkciós eszköz: nyomtatás, lapolvasás és másolás
  • A különálló tintapatronok pénzmegtakarítást jelentenek, hiszen csak a használt színt kell kicserélni
  • DURABrite Ultra tinta a tartós dokumentumok, lézernyomat-szerű szövegek és fényes fényképek nyomtatásához
  • Magas nyomtatási sebesség: akár 25 oldal percenként, egy 10×15 cm-es fénykép pedig 89 másodperc alatt elkészül
  • Kiváló minőségű nyomatok, max. 5760 (optimalizált) dpi felbontás a megfelelő hordozókon az Epson egyedi Micro Piezo technológiájával
  • Fényképek automatikus javítása az Epson PhotoEnhance szoftverrel
  • Kifakult fényképek helyreállítása az Epson Easy Photo Fix programmal
  • Fényképek kezelése, nyilvántartása és nyomtatása az Epson Creativity Suite programcsomaggal
  • Kiváló minőségű beolvasás a 600 dpi felbontású lapolvasóval
  • A dokumentumok egyből szövegekké konvertálhatók az OCR ABBYY FineReader (az Epson Stylus DX4450-hez van mellékelve) szoftver segítségével
  • ENERGY STAR minősítés az energiatakarékosság bizonyítékaként
  • Különálló tintapatronok, ajánlott bruttó végfelhasználói áruk 2250 forint/darab
  • Ajánlott bruttó végfelhasználói ár: 17990 forint, 2007. júniusától kapható